SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-valmentaja valitti tuomiostaan – Kielto purettiin
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

CS:GO-valmentaja valitti tuomiostaan – Kielto purettiin

julkaistu: 17.10.2020 12:00

Vajaat kolme viikkoa sitten e-urheiluorganisaatio forZe esports ilmoitti CS:GO-valmentajansa saaneen väärin perustein toimitsijakiellon valmentajabugin käytöstä. ESIC (Esports Integrity Commission) listasi tällöin Sergey “lmbt” Bezhanovin  muiden valmentajien muassa bugia hyödyntäneiden listaan.

Bezhanov muistetaan parhaiten valmentaja-ajoistaan vuosilta 2016-2019 mousesportsissa silloin, kun myös suomalainen Miikka “suNny” Kemppi pelasi joukkueessa. Tämän jälkeen hän on kerennyt valmentamaan hetkellisesti Hellraisersia sekä AVANGARia ja toimii nykyisin forZen apulaisvalmentajana.

33-vuotias ukrainalaisvalmentaja oli saanut alun perin 7.5 kuukauden toimitsijakiellon. Perusteina olivat muun muassa tämän hyödyntämä valmentajabugi yhdessä Hellraisers vs. Natus Vincere -pelissä vuonna 2015 ja kolmessa muussa pelissä tänä vuonna.

Toissapäivänä Bezhanov kuitenkin ilmoitti Twitter-päivityksessään, että tämän toimitsijakielto on purettu. ESICin mukaan valmentaja ei ollut tietokoneen ääressä, kun valmentajabugi oli tapahtunut tämän vuoden MIBR-pelissä. Toisekseen hän oli katkaissut yhteyden “tarpeeksi ajoissa” kahdessa muussa tämän vuoden ottelussa, joissa valmentajabugi oli tapahtunut.

ESIC sanoi ilmoittavansa lähiaikoina lisätietoja koskien myös muiden  CS:GO-valmentajien tuomioita.

forZen CS:GO-joukkue karsiutui juuri Flashpoint-miljoonaliigan toiselle kaudelle. Se päihitti karsintojen semifinaaleissa suomalaisen HAVUn tiukasti 2-1.

Kuva: Michail Slowinski & _KvaN