SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO Major vaarassa – Tukholman pormestari vetoaa Ruotsin ministereihin
  • Aleksi
    Majander

CS:GO Major vaarassa – Tukholman pormestari vetoaa Ruotsin ministereihin

julkaistu: 16.07.2021 12:00

Vuoden 2021 piti olla Ruotsille kilpapelaamisen juhlaa. Tukholman oli tarkoitus isännöidä niin Dota 2 -suurturnaus The International, kuin ensimmäinen CS:GO Major -turnaus lähes kahteen vuoteen. Toisin kuitenkin kävi, kun koronaviruksen taltuttaminen ei onnistunut toivotusti ja maa joutui tekemään vaikeita päätöksiä.

Tällä hetkellä Ruotsissa vaikuttavat rajoitukset, joiden mukaan urheilutapahtumille voidaan myöntää vapauksia vain jos ne nähdään riittävän tärkeinä. Noin kolme viikkoa sitten Valve ilmoitti,  että Ruotsin sisäministeriö oli kieltäytynyt tunnustamasta kilpapelaamista urheiluksi ja hylkäsi yhtiön hakemuksen antaa The Internationalille huippu-urheilutapahtuman statusta. Hylkäyksen myötä turnaus jouduttiin siirtämään Romaniaan.

Jo tuolloin katseet kääntyivät marraskuuhun jolloin Tukholmassa on tarkoitus järjestää Counter Striken PGL Major 2021 -turnaus. Järjestäjät toivoivat, että tilanne Ruotsissa helpottuisi, mutta tapahtuman lähetessä ei maan hallitukselta ole kuulunut minkäänlaista kannanottoa rajoitusten helpottamikseksi.

PGL:n toimitusjohtaja Silviu Stroie antoi tiistaina haastattelun ruotsalaiselle Expressen lehdelle, jossa hän valitteli Ruotsin hiljaisuutta ja totesi, että jos vastausta ei pian kuulu, saatetaan turnaus siirtää toiseen maahan hyvinkin nopeasti.

Ruotsin kilpapeliliitto julkaisi lausunnon, jossa he tuomitsevat ministereiden hiljaiselon. Liiton mukaan Ruotsin maine kilpapelaamisen kärkimaana on vaakalaudalla ja heidän mielestään hallituksen pitäisi vakuuttaa turnausjärjestäjät jo tämän viikon aikana. Lausunnon ovat allekirjoittaneet muunmuassa Dota-tähti Jonathan “Loda” Berg ja Ninjas in Pajamasin toimitusjohtaja Hicham Chahine.

Kantaa tilanteeseen otti myös Tukholman pormestari Anna König Jerlmyr, joka osoitti kirjeen sisäministeri Mikael Dambergille ja urheiluministeri Amanda Lindille. Kirjeessä Jerlmyr toteaa, että The Internationalin kieltäminen oli virhe, joka saattaa toistua Majoreiden kohdalla. Kirjeessä painotettiin, että turnaus tukisi turismia ja erityisesti hotelleja ja ravintoloita, jotka ovat valmiiksi kärsineet koronasta. Jerlmyrin mukaan Tukholman tilanne on parantunut ja yli 70% väestöstä on jo saanut ensimmäisen rokotuksen.

Lähteet: Expressen ja AFKgaming
Kuvalähde: PGL