SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST ei seuraa Valven päätöstä – Valmentajat mukaan otteluihin
  • Aleksi
    Majander

BLAST ei seuraa Valven päätöstä – Valmentajat mukaan otteluihin

julkaistu: 04.02.2021 12:00

BLAST ilmoitti, että se ei aio seurata Valven esimerkkiä, vaan pitää valmentajien roolin samana kuin aiempina vuosina.

Valve ilmoitti viime torstaina, että jatkossa online-pelien pelipalvelimilla tai edes huoneessa jossa peli pelataan, ei saa olla muita henkilöitä kuin pelaajat itse. Tämä tarkoittaa, että valmentajat tai joukkueen muut tukijoukot eivät pysty auttamaan otteluiden aikana millään tavalla. Valven päätös koskee Regional Major Ranking karsintaotteluita.

Päätös oli Valven vastaus viime vuoden valmentajakohuun, jossa kymmenet valmentajat saivat kilpailukieltoa, kun kävi ilmi, että he hyväksikäyttivät bugia, joka antoi heille mahdollisuuden katsoa karttaa pelaajien näkyvyyden ulkopuolella.

”Mekanismit jotka meillä on käytössä joukkueiden valvontaan mahdollistavat valmentajien kuuntelun ja seurannan. Uskomme, että valmentajilla on tärkeä rooli ammattipelaamisessa ja luotamme, että voimme varmistaa, että ottelut pelataan reilusti.” Kertoi BLASTin komissaari Andrew Haworth.

BLAST on ensimmäinen turnausjärjestäjä, joka on reagoinut Valven sääntömuutokseen, mutta muut järjestäjät varmasti seuraavat. Esports Integrity Commission ESIC on ottanut nollatoleranssin valmentajien suhteen ja vuoden ensimmäinen rangaistus on jaettu jo Vitalitylle, jonka valmentajalla oli ottelulähetys päällä joukkueen pelin aikana. Rangaistuksena joukkue joutui maksamaan 10 000 dollarin sakon hyväntekeväisyyteen.

Lähde: HLTV
Artikkelikuva: BLAST