SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Ei mitään hyötyä” – CS:GOn uusi huijauksenesto-ohjelma jakaa mielipiteitä
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

“Ei mitään hyötyä” – CS:GOn uusi huijauksenesto-ohjelma jakaa mielipiteitä

julkaistu: 10.07.2020 19:06

Uusin Counter-Strike: Global Offensive -pelin päivitys julkaistiin keskiviikkona. Se toi mukanaan aiemmin beta-testissä olleen “Trusted Launch”-ominaisuuden peliin nyt sen vakiovarustuksena.

Trusted Launch -ominaisuus luotiin pelin kehittäjäyhtiö Valven toimesta sen kamppaillessa suurta CS:GO-huijausongelmaa vastaan. Ominaisuuden tarkoituksena on estää kolmannen osapuolen sovellusten käynnistyminen CS:GOn kanssa.

Ominaisuus on nykyään automaattisesti päällä kaikilla pelaajilla, mutta sen voi halutessaan ottaa pois päältä. Mikäli ominaisuuden kuitenkin sulkee, peli käynnistetään “epäluotettavassa” tilassa, joka voi vaikuttaa pelaajan luotettavuuspisteytykseen (Trust score) negatiivisella tavalla.

Nimetön huijaussovellusten kehittäjä antoi oman mielipiteensä kyseisestä ominaisuudesta gameinside.ua-sivustolle antamassaan haastattelussa. Hänen mukaansa kyseinen päivitys ei vaikuta millään tapaa huijausohjelmien käyttöön.

Kehittäjä kertoi, että mikäli kyseinen päivitys olisi ilmestynyt viisi vuotta sitten, olisi se vaikeuttanut huijareiden pelaamista. Hän jopa väitti, ettei Valvea kiinnosta huijariongelman ratkaisu vaan se kokee vaihtoehtoisesti helpommaksi kategorioida pelaajat ‘luotettaviin’ tai ‘huijareihin’.

Se, pitääkö huijaussovellusten kehittäjän sanomiset paikkansa, on asia erikseen. Toistaseksi CS:GO-yhteisö ei kuitenkaan ole kokenut päivitystä mieleisekseen. Monet ovat raportoineet uuden ominaisuuden esimerkiksi estäneen pelin avaamisen kokonaan.

Voit osallistua keskusteluun uudesta päivityksestä täällä.

Lähde: AfkGaming Kuva: Unknowncheats