SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Uusi suomalainen CS:GO-joukkue muodostumassa – Allu ja Twista tekevät paluun
  • Juuso
    Syngelmä

Uusi suomalainen CS:GO-joukkue muodostumassa – Allu ja Twista tekevät paluun

julkaistu: 13.01.2022 09:30

Aleksi “allu” Jalli, Tuomas “SADDYX” Louhimaa, Lasse “ZOREE” Uronen, Tony “arvid” Niemelä ja Olli “oopee” Piispanen palaavat uuden CS:GO-joukkueen voimin, kertoo YLE. Joukkueessa on Yleisradion mukaan mukana myös Slaava “Twista” Räsänen valmentajana.

Allu jäi sivuun ENCEn pelaavasta kokoonpanosta viime toukokuussa uupumuksen vuoksi. Tämän jälkeen veteraanipelaaja on käytännössä ollut poissa pelikentillä lukuunottamatta lyhyttä sijaistamista Complexityssa. Yksi Suomen menestyneimpiä esports-pelaajia oleva Allu on pelannut kahdesti majoreiden finaalissa, ensin Ninjas in Pyjamasin ja sittemmin ENCEn paidassa. Hän on edustanut Ninjas in Pyjamasin lisäksi muitakin kansainvälisiä huippujoukkueita, kuten FaZe Clania.

Lue lisää: Aleksi “allu” Jalli jättäytyy pois ENCEn aktiivisesta CS:GO-kokoonpanosta

SADDYX on monelle tuttu suomalaisena CS:GO-lupauksena. SJ Gamingissa esimerkiksi Elias “Jamppi” Olkkosen kanssa uraa luonut nuorukainen piipahti ENCEn  kokoonpanossa loppuvuodesta 2020. Epäonnekseen SADDYX ei kuitenkaan päässyt pelaamaan ensimmäistäkään virallista ottelua ENCEn paidassa.

HAVUsta vapaaksi agentiksi vuodenvaihteessa jäänyt ZOREE pelasi viime vuoden 1.08 HLTV-ratingilla. ZOREE valittiin ensimmäisenä suomalaisena e-urheilijana Puolustusvoimien Urheilukouluun suorittamaan varusmiespalvelusta. ZOREEn palvelus alkaa huhtikuun alussa Kaartin jääkärirykmentissä. Urheilukoulun myötä ZOREEn on mahdollista osallistua joukkueen leirityksiin ja turnausmatkoihin.

Arvid tunnetaan SJ Gamingin pelinsisäisenä johtajana, jolla on potentiaalia nousta kansainvälisen tason kapteeniksi. Arvidilla on käsissään potentiaalinen joukkue, jonka hän voi onnistuessaan viedä pelaamaan maailman huippuja vastaan.

Oopee on viisikon tuntemattomin nimi. Helsinki Redsin 23-vuotias pelaaja ylsi viime vuonna niukkaan 1.01-HLTV ratingiin.

Entinen ENCEn päävalmentaja Slaava “Twista” Räsänen vapautuu valmentajakiellostaan ja pääsee jälleen valmentamaan Allua uusien valmennettavien lisäksi. Twistalta on edelleen kielletty valmentaminen Valven major-turnauksissa.

Lue lisää: 37 CS:GO valmentajaa toimitsijakieltoon 

Uuden kokoonpanon organisaatio ei ole vielä tiedossa.

Lähde: YLE

Tuoreimmat uutiset: