SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Jätkillä oli siinä vaiheessa takana rankka vuosi” – Sunny valotti Ylen haastattelussa pelaajien uupumisesta
  • Sauli
    Rautiainen

“Jätkillä oli siinä vaiheessa takana rankka vuosi” – Sunny valotti Ylen haastattelussa pelaajien uupumisesta

julkaistu: 27.11.2020 10:06

Suomalaista  ENCE organisaatiota edustava CS:GO tähti Miikka “SuNny” Kemppi kävi antamassa Ylelle haastattelun. Aiheena oli e-urheiluammattilaisten uupuminen sekä ENCEn vaikea vuosi, josta voit lukea lisää täältä.

Tahti uuvuttaa

Vuodesta 2016 asti pelaamista ammatikseen tehnyt SuNny kävi Ylen haastattelussa uransa vaiheita läpi. Nopeasti edennyt menestys huipentui kansainväliseen tähtijoukkueeseen mousesportsiin vuonna 2017.

Pian jatkuva matkaaminen eri turnauksiin ympäri maailmaa alkoivat verottaa harjoitteluaikaa ja jaksamista.

– Olin vuonna 2018 yli puolet vuodesta reissussa. Turnausten vuoksi se ei ole pelkkää Euroopassa reissaamista, vaan mukaan sekoitetaan Amerikkaa ja Aasiaa, Kemppi totesi haastattelussa.

Uupuminen iski Kemppiin 2018. Vielä silloin pelaajien jaksaminen oli ennemmin tabu, sillä organisaatiolle oli hyödyllistä pelata mahdollisimman monessa turnauksessa. SuNny päätti pitää itse tauon.

– Tauolla tajusin, että juuri tätä olen tarvinnut. Opin silloin ymmärtämään, kuinka suuria asioita uupumus, stressi ja lepo lopulta ovat ihmiselle.

Onneksi etenkin tänä vuonna pelaajien jaksamisen edesauttamisessa ollaan päästy eteenpäin. Turnauksia on rytmitetty paremmin ja pelaajien uupumista ehkäistää esimerkiksi lisäämällä kokoonpanoihin vaihtopelaajia.

ENCEen siirtyminen

Mousesportissa uupumisen jälkeen Kemppi piti pitkän tauon, kunnes siirtyi tuttuun seuraan ENCEen. Siirto ei ollut puhtain mahdollinen, sillä hän tuli joukkueen pelinsisäisen johtajan, huippusuositun Aleksi “Aleksib” Virolaisen tilalle.

Tästä seurasi surullisenkuuluisa sosiaalisen median vastareaktio Sunnyn lisäykselle, joka on ENCEn pelaajien mukaan vaikuttanut uuden kokoonpanon vakiintumiseen ja harjoittelurauhaan negatiivisesti.

Kemppi myös valottaa ENCEn viime vuoden tilannetta. Joukkue oli vuoden 2019 menestyspiikin jäljiltä aivan puhki ja se näkyi suorituksissa.

– Muilla pelaajilla oli jo siinä vaiheessa takanaan todella rankka vuosi ja se näkyi jätkistä.

Pian oltiin tilanteessa missä menestyskokoonpanosta oli jäljellä enää Aleksi “Allu” Jalli.

Levon merkitys 

Sunny peräänkuuluttaa Ylen haastattelussa levon tärkeyttä, joka voi unohtua. Liikunta, uni ja ruoka ovat olennaisia myös e-urheilutähdille.

– Tajusin, että juuri tätä olen tarvinnut. Opin silloin ymmärtämään, kuinka suuria asioita uupumus, stressi ja lepo lopulta ovat ihmiselle

Hän myös lisää, että huolimatta tämän vuoden vaikeuksista joukkueessaan, on hän paremmassa kunnossa kuin aikoihin.

Kuva: ENCE Lähde: Yle

Tuoreimmat uutiset: