SEURAA MEITÄ:
×

IEM DALLAS

ETUSIVU / IEM DALLAS
IEM DALLAS

Vain reipas viikko Antwerpenin Major -turnauksen jälkeen mennään taas Counter Strike: Global Offensive huipputurnauksen merkeissä. IEM DALLAS LAN- turnaus pelataan 30.5.-5.6. ja se kokoaa 16 joukkuetta kilpailemaan mestaruudesta ja 250 000$ palkintopotista.

Turnaus on ensimmäinen LAN- muotoinen Counter-Strike -turnaus Yhdysvalloissa sitten COVID-pandemian alkamisen jälkeen. Edellisen kerran huippujoukkueet kilpailivat Yhdysvalloissa vuonna 2019. Viisumi-, matkustus- ja koronavirusongelmat ovat valitettavasti verottaneet turnausta kovalla kädellä. Pois on joutunut jäämään useita avainpelaajia ja myös joukkueet kuten Natus Vincere, Entropiq ja Heroic.

Turnauksessa joukkueet on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Lohkot pelataan läpi double-elimination formaatilla: ensimmäisellä tappiolla tippuu lohkon alempaan kaavioon ja kahdella tappiolla on ulkona koko turnauksesta. Ensimmäisten otteluiden voittaja ratkaistaan paras yhdestä -tyylillä, eli niissä pelataan vain yksi kartta. Tämän jälkeen loput ottelut ovat normaaleja paras kolmesta -otteluita, finaalia lukuunottamatta, joka pelataan paras viidestä -otteluna.

Voit katsoa tapahtuman trailerin alta tai tästä:

Joukkueiden esittely (perässä tämänhetkinen HLTV-ranking) :

Lohko A

FaZe Clan #1

Turnauksen ykkössuosikki on luonnollisesti FaZe. Finn “Karrigan” Andersenin johtama tähtisikermä on voittanut kaikki suuret turnaukset tähän mennessä vuonna 2022: viikko sitten majorit, helmikuussa IEM Katowice ja maalis-huhtikuussa ESL Pro Leaguen kausi 14. Joukkue on pelottavan hyvässä vireessä, eikä sen pelistä löydy heikkouksia etsimälläkään. FaZe on ansaitusti ranking numero yksi ja joukkue, joka muiden tiimien tulee Dallasissa kaataa pitääkseen mestaruushaaveita yllä.

Seuraa häntä: Havard “rain” Nygaard voitti Majoreilla MVP-palkinnon ja oli kerta kaikkiaan jäätävässä vireessä. Saavatko kokeneen norjalaisen huippuotteet jatkoa myös Dallasissa?

Vitality #10

Ranskalainen Vitality uudisti kokoonpanoaan täksi kaudeksi, kun legendaariset tanskalaiset Peter “dupreeh” Rasmussen, Emil “Magisk” Reif ja valmentaja Danny “Zonic” Sorensen siirtyivät Astraliksesta Vitalityyn. Herrat pääsevätkin kohtaamaan entisen joukkueensa taas heti avauskierroksella.

Lue lisää: Tanskalaiskolmikko liittyy Vitalityyn – Tässäkö uusi supertiimi?

Vitalityn peli on uuden kokoonpanon myötä ollut vielä paikoin pahastikin hakemista. Potentiaalia tässä viisikossa on kuitenkin valtavasti, kunhan vain palaset loksahtavat kohdalleen ja joukkue saa pelinsä rullaamaan. Dallasissa joukkueen yllä leijailee edelleen paljon kysymysmerkkejä. Kaikki onkin mahdollista aina finaalipaikasta aikaiseen putoamiseen.

