SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Konkaritoimittaja: Tutkinta valmistumassa – Yli 50 CS:GO-valmentajaa saamassa mahdollisia sanktioita
  • Onni
    Koponen

Konkaritoimittaja: Tutkinta valmistumassa – Yli 50 CS:GO-valmentajaa saamassa mahdollisia sanktioita

julkaistu: 31.03.2022 12:16

Esports-toimittaja Luís Mira ja toimittajalegenda Richard Lewis julkaisivat tällä viikolla Dexertolle artikkelin, jossa he käsittelivät CS:GOn surullisenkuuluisaa valmentajabugia. Jutun mukaan e-urheilun rehellisyyskomission (ESIC) kaksi tutkintaa bugin hyväksikäytöstä alkavat olemaan valmiita, ja peräti 52 eri valmentajaa voi kohdata sanktioita. Dexerton lähteen mukaan rangaistuksista käydään kuitenkin yhä keskustelua.

Bugin hyväksikäyttötapauksia on tutkittu jo vuoden 2020 syksystä asti, mutta satojen otteluiden tarkistaminen on vienyt ESICiltä paljon aikaa. Komissiota on kritisoitu vahvasti tutkinnan viivästyksestä, sillä muun muassa Counter-Striken ammattipelaajien yhdistys (CSPPA) haluaa, että rangaistukset jaetaan ennen toukokuussa pelattavaa PGL Major Antwerpia, jotta Major-turnauksen rehellisyys olisi mahdollisimman hyvin taattu.

Artikkelissa kerrottiin myös bugin uudesta löytyneestä variantista, jonka avulla valmentaja saa epäreilun kolmannen persoonan näkökulman seuraamaansa pelaajaan. Näkökulman avulla katsoja voi liikuttaa hiirtä ja nähdä paikkoihin, joita normaalista ensimmäisen persoonan kulmasta ei näe. Videon bugista näkee alla olevasta videosta.

Lisäksi e-urheilumedia Jaxon julkaisi tänään verkkosivuillaan haastattelun, jossa tanskalaisvalmentaja Allan “Rejin” Petersen pääsi ääneen bugista ja omista kuulumisistaan. Petersen sai ESIC:iltä vuoden 2020 syyskuussa 19 kuukauden toimitsijakiellon ja lisäksi Valvelta elinikäisen kiellon Major-turnauksiin.

Tanskalainen kommentoi aiemmin mainittua Dexerton artikkelia näin:

“On olemassa paljon enemmän (valmentajia), jotka eivät saa toimitsijakieltoa jostain syystä. En tiedä miksi. Siitä pitäisi kysyä ESIC:iltä. Mutta rehellisesti sanottuna, en tiedä. Minusta tuntui siltä, että ne 37 valmentajaa joille annettiin kielto, olivat niitä, jotka tulivat itse esiin ja sanoivat: “Hei, mokasin jokin aika sitten, ja näin kävi; tämä on minun tarinani.”

“Jos tarkastellaan valensin” tapausta, en halua tuomita ketään, mutta tuntuu oudolta, että hänellä oli useita bugin hyväksikäyttötapauksia, eikä hän jäänyt kiinni. Mutta voimme periaatteessa vain arvailla, koska ESIC ei ole sanonut mitään.”

Petersen johdatti mousesportsin (nyk. MOUZ) maailman huipulle vuonna 2019.

Lähteet: Dexerto, Jaxon, Luís Mira,

Kuva: