SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib avaa G2-taipalettaan: “Annoin mielestäni liikaa siimaa” – Uusi joukkue on paluu mukavuusalueelle
  • Toimitus

Aleksib avaa G2-taipalettaan: “Annoin mielestäni liikaa siimaa” – Uusi joukkue on paluu mukavuusalueelle

julkaistu: 03.11.2022 23:58

Ilta-Sanomat julkaisi aiemmin tänään haastattelun suomalaisen CS:GO-kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisen kanssa. Vaiherikkaan vuoden jälkeen Virolainen aloittaa taipaleensa Rion CS-majoreilla lauantaina, kun hänen joukkueensa, suoraan Legends-vaiheeseen edennyt Ninjas in Pyjamas, hyppää serverille.

Voit seurata debyyttiä Pelaajatcomin Twitch-kanavalla, kun niin ikään lauantaina alkaa täysin uudenlaisella konseptilla varusteltu Pelaajatcomin watch party –tapahtuma.

G2 oli tärkeä koulu

Vielä kevätkaudella Virolainen oli eurooppalaisen tähtisikermä G2:n kapteeni, mutta kesällä hänet penkitettiin joukkueesta. 24-vuotias kapteeni kommentoi IS:n haastattelussa tiedon penkityksestä tulleen lähes heti kevään viimeisen turnauksen, IEM Colognen, jälkeen :

“Se oli toinen lomapäivä kun kuulin, ettei ura jatku G2:ssa. Sain nopeasti erilaisia tarjouksia, joista yksi oli ihan hyvä, mutta vain kuusi päivää aikaa tehdä päätöksen. Siinä oli sellainen kiireen tunne, etten pystynyt tekemään harkittua päätöstä niin nopeassa ajassa.”

Virolainen harkitsi rauhassa mitä tekisi urallaan seuraavaksi ja reflektoi aikaansa aiemmissa joukkueissa – eri toten