Natus Vinceren ja heidän tähtipelaajansa Aleksandr “s1mple” Kostylievin poissaolon vuoksi löytyy Vitalitysta turnauksen paras yksilö: AWP- tarkkuuskivääriä heilutteleva Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Zywoolla on mahdollisuus iskea parastaan IEM Dallasissa, kun S1mple joutuu jättäytymään turnauksesta pois. (Kuva: PGL)

 

Seuraa häntä: Dan “apEX” Madesclaire. Joukkueensa IGL eli pelinsisäinen johtaja. Kokenut pelaaja, joka loistaa tarvittaessa myös tulostaululla. Elää vahvasti tunteella ja erityisesti LAN-turnauksissa voi päästä huudoillaan ja karjahduksillaan myös vastustajan ihon alle.

Astralis #12

Tanskalaisjoukkue Astralis on Vitalityn tapaan hakenut vielä hieman itseään. Tähtiorganisaatio on parempina vuosinaan voittanut majorit ennätykselliset neljä kertaa, mutta viikon takaisilla majoreilla joukkue koki valtavan pettymyksen jäätyään jo ensimmäisessä lohkovaiheessa ulos turnauksesta.

Joukkue elää ja hengittää liialti tähtipelajaansa Benjamin “blameF” Bremerin suoritusten varassa. Joukkueen arsenaalia on kuitenkin uudistettu keväällä, kun Jesse “Zehn” Linjalan entinen joukkuetoveri Asger “Farlig” Jensen liittyi kokoonpanoon tarkkuuskivääripelaajaksi, tulokset ovat näyttäneet hieman toiveikkaammilta. Ensimmäisessä ottelussa Astralista vastassa on juurikin mielenkiintoinen Vitality.

Seuraa häntä: Benjamin “blameF” Bremer. Omaa luokkaansa taitojensa  ja tilastojensa puolesta kokoonpanossa. Voi yksilösuorituksillaan kääntää karttoja joukkueensa eduksi. Kääntöpuolella on kuitenkin välillä nähtävät turhan optimistiset yritykset, jotka jättävät joukkueen alivoimalle kierroksien sisällä. Mieheltä vaaditaan sensaatiomaisia otteita Texasissa, jotta joukkue voi menestyä.

G2 #7

Aleksib ja G2 joutuivat pettymään Antwerpenin majoreilla, kun joukkue ei edennyt pudotuspeleihin.

Suomalaisille tutun Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama tähtisikermä G2, tästä joukkueesta ei yksilötaitoa puutu. Isoimmat ongelmat ovatkin olleet toimivan joukkuepelin löytämisessä, jonka kanssa Virolaisella riittää hommia. Peli meinaa paikoitellen hajota pahastikin käsiin, kun taitavat yksilöt eivät tunnu löytävän punaista lankaa pelissä.

Myös turhautumisen merkkejä on nähty jopa liiankin usein mm. joukkueen ykköstykiltä Nikola “Niko” Kovačilta.  Majorit päättyivät valtavaan pettymykseen, kun FURIA pudotti yhden mestarisuosikeista jo ennen pudostuspelejä. G2 taistelee mestaruudesta Dallasissa, jos joukkuepeli alkaa loksahdella uomiinsa. Virolainen ja kumppanit ovat myös yksi ennakkosuosikeista FaZen lisäksi, koska niin moni joukkue pelaa stand-in -pelaajalla tai on jättänyt saapumatta paikalle esimerkiksi viisumiongelmien vuoksi.

Seuraa häntä: Ilya “m0NESY” Osipov. Vasta 17-vuotias AWP- tarkkuuskivääripelaaja, joka on tullut tutuksi kevään mittaan myös suurelle yleisölle.  Tarjoilee häikäiseviä suorituksia ja “Vau!”- hetkiä lähes jokaisessa pelissään.

Movistar Riders #18

Espanjalaisjoukkue on väläytellyt osaamistaan kevään mittaan. ESL Pro Leaguen 15- kaudella joukkue  yllätti monet ja ylsi komeasti sijoille 5-8. Tuon turnauksen jälkeen on ollut kuitenkin hieman vaikeampi ajanjakso. Flow- tilan saavuttaessaan espanjalaiset ovat kuitenkin erittäin vaikea vastus kenelle tahansa. Avausottelussa vastassa heti kova mittari, kun vastaan asettuu G2. Todennäköisesti kohti lower-bracketia. Vaikea tie kohti menestystä Dallasissa edessä.

Seuraa häntä: Alejandro “mopoz” Fernández-Quejo Cano. Erinomainen entry-fragger. Avaa aggressiivisella pelillään usein kierroksen alussa ylivoimamahdollisuuksia joukkueelleen.

MOUZ #20

Karsiutui Majoreilta, mikä oli suuri pettymys joukkueelle. Menetettyään tähtipelaajansa Robin “ropz” Koolin FaZeen vuoden alussa, on joukkue hakenut muotoaan ja nostanut nuoria ja nälkäisiä pelaajia Akatemia- joukkueestaan. Ei kuulu turnauksen ennakkosuosikkien joukkoon, mutta omaa kuitenkin paljon potentiaalia, on eri asia saadaanko tuota potentiaalia vielä konkretisoitua tuloksien muodossa. Ensimmäisenä haasteena avausottelussa ranking #3 ENCE.

Seuraa häntä: Ádám “torszi” Torzsás. Tulevaisuuden pelaajia, joka suorittaa jo nyt lähellä parhaimpien AWP- tarkkuuskivääripelaajien tasoa. Voi kantaa otteillaan joukkuetta tässäkin turnauksessa.

Encore #70

Oseanian karsintojen kautta turnaukseen selvinnyt Encore, on ennakkoon selvästi turnauksen heikoin joukkue. Taso-erot ovat niin isot, että viisikko voi keskittyä Dallasissa varmasti hyvin nopeasti vain nähtävyyksien katseluun. Avausottelussa vastassa vieläpä FaZe Clan , jota vastaan kyyti on todennäköisesti kylmää. Lower-bracketin kautta takaisin kotia kohti. Vaatii megaluokan ihmettä, jotta yltäisi edes yhteen voittoon.

Seuraa häntä: Euan “sterling” Moore. Australiassa ja Oseaniassa tekee vakuuttavaa jälkeä AWP- tarkkuuskivääri kädessä. Nyt vastustajien taso kuitenkin huomattavasti kovempi. Voi kuitenkin väläytellä osaamistaan myös Dallasissa.

ENCE #3

ENCE pelasi upeat Majorit ja joukkue kaatui vasta välierissä NaVi’n käsittelyssä. Dallasiin lähdettäessä ENCE sai kuitenkin synkkiä uutisia, kun Lotan “Spinx” Giladin viisumi-ongelmat estivät joukkueen tähtipelaajan lähdön Yhdysvaltoihin. Korvaajaksi saatiin kokenut Janusz “snax” Pogorzelski. Snax on entinen Major-voittaja, joka on viime vuodet pelannut kuitenkin huomattavasti heikommissa joukkueissa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka ENCE saa pelinsä rullaamaan ilman joukkueensa ykköstähteä. MOUZ heittää heti kovan haasteen avausottelussa.

Lue lisää: Tähtipelaaja pois CS-arvoturnauksesta – ENCE saamassa melkoisen paikkaajan

Seuraa häntä: Olek “hades” Miskiewicz. Joukkueen AWP-tarkkuuskivääripelaaja. Hyvän ja huonon päivän ero on järkyttävän suuri. Mieheltä vaaditaan tasaisia otteita, mikäli ENCE mielii taistella turnauksen voitosta. Spinxin ollessa sivussa, sankarin viittaa olisi tarjolla.

Lohko B

Ninjas in Pyjamas #5

Taisteli komeasti tiensä aina neljännesvälieriin asti CS:GO-majoreilla. Joukkue sai kuitenkin Dallasin turnauksen alla huonoja uutisia, kun joukkueen pelinsisäinen johtaja Hampus “hampus” Poser sairastui ja joutuu näin ollen jättämään turnauksen väliin. Paikkaajaksi reissuun saatiin Erik “ztr” Gustafsson Ninjas in Pyjamasin omasta akatemia- joukkueesta. Perustasoltaan maailman eliittiä oleva joukkue. Hampuksen puuttuminen tekee kuitenkin ison loven ruotsalaisjoukkueeseen.

