SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kolmelle valmentajalle bannit juuri ennen CS:GO-majoreita
  • Onni
    Koponen

Kolmelle valmentajalle bannit juuri ennen CS:GO-majoreita

julkaistu: 08.05.2022 15:56

E-urheilun rehellisyyskomissio (ESIC) on jakanut sanktioita kolmelle valmentajabugia käyttäneelle CS:GO-valmentajalle. Kyseiset valmentajat, eli Luis “⁠peacemaker⁠” Tadeu (Imperial), Sergey “⁠hally⁠” Shavaev (Spirit) ja Rafael “⁠zakk⁠” Fernandes (9z) eivät saa osallistua kiellon aikana mihinkään ESIC:n jäsenturnauksiin. Vaikkakaan PGL tai Valve eivät ole ESIC:n jäseniä, peliyhtiö päätti kieltää kyseisten valmentajien osallistumisen maanantaina alkavaan PGL Major Antwerp -turnaukseen.

Kieltojen kokonaispituuksia ei ole vielä julkistettu, mutta edellisten kieltojen perusteella zakk ja hally tulevat selviämään enintään viidellä kuukaudella, kun taas peacemaker on saamassa mahdollisesti jopa kahden vuoden toimitsijakiellon.

Major-kielto on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä hallyn kohdalla bugi kesti yhden kierroksen, zakkin kohdalla puolitoista. MOUZ:n riveissä pelaava Aurimas “Bymas” Pipiras ihmetteli hallyn kieltoa Twitterissä:

“Jos valmentaja ei edes aikonut tehdä bugia, hänellä oli se vain yhden kierroksen ajan, hän yhdisti sen jälkeen uudelleen korjatakseen sen ja tämä ei vaikuttanut pelin tulokseen millään tavalla, miksi hän sai silti pelikiellon?? Tämä on tyhmää.

ESIC teki hyvää työtä useimmissa tapauksissa, joissa valmentajat ilmeisesti käyttivät bugia hyväkseen, mutta tämä ja Robbanin [FaZe Clanin valmentaja] tilanne on täysi vitsi, ja vielä suurempi vitsi on se, että ESIC julkaisee tämän 3 päivää ennen majoria.”

Myös Team Spirit kritisoi ESIC:n kieltoa valmentajaansa kohtaan sanojaan säästelemättä. Lausunnon voi lukea alta.

Richard Lewisin mukaan lisää toimitsijakieltoja on tulossa lähitulevaisuudessa.

Lähde: ESIC, HLTV, Bymas, Team Spirit

Kuva: ESIC/Peacemaker