SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Evil Geniusesin CS-paluulle unelma-alku — Murskavoitto New Yorkista
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Evil Geniusesin CS-paluulle unelma-alku — Murskavoitto New Yorkista

julkaistu: 01.10.2019 11:00

Yhdysvaltojen lippulaivaorganisaatioihin kuuluva Evil Geniuses julkisti paluunsa Counter-Strikeen aikaisemmin tällä viikolla. Ensimmäinen turnausvoitto saavutettiin jo 3 päivää myöhemmin ESL One: New Yorkista.


Voittamaton EG

Yksikään joukkue ei kyennyt voittamaan karttaakaan EG:tä vastaan ennen finaaleja. Turnauksessa EG:n esimmäinen bo3-ottelu oli äskettäin Marcelo “coldzera” Davidin ostanutta FaZe Clania vastaan, jossa vaikeasta alusta huolimatta organisaatio sai puhtaan 2-0 alun CS:GO-taipaleelleen.

2-0 tuloksella kaatuivat molemmat, viime kuussa neljännen major turnauksensa voittanut Astralis sekä pelaajavaihtojen kanssa kamppaileva G2 Esports. Näillä voitoilla EG kuittasi suoran finaalipaikan, jonne myös Astralis taisteli tiensä tiukalla 2-1 voitolla Team Liquidista.

Team Liquidin kompuroidessa “USA”-huudot kaikuivat Evil Geniusesin otteluiden aikana

 


Yhdysvaltojen uudenvanha ylpeys

Evil Geniuses aloitti finaalin jymy-yllätyksellä voittaen Astraliksen ensimmäisen karttavalinnan, de_infernon, murskaavasti 16-3. Seuraavaksi vuorossa oli EG:n valitsema Dust2, jossa Astralis oli vahvassa johtoasemassa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon Evil Geniusesin onnistuessa kartan lopussa voittamaan 7 kierrosta putkeen vieden toisen kartan 16-12 tuloksella.

Ethan “Ethan” Arnoldin tähdittämä Evil Geniuses oli pysäyttämätön Barclays Centerin illassa

 

EG:llä oli mahdollisuus tehdä mitä kukaan ei odottanut ja voittaa finaali 3-0 de_train kartassa. Tarik “tarik” Celikin johtama joukkue ei kuitenkaan kyennyt ottamaan viimeistä askelta ja Astralis tasoitti pelin 11-15 tappioasemasta, vieden kolmannen kartan jatko-ajalla 22-20.

“Comebackin” ainekset olivat ilmassa ja amerikkalaisjoukkueiden tapa musertua paineen alla pudotuspeleissä oli monien huulilla. Evil Geniuses ei tästä kuitenkaan piitannut ja murkasi tanskalaiset de_nukessa 16-8, voittaen finaalin 3-1.

Lepoaikaa ei $100,000 voittaneelle Evil Geniusesille sallita, kun DreamHack Masters Malmö 2019 alkaa jo tänään. Turnauksessa nähdään lähes jokainen maailman top10-joukkue, mukaan lukien suomalainen ENCE, jolla New Yorkin turnaus ei mennyt hyvin.

Lähde & Kuvat: HLTV