SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HAVUn ja Otto “ottoNd” Sihvon välinen taisto tänään klo 22 – Missä lähtöasetelmissa suomalaiset kohtaavat?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

HAVUn ja Otto “ottoNd” Sihvon välinen taisto tänään klo 22 – Missä lähtöasetelmissa suomalaiset kohtaavat?

julkaistu: 22.03.2020 09:30

Monista muista Counter-Striken kansaivälisistä turnauksista tuttu kaava nähdään nyt myös miljoonaliigassa FLASHPOINTissa. Liigan suomalaispelaajat nähdään jälleen kerran samassa lohkossa. Tällä kertaa vastakkain asettuvat kovassa nosteessa viime kuukausina ollut HAVU Gaming ja Otto “ottoNd” Sihvon c0ntact Gaming.

Sekä HAVU että c0ntact aloittivat kumpikin noin viikko sitten alkaneen liigan voitoilla. HAVUn onnistui kaataa tiukan taistelun jälkeen HLTV:n rankingin sijalla #13 oleva MAD Lions. Sihvon joukkueella puolestaan oli vastassaan tanskalainen Copenhagen Flames. Vaikka altavastaajana otteluun lähtenyt Flames taisteli aina jatko-ajalle saakka Nukessa, pyyhki c0ntact kööpenhaminalaisilla lattiaa Miragessa ja voitti ottelun 2-0 lukemin.

HAVU vs. Sihvo -ottelupari on muutakin kuin “vain” suomalaispelaajien välinen mittelö. Sihvo oli vastuussa HAVUn AWP-roolista jopa 13kk ajan vuosina 2017-18.

Kyseessä ei myöskään ole ensimmäinen kerta kun HAVU ja c0ntact Gamingin kokoonpanon “core” kohtaa. Verkossa pelatuissa United Masters Leaguessa ja ESEA MDL Season 32:ssa joukkueet ovat kohdanneet viimeisen vuoden aikana 6 kertaa, joista HAVU on voittanut 4.

DreamHack Open Rotterdam -LAN turnauksessa nähtiin 2 ottelua joukkueiden välillä. Turnauksen avausottelussa, bo1-formaatilla, Dust2 kartassa pelatussa kamppailussa HAVUn onnistui ottaa tiukka 16-14 voitto.

HAVUn ja Sihvon lohkon ratkaisuottelussa c0ntact vei pidemmän korren 2-1 (5-16, 16-10, 16-13) lukemin. Näistä otteluista on kuitenkin kulunut aikaa ja Sihvon joukkue on ehtinyt sen jälkeen vaihtamaan kaksi pelaajaa ja myös organisaatioita kahdesti. HAVU puolestaan on kehittynyt pelillisesti paljon kokoonpanon pysyessä samana.

Liigan oli alunperin tarkoitus jatkua Faceit-studioilla, mutta ensimmäisten otteluiden jälkeen siirtyi verkossa pelattavaksi koronavirus-tilanteen kehityksen vuoksi. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Ottelu on seurattavissa tänään kello 22 alkaen FLASHPOINTin viralliselta Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia
Kuvalähteet:
Tuomas Kujansuu, HAVU Gaming