SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Elisa tuo CS:n suurturnauksen Espooseen – Tarjolla paikka IEM Katowiceen
  • Aleksi
    Majander

Elisa tuo CS:n suurturnauksen Espooseen – Tarjolla paikka IEM Katowiceen

julkaistu: 13.06.2022 17:40

Elisa julkisti tänään uuden Counter Striken huipputurnauksen Suomeen. Elisa Masters Espoo valtaa Espoon Metro Areenan marraskuussa.

Tiedossa on ehdottomasti Suomen kilpapelihistorian suurin turnaus, sillä palkintopotissa on hurjat 200 000 dollaria, edellinen ennätys on vuodelta 2019, jolloin niin ikään Elisan järjestämä CS:GO Arctic Invitationalissa jaettiin palkintoja 100 000 dollarin edestä.

Palkintopotin lisäksi Elisa on aloittanut yhteistyön ESL:n kanssa ja Elisa Masters onkin ensimmäinen ESL:n ulkopuolinen tapahtuma, josta jaetaan voittajalle paikka IEM Katowiceen. Katowice on Majoreiden ohella yksi pelin ehdottomasti arvostetuimpia turnauksia.

Elisa Mastersissa nähdään yhteensä kaksitoista joukkuetta, joista kahdeksan kutsutaan mukaan ja neljä paikkaa jaetaan karsintojen kautta. Ensimmäinen osallistumisensa vahvistanut joukkue on suomalaisorganisaatio ENCE, joka on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistalla toisella sijalla.

ESL:n lisäksi mukana yhteistyössä on Espoon kaupunki, joka haluaa panostaa pelaamiseen ja elektroniseen urheiluun.

“Esportsista ja pelaamisesta on tullut suuri maailmanlaajuinen ilmiö ja ne tarjoavat nuorille mahdollisuuden kehittyä ammattilaisiksi ja oppia myös työelämässä tärkeitä taitoja. Espoo haluaa olla edelläkävijä digitaalisen kulttuurin ja liiketoiminnan kehittämisessä.” Kommentoi Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro Elisan julkaisemassa tiedotteessa.

Lähde: Elisa