SEURAA MEITÄ:
×

BLAST Premier Spring Finals 2022

ETUSIVU / BLAST Premier Spring Finals 2022
Pelaajatcom-haastattelu: Lotan “Spinx” Giladi uskoo ENCEn voittoon Blasteilla – “Täydellinen tarina”
  • Sauli
    Rautiainen

Pelaajatcom-haastattelu: Lotan “Spinx” Giladi uskoo ENCEn voittoon Blasteilla – “Täydellinen tarina”

julkaistu: 17.06.2022 19:37

Suomalaisorganisaatio ENCE pelaa tänään 19:40 alkaen Blast Premier Spring FinalsCS:GO-turnauksen puolivälierissä Vitalitya vastaan. Aiemmin turnauksessa joukkue päihitti lohkovaiheessa BIGin, mutta menetti suoran välieräpaikan kokemalla yllätystappion OG:ta vastaan myöhään eilen illalla.

Näet puolivälieräottelun suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta kello 21:00 alkaen

Pelaajatcom haastatteli turnauksen alkaessa ENCEn tähtipelaaja Lotan “Spinx” Giladia joukkueen mahdollisuuksista voittoon Blast-finaaleissa,.

Haastattelu

ENCE on noussut tänä keväänä kuumimpien CS-joukkueiden joukkoon, mitä vahvuuksia joukkueessanne on ja miten olette valmistautuneet Blast-turnaukseen?

“Joukkueellamme on useita vahvuuksia. Meillä on paljon tulivoimaa, eli jos jollakulla sattuu olemaan huono päivä, niin muut pelaajat voivat paikata. Meillä on myös hyvä karttavalikoima. Emme pelaa seitsemästä kartasta Infernoa, ja se on hyvä perma-banni, koska lähes kaikki muut joukkueet pelaavat sitä. Me osataan ampua, Inferno ei ole kartta, jossa sillä voittaa”, Spinx nauraa.

“Koko joukkueemme pelaa nyt niin hyvin, että emme aio muuttaa paljoakaan pelaamisessamme Blasteilla.  Jos jokin voi tuoda turnauksessa vaikeuksia, mutta myös helpotusta, on Stand-In-pelaajien määrä. Kun pelaa Stand-Inillä, niin joukkueella ei ole paineita, sillä häviö ei haittaa. Mutta se toimii myös toisinpäin. Jos voitatte, niin te pelasitte Stand-Inillä, ja siitä saa täysin erilaista lisäenergiaa. Kaikilla lohkossamme on ainakin yksi paikkaaja paitsi meillä ja se voi tuoda onnistumisen painetta.”

Stand-In-pelaajista puheenollen, ENCE eteni Janusz “Snax” Pogorzelskin kanssa IEM Dallasin finaaleihin, ilman sinua. Miltä tuntui katsoa joukkueen pelaamista kotisohvalta?

“Rehellisesti sanoen oli jännä fiilis nähdä joukkue pelaamassa ja kaiken lisäksi vielä menestymässä ilman minua. Elämä olisi vaikeaa, jos he olisivat voittaneet (nauraa).”

Paljon on puhetta, että olet tällä hetkellä yksi maailman parhaista kivääripelaajista, mitä ajattelet siitä?

“En ajattele sitä paljoakaan, koska joka tapauksessa, jos tiimi menestyy, niin saan hyviä statseja. Voit olla vaikka maailman paras pelaaja, mutta jos joukkue ei suorita, sillä ei ole mitään väliä”, Spinx pohtii.

“Saan myös useissa kartoissamme parhaat paikat, joten olen iloinen, että olen voinut pelata niissä hyvin auttaakseni joukkuetta.”

Pelasit yleisön edessä ensikertalaisena majoreilla, koitko paineita?

“Meitä hermostutti koko joukkuetta aluksi yleisön edessä, mutta kun saimme mielentilan kokonaan peliin, niin se helpotti. Nyt rakastan pelata yleisön edessä. Muistan majoreilla, kun olimme voittaneet Copenhagen Flamesin, menin James Banksin haastatteluun ja näin täyden yleisön edessäni hurraavan. En unohda sitä hetkeä koskaan.”

Uskotko, että ENCEn ja FaZen menestys tuo mukanaan lisää kansainvälisiä kokoonpanoja?

Uskon, että organisaatiot alkavat rakentaa enemmän kansainvälisiä joukkueita. Monesti, kun organisaatio tarvitsee lisää pelaajia, niin voi helposti jäädä jumiin, jos tutkii vaihtoehtoja vain omasta maasta. Nyt kun ENCE ja Faze ovat osoittaneet, että kansainväliset joukkueet voivat menestyä, niin uskon sen rohkaisevan muitakin kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja.

Olet nyt pelannut suomalaisorganisaatiossa puolitoista vuotta. Mitä olet pitänyt ENCEstä ja Suomesta?

ENCE on todella hyvä paikka, vain positiivista sanottavaa. Kaikki ihmiset ovat mukavia ja saamme aina apua, jos tarvitsemme. Suomi taas on… todella kylmä verrattuna kotimaahani, se ei ole aina helppoa, erityisesti talvella. Tulen sinne vielä kesäkuussa pelaamaan Roobet Cup -turnausta, joten toivottavasti ehdimme tehdä kaupungilla jotakin kesäistä. Suomessa olen tykänny hypätä järveen ja lumeen, lisäksi nautin saunasta. Omasta kotimaastani olen joukkuekavereille opettanut lähinnä vain sanoja, joita en voi nyt sanoa ääneen”, 21-vuotias hauskuuttaa.

“Meillä on hyvä mahdollisuus voittaa täällä Blasteilla ja saada ENCElle viimeinkin pokaali kolmen vuoden tauon jälkeen. Viimeisin voitto oli myös Blast-turnaus, joten voitto täällä olisi täydellinen tarina”, Spinx summaa.

Kuva: Pelaajatcom.