NiP Taistelisi turnauksen voitosta normaalilla viisikollaan, nyt kuitenkin turnauksesta voi muodostua haastava. Avausottelu BIG:a vastaan antaa paljon suuntaa iskukyvystä vajavaisella kokoonpanolla.

Seuraa häntä: Ludvig “Brollan” Brolin. Fnaticista hankittu 19-vuotias tähtipelaaja, joka näytti jo Majoreilla, että homma kulkee myös NIP:n väreissä. Pystyy henkilökohtaisella osaamisellaan kääntämään haastaviakin kierroksia joukkueensa eduksi. Miehestä on iloa ruotsalaisjoukkueelle vielä pitkään.

Nicolai “Device” Reedztin ollessa edelleen sairaslomalla, käyttää isoa vihreää maanmies Es3tag. (Kuva: NIP)

Cloud9 #9

Cloud9 palasi CS:GO:n pariin ostaessaan pitkään Gambitin nimen alla kisanneen viisikon itselleen. Vuonna 2021 dominoineen joukkueen majoreista muodostui kuitenkin paha pannukakku, sen jäätyä jo Legends -vaiheessa ulos turnauksesta otteluvoittosaldolla 1-3. Majoreilla hermostuneelta näyttäneellä joukkueella onkin nyt oiva mahdollisuus korjata suuntaansa. Mikäli mentaalipuolen ongelmat on saatu korjattua voi edetä aina finaaliin asti turnauksessa.

Seuraa häntä: Abai “HObbit” Hasenov. Ei välttämättä se joukkueen kirkkain timantti, mutta äärimmäisen fiksu pelaaja. Kokenein pelaaja joukkueessa, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Viime viikon uutisoinnit voivat vaikuttaa pelaamiseen.

Gambitin ja Playersin entiset pelaajat edustamassa uutta organisaatiotaan, Cloud9:a, Antwerpenin majoreilla keväällä 2022. (Kuva: Cloud9)

FURIA #8

Taattua brasialaista menoa ja meininkiä. Ihastuttaa aggressiivisella pelitavallaan CS:GO- yleisöä. Välillä tämä yltiö- aggressiivinen pelitapa puree kuitenkin myös omaan nilkkaan.

Furia on vakiinnuttanut paikkansa Brasilian tämän hetken ykkösjoukkueena. Joukkueen ydin pysynyt kasassa jo usean vuoden ajan, mutta isot turnausvoitot uupuvat. Kohtaa avausottelussa maanmiestensä edustaman Imperialin ottelussa, josta odotetaan yhtä kevään katsotuinta.

Seuraa häntä: Rafael “saffee” Costa. Kokenut AWP- tarkkuuskivääripelaaja sai vihdoinkin mahdollisuuden huippujoukkueeseen liityttyään FURIA:an vuoden alussa. Etsii vielä parasta teräänsä uudessa organisaatiossa, potentiaalia parempaan on.

Liquid #13

Pohjois-Amerikan CS:GO:n lippulaiva. Joukkueessa valtava määrä kokemusta. Kelvollisia esityksiä, mutta peli ailahtelee valtavasti. Matkaa maailman parhaisiin vielä reilusti. Avausottelussa vastassa Cloud9, joten lower- bracket enemmän kuin todennäköinen. Menestyminen turnauksessa vaatisi hurmiollisia esityksiä kotiyleisön edessä.

Seuraa häntä: Keith “NAF” Markovic. Kokenut kanadalainen, joka on joukkueen johtavia pelaajia. Antaa omilla esityksillään joukkueelle mahdollisuuden voittoihin. Oli Liquidin parhaimmistoa Majoreilla, vaaditaan taas samaa.

