SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO sai uuden huijauksenesto-ohjelman – Väheneekö koodarien määrä?
  • Aleksi
    Majander

CS:GO sai uuden huijauksenesto-ohjelman – Väheneekö koodarien määrä?

julkaistu: 28.06.2020 17:05

Huippusuosittu räiskintäpeli Counter Strike: Global Offensive sai uuden päivityksen, jossa peliin lisättiin uudenlaisen huijausesto-ohjelman testiversio. Vuonna 2012 julkaistu CS:GO rikkoo vuodesta toiseen pelaajaennätyksiä ja uusien pelaajien myötä myös huijareiden määrä on noussut tapetille.

Trusted Launch on uusi ominaisuus, joka rajoittaa huomattavasti erilaisia ohjelmia ja tiedostoja, jotka voivat toimia yhdessä pelin kanssa. Toiminnaltaan Trusted Launch muistuttaa paljon Valorantista tuttua Vanguardia, mutta toisin kuin Riotin tapauksessa, Valve ei vaadi ominaisuuden käyttöön Kernel-tason oikeuksia. Ominaisuus ei korvaa Valve Anti-Cheatia, eli VAC:ia, vaan toimii yhdessä sen kanssa.

Kun ominaisuus on käytössä, peli valvoo käyttäjän järjestelmää ja antaa varoituksen kaikista ohjelmista ja tiedostoista, jotka se näkee haitallisena. Käyttäjä voi valita antaako pelin estää havaitut ohjelmat vai käynnistääkö pelin uudestaan ilman Trusted Launch -ominaisuutta. Mikäli pelaaja päättää käynnistää pelin uudestaan, vaikuttaa päätös trust factoriin, mikä lisää todennäköisyyttä törmätä huijareihin.


Kuvakaappaus: Counter Strike: Global Offensive

Vielä ei voida arvioida kuinka paljon Trusted Launch lopulta auttaa CS:GOn huijausongelmaan. Ominaisuus on tällä hetkellä beta-testissä ja siihen voi liittyä halutessaan seuraamalla Steamin virallisia ohjeita. Ominaisuuden varsinaiset edut tullaan näkemään vasta, kun se siirretään osaksi itse peliä.

Lähde: AFKGaming
Artikkelikuva: Valve