SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Presidentti vahvisti: CS:GO-Major saapuu Pariisiin – Sauli, koska on Suomen vuoro?
  • Niko
    Nikkilä

Presidentti vahvisti: CS:GO-Major saapuu Pariisiin – Sauli, koska on Suomen vuoro?

julkaistu: 13.09.2022 14:53

Uutisoimme viime viikoilla huhuista, joiden mukaan turnausjärjestäjä BLAST saisi viimein oman Major-turnauksensa, joka sijoittuisi Ranskaan. Turnauksen ajankohdaksi uutisoitiin tällöin 8.-21.5.2023.

Eilen BLAST vahvistikin huhut, ja turnauksen tarkemmaksi kisapaikaksi on myös vahvistunut maan pääkaupunki Pariisi. Kyseessä on Ranskan ensimmäinen Major-turnaus, jota on odotettu pitkään maan lukuisan ja innokkaan CS:GO-kansan puolesta. Turnauksen osallistujamääristä tai -joukkueista ei ole vielä tietoa, mutta sen karsinnat pidetään helmi-huhtikuun aikana.

Julkistus sai tukea varsin korkealta taholta, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron vahvisti Pariisin Major-turnauksen seuraavaksi kotipaikaksi. Macron on ilmaissut tukensa e-urheilulle jo aiemmin, ehdottaessaan Ranskaa CS:GO-Majorin lisäksi League of Legendsin ja Dota 2:n MM-turnauksien kotipaikaksi. Ranskan omista e-urheilusaavutuksista Macron mainitsi Team Vitalityn ja Karmine Corpin kaltaiset maailmalla tunnetut e-urheiluorganisaatiot.

Kotosuomessa e-urheilu ei ole vielä saanut valtionpäämiehiltä vastaavaa tukea, mutta ala ei kuitenkaan ole jäänyt vaille arvostusta. Esimerkiksi Joona “Serral” Sotalan ja  Jesse “JerAx” Vainikan kaltaiset e-urheilun maailmanmestarit ovat saaneet kutsut itsenäisyyspäivän Linnan juhliin, ja tämän vuoden marraskuussa päästään kokemaan yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa järjestettävä Elisa Masters -CS:GO-turnaus.

Lähde: BLAST, Emmanuel Macron Kuvalähde: BLAST