SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ruotsi ei tunnustanut kilpapelaamista urheiluksi – Miljoonaturnaukset vaarassa
  • Aleksi
    Majander

Ruotsi ei tunnustanut kilpapelaamista urheiluksi – Miljoonaturnaukset vaarassa

julkaistu: 23.06.2021 13:30

Pelinjulkaisija Valve antoi maanantaina tiedotteen, että se joutuu etsimään uutta sijaintia Dota 2 huipputurnaukselle.

Yli 35 miljoonan dollarin palkintopotilla varustettu The International on yksi maailman suurimpia kilpapelitapahtumia ja se oli tarkoitus järjestää Tukholmassa elokuussa. Tukholman kaupunki oli vakuuttanut Valvelle, että kilpapelaaminen luokiteltaisiin huippu-urheiluksi, mikä tarjoaisi tapahtumalle poikkeuslupia korona-aikana.

Kaksi viikkoa sitten Ruotsin sisäministeriö kieltäytyi kuitenkin tunnustamasta kilpapelaamista urheiluksi ja hylkäsi sittemmin myös erillishakemuksen joka olisi antanut The Internationalille huippu-urheilutapahtuman statuksen. Valve valittaa yhä päätöksistä, mutta myöntää, että sen täytyy alkaa etsiä uutta sijaintia tapahtumalle.

Dota ei ole ainoa Valven huippupeli, joka saattaa kärsiä Ruotsin päätöksestä. Tukholmassa oli tarkoitus pelata myös Counter Striken ensimmäinen Major-turnaus yli vuoteen. Turnaus on tarkoitus pelata loka-marraskuun taitteessa, joten sen perumisesta ei ainakaan vielä ole puhuttu. Koronatilanteen helpottaessa matkustus syksyllä varmasti onnistuu, mutta ilman urheilijastatusta pelaajilla saattaa olla silti ongelmia viisumien kanssa.

Jos Ruotsi ei muuta mieltään, Valvella on erittäin tukala tilanne korvaavien turnauspaikkojen löytämisen kanssa. Mikäli yhtiö tahtoo pitää kisat Euroopassa, täytyy sen löytää maa, joka on valmis tarjoamaan viisumeita ympäri maailman tuleville kilpailijoille ja faneille. Koronaviruksen aikaan tämä on hankalaa. Parhaimmat vaihtoehdot lienevät suuret esports-maat kuten Puola ja Romania, mutta mahdollisuus on myös katsoa, mitkä maat avasivat eniten oviaan EM-jalkapallon kisaturisteille.

Valve kuitenkin lupaa, että The International järjestetään tänä vuonna ja aikoo ilmoittaa uudesta sijainnista mahdollisimman pian.

Lähde: Valve
Artikkelikuva: Valve