×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib: “Uskomattoman tyhjä fiilis” – G2 kaatui käsittämättömässä IEM Katowice finaalissa
  • Sauli
    Rautiainen

julkaistu: 28.02.2022 00:34

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima G2 kohtasi sunnuntai-iltana eurooppalaisen FaZe Clanin alkuvuoden isoimman CS:GO-turnauksen, IEM Katowicen, finaalissa. Huolimatta tiukoista kartoista, G2 taipui paras viidestä -ottelusarjassa lukemin 3–0.

Inferno

Ensimmäinen kartta Inferno oli jo G2:n hyppysissä, joukkueen ollen yhden kierrosvoiton päässä kartan voitosta lukemilla 15–7. Niin vain Faze kuitenkin nousi poliisipuolella tasoihin ja jatkoajalla ohitse. Finn “Karrigan” Andersenin johtama eurooppalaisjoukkue vei kartan lopulta 19–15.

Mirage

Seuraava kartta Mirage jää historiaan yhtenä pisimpänä finaalikarttana koskaan ykköstason CS:GO-turnauksessa. 15–15 tasatilanteen vuoksi kartta meni peräti viidelle jatkoajalle. Useista mahdollisuuksista huolimatta G2 ja Aleksib eivät saaneet karttaa maaliin, ja Faze voitti lukemin 31–27.

Kartan parhaan ratingin ansaitsi G2:n Nemanja “huNter-” Kovac, joka iski häikäisevät 57 kaatoa kenttään. CS:GO:n Reddit-sivulla on jo spekuloitu, oliko lukema suurin koskaan ykköstason turnauksessa.

Dust 2

Kolmas kartta Dust 2 jatkui äärimmäisen tasaisena puoliskojen mennen 7–8 ja 7–8. Kuitenkin jälleen valitettavasti G2:n kannalta Fazen suuntaan, joka voitti kartan ja koko finaalin lopulta 3–0.

Loppu

Täten Faze voitti miljoonan dollarin palkintopotista leijonaosan, 400 000 dollaria, ja yhden CS:GO:n arvostetuimmista mestaruustitteleistä. MVP-palkinnon voitti latvialainen Helvijs “broky” Saukants ensimmäistä kertaa urallaan, ja ansaitusti, hänen ollessa eturintamassa estämässä vastustajien juonia koko pudostupelivaiheen ajan.

Voitto oli tärkeä myös kapteeni Andersenille, joka aikoinaan sai Fazesta potkut, nousi tähteyteen uudella joukkueella Mouzissa ja palkattiin takaisin Fazeen uuden tähtisikermän johtajaksi vuosi sitten. Turnausvoitto oli Andersenin uuden Faze-ajan ensimmäinen.

G2:lle tuhkan maku suussa finaalin jälkeen on ollut liiankin tuttua. CS-analyytikko Duncan “Thorin” Shields toi twiitissään esille, kuinka viimeisen kahden vuoden aikana, G2 on ollut yhtä tapahtumaa lukuunottamatta jokaisen LAN-jättiturnauksen finaalissa, mutta on onnistunut häviämään ne kaikki – voittamatta karttaakaan. Osa yhteisöstä puhuu tästä peräti G2-kirouksena; joukkue nousee aina finaaliin, mutta ei koskaan voita.

Finaalin jälkeen Aleksi Virolainen kommentoi tuntemuksiaan Twitterissä. Sanoista paistoi pettymys lopputulokseen, mutta kiitollisuus tukeen, jonka nuori kokoonpano on saanut. Aleksib on ollut vasta alle kaksi kuukautta G2:n peräsimessä ja tulokset näyttävät lupaavilta: finaalipaikka vuoden isoimpiin kuuluvassa turnauksessa.

Toivoa antaa myös Thorin jatkotwiissään. Thorin kertoo kuinka Faze voitti vastaavankaltaisesti Stand-In pelaajalla  (Justin “jks” Savage pelasi lähes koko IEM Katowice 2022 -turnauksen Fazen paikkaajapelaajana johtuen tiimin sisällä olleista koronatartunnoista) Astraliksen, juuri ennen kuin tanskalaisjengi pisti pystyyn yhden dominoivimmista aikakausista mitä CS:GO on koskaan nähnyt.

Pelaajatcom tahtoo kiittää kaikkia seuraajia, lukijoita ja katsojia hermeettisestä IEM Katowice -tapahtumasta, jota pääsimme yhdessä nauttimaan kaikissa kanavissamme helmikuun lopun ajan. Ensi kuussa polkaistaan käyntiin muun muassa Nordic Masters -turnaus. Voit tutustua Pelaajatcomin kevään tapahtumakalenteriin tarkemmin täältä.