SEURAA MEITÄ:
×

IEM DALLAS

ETUSIVU / IEM DALLAS
CS-arvoturnaus alkaa sekaisissa merkeissä – Aleksi Virolaisen G2:lla täydellinen mahdollisuus voittoon
  • Toimitus

CS-arvoturnaus alkaa sekaisissa merkeissä – Aleksi Virolaisen G2:lla täydellinen mahdollisuus voittoon

julkaistu: 30.05.2022 18:55

Counter-Strike: Global Offensive palaa vastaanottimien ääreen, kun IEM DALLAS LAN-turnaus alkaa tänään ja kestää koko käynnissä olevan viikon huipentuen sunnuntaihin. Texasin pääkaupunkiin on karsiutunut tai kutsuttu yhteensä 16 huippujoukkuetta kilpailemaan hamutusta mestaruudesta ja 250 000$ palkintopotista.

Turnaus on ensimmäinen LAN- muotoinen Counter-Strike -turnaus Yhdysvalloissa sitten COVID-pandemian alkamisen jälkeen. Edellisen kerran huippujoukkueet kilpailivat Yhdysvalloissa vuonna 2019. Turnaus on myös ensimmäinen ykköstason tapahtuma viime viikonloppuna pelattujen CS-majorien jälkeen, jotka päättyivät FaZe Clanin historialliseen voittoon.

Lue lisää: Faze ja Karrigan voittivat historiallisen CS:GO:n major-mestaruuden!

IEM Dallas on valitettavasti joutunut kuitenkin vaikeuksiin. Useampi huippujoukkue tai -pelaaja on joutunut jättäytymään turnauksesta pois johtuen viisumi-, matkustus- ja koronavirusongelmista. Pois on joutunut jäämään muun muassa suomalaisorganisaatio ENCEn Lotan “Spinx” Giladi ja NiPin Hampus “hampus” Poser, ja myös kokonaiset joukkueet kuten Natus Vincere, Entropiq ja Heroic.

Ennakkosuosikeista täten ainoastaan Aleksi “Aleksib” Virolaisen G2 ja alkuvuoden Counter-Strike-kenttiä dominoinut FaZe ovat Dallasissa täydellä kokoonpanolla. Tämä avaa herkulliset lähtökohdat Virolaisen joukkueelle parantaa tuloksiaan. Majorit päättyivät eurooppalaiselle huippukokoonpanolle suureksi pettymyksesi jo ennen pudotuspelejä.

Turnauksessa joukkueet on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Lohkot pelataan läpi double-elimination formaatilla: ensimmäisellä tappiolla tippuu lohkon alempaan kaavioon ja kahdella tappiolla on ulkona koko turnauksesta. Ensimmäisten otteluiden voittaja ratkaistaan paras yhdestä -tyylillä, eli niissä pelataan vain yksi kartta. Tämän jälkeen loput ottelut ovat normaaleja paras kolmesta -otteluita, finaalia lukuunottamatta, joka pelataan paras viidestä -otteluna.

Voit katsoa koko otteluohjelman ja joukkueiden esittelyn IEM Dallas kisasivultamme täältä. Näet turnauksen suorana ESL:n Twitch-kanavan kautta.

Voit katsoa tapahtuman trailerin alta tai tästä:

Kuva: G2