SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-joukkueet menettävät Major-pisteensä – Syynä valmentajien vilppipeli
  • Niko
    Nikkilä

CS:GO-joukkueet menettävät Major-pisteensä – Syynä valmentajien vilppipeli

julkaistu: 10.09.2020 17:00

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla Counter-Strike: Global Offensivesta löytyneestä bugista, joka antoi valmentajille mahdollisuudeen siirtää kuvakulmansa oman joukkueen pelaajista vastustajajoukkueeseen. Näin ollen he kykenivät kertomaan joukkueelleen vastustajan tilanteesta. Huijausmahdollisuus on ollut pelissä jo vuosien ajan, ja sen laajuutta tutkitaan para-aikaa.

Ainakin kolmen joukkueen; brasilialaisen MIBR:n ja venäläisten Heroicin ja Hard Legionin tiedetään käyttäneen huijausta ammattilaisturnauksisa. Tämän myötä Hard Legionin suoritus ESL One: Road to Rio -turnauksessa hylättiin, kuten myös MIBR:n suoritukset Road to Rio ja cs_summit 6 -turnauksissa.

CS:GOn kehittäjä Valve vahvisti eilen, että kaikkien bugihuijauksen vuoksi hylättyjen joukkuiden alueelliset Ranking-pisteet (Regional Ranking Points) tullaan uudelleenlaskemaan, mikä voi vaikuttaa myös näiden sijoituksiin ja Major-turnauksiin pääsemiseen. Valve ei kuitenkaan ryhdy suoriin toimenpiteisiin valmentajia vastaan ennen kuin se “saa kokonaiskuvan bugin käytön laajuudesta ja kolmansien osapuolien [todennäköisesti joukkueet ja turnausjärjestäjät] antamista rangaistuksista”.

Hard Legion on jo erottanut valmentajansa Aleksandr “MechanoGun” Bogatiryevin huijaussyytöksen vuoksi, kun taas MIBR asetti valmentajansa Ricardo “dead” Sinigaglia virkatauolle ESL:n ja DreamHackin suorittamien tutkimusten ajaksi. Lisäksi ESL on asettanut Bogatiryevin 24 kuukauden pelikieltoon ja Sinigaglian kuuden kuukauden pelikieltoon huijaamisen vuoksi.

Lähteet: Valve, HLTV, ESL Kuvalähde: DreamHack