Imperial #15

Imperial on Gabriel “FalleN” Toledon johtaman “Last Dance” – projektin tuotos. Joukkue rakennettiin Fallenin johdolla hänen ja kokeneiden Lincoln “fnx” Laun ja Fernando “fer” Alvarengan ympärille. Kolmikko oli vuonna 2016 voittamassa Major- mestaruuksia niin SK Gamingin kuin Luminosityn riveissä. Todisti Antwerpenissä epäilijöille, että vanhoilla herroilla on edelleen homma hallussa, etenemällä aina Legends-vaiheeseen asti. Majoreilla Imperialin voitokkaasti päättynyt ottelu Cloud9 vastaan keräsi Gaules nimisen striimajan kanavalle yli 700 000 ihmistä.

Fakta on kuitenkin se, että parasta ennen päiväys on umpeutunut jo miesten kohdalla. Voi yllättää yksittäisissä otteluissa koviakin joukkueita, mutta ei ainesta pitkälle turnauksessa. Avausottelussa vastassa Brasilian ykkösjengi FURIA.

Seuraa häntä: Fernando “fer” Alvarenga. Hakee aggressiivesti avaustappoja, isossa roolissa varsinkin kierroksien alussa. 30- vuoden iästä huolimatta pystyy edelleen häikäisemään ajoittain.

BIG #16

Vakavasti otettava saksalaisjoukkue, joka on sitkeä kuin tilliliha. Joukkue isolla J:llä. Ei kaikista taitavampia pelaajia, mutta pelaa joukkueena erinomaisesti yhteen. Poikkeuksen tekee  Florian “syrsoN” Rische, joka on parhaimmillaan yksi maailman kovimpia AWP -tarkkuuskivääripelaajia. Mies jää kuitenkin liian usein yksin sankaritekojensa kanssa. Menestyminen turnauksessa vaatisi pientä ihmettä ja suotuisia tuloksia muiden otteluista. Haastaa Ninjas In Pyjamasin avausottelussa.

Seuraa häntä: Karim “Krimbo” Moussa. Nousi kokoonpanoon BIG Academy– joukkueen kautta. Nuorin pelaaja joukkueessa, mutta on todistanut jo lyhyessä ajassa arvonsa.

MIBR #22

Nousi mukaan turnaukseen viime hetkellä paikkaamaan pois jäänyttä tanskalaista Heroicia. Hyvänä päivänä pystyy haastamaan koviakin joukkueita. Perustaso kuitenkin kaukana maailman kärjestä. Hurmosjoukkue brasilialaiseen tapaan.

Breno “brnz4n” Poletto jäi vieläpä pois turnauksesta pois viime hetkillä viisumi- ongelmien takia ja häntä turnauksessa paikkaa joukkueen valmentaja Bruno “BIT” Fukuda.

Seuraa häntä: Marcelo “chelo” Cespedes. Tulisieluinen pelaaja, joka elää onnistumisien kautta. Parhaimmillaan huippupelaaja, pahimmillaan rasite omalle joukkueelleen.

Complexity

Pohjoisamerikkalainen joukkue, jonka esitykset ovat olleet varsin heikkoja. Varsinkin eurooppalaisia CS:GO -joukkueita jäljessä rutkasti. Avausottelun vastustaja vaihtui Heroicista MIBR:in, jota vastaan mahdollisuus voittoon ja ylempään kaavioon. Noutaja tulee kuitenkin nopeasti tämän jälkeen ellei kotiyleisö sytytä nuorta joukkuetta oikeaan aikaan.

Seuraa häntä: Ricky “floppy” Kemery. Äärimmäisen taitava pelaaja. Kokeili välillä siipiään VALORANT– pelissä mutta palasi nopeasti CS:GO:n pariin. Joukkueen selkäranka.

Otteluohjelma

30.5

19:00 G2- Movistar Riders 16-5
19:00 MOUZ- ENCE 9-16
20:10 FaZe- Encore 16-5
20:10 Astralis- Vitality 12-16
21:20 FURIA- Imperial 16-9
21:20 Liquid- Cloud9 6-16
22:30 NIP- BIG 10-16
22:30 MIBR- Complexity 16-4
23:40 G2- ENCE 0-2
23:40 Movistar Riders- MOUZ 0-2

Tiistai 31.5

03:10 FaZe- Vitality 2-0
03:10 Encore- Astralis 0-2
19:00 Complexity- NIP 0-2
19:00 Imperial- Liquid 0-2
22:30 FURIA- Cloud9
22:30 MOUZ- Vitality

Keskiviikko 1.6

02:00 MIBR- BIG 0-2
02:00 G2- Astralis 2-1
19:00 Liquid- MIBR 2-0
19:00 NIP- Cloud9 0-2
22:30 Group A Lower Bracket Final
22:30 Group A Upper Bracket Final

Torstai 2.6

02:00 Group B Upper Bracket Final
02:00 Group B Lower Bracket Final

Perjantai 3.6

21:00 Quarter- final #1

Lauantai 4.6

00:30 Quarter- final #2
19:00 Semi-final #1
22:30 Semi-final #2

Sunnuntai 5.6

19:00 Grand Final

Seuraa Pelaajat.comia:

Instassa>>
Facebookissa>>
Twitch.tv:ssä>>
Twitterissä>>
Discordissa>>
Youtubessa>>

Tuoreimmat uutiset

Kirjoittaja: Perttu Leinonen Twitter: @PerttuLeinonen

UUSIMMAT IEM DALLAS UUTISET
Cloud9 murskasi ENCE:n IEM Dallas -finaalissa
06.06.2022 02:02

Cloud9 murskasi ENCE:n IEM Dallas -finaalissa

IEM Dallasin finaaliottelu pelattiin sunnuntai-iltana Suomen aikaa, ja siinä kohtasivat ENCE ja Cloud9. Maailman kolmanneksi paras joukkue...

”Anteeksi fanit” — Aleksi Virolaisen kipparoima G2 tyrmättiin Dallasin pudotuspeleissä
04.06.2022 16:04

”Anteeksi fanit” — Aleksi Virolaisen kipparoima G2 tyrmättiin Dallasin pudotuspeleissä

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama G2 koki eilen kirvelevän tappion IEM Dallasin puolivälierissä. Brasialainen FURIA nujersi...

Aleksi Virolaisen G2 pudotuspeleihin häikäisevällä esityksellä
02.06.2022 18:00

Aleksi Virolaisen G2 pudotuspeleihin häikäisevällä esityksellä

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama G2 onnistui etenemään pudotuspeleihin IEM Dallasin turnauksessa myöhään eilen illalla....

ENCE kaatoi maailman parhaan CS-joukkueen tuuraajalla – “Pelkään työni puolesta”
02.06.2022 06:00

ENCE kaatoi maailman parhaan CS-joukkueen tuuraajalla – “Pelkään työni puolesta”

Suomalaisorganisaatio ENCE:n CS:GO-joukkue kohtasi viime yönä hallitsevan Major-voittajan FaZe Clanin IEM Dallas -arvoturnauksen ylemmän kaavion...

Aleksib:n huippuvire ei riittänyt – Ilman tähtipelaajaa pelaava ENCE nousi pudotuspeleihin murtamalla G2:n
31.05.2022 16:57

Aleksib:n huippuvire ei riittänyt – Ilman tähtipelaajaa pelaava ENCE nousi pudotuspeleihin murtamalla G2:n

Texasissa paraikaa pelattavan IEM Dallas -CS:GO-arvoturnauksen lohkovaihe on hyvässä vauhdissa. ENCE ja G2 kohtasivat huippuottelussa.

CS-arvoturnaus alkaa sekaisissa merkeissä – Aleksi Virolaisen G2:lla täydellinen mahdollisuus voittoon
30.05.2022 18:55

CS-arvoturnaus alkaa sekaisissa merkeissä – Aleksi Virolaisen G2:lla täydellinen mahdollisuus voittoon

Counter-Strike: Global Offensive palaa vastaanottimien ääreen, kun IEM DALLAS LAN-turnaus alkaa tänään ja kestää koko käynnissä olevan...

Luetuimmat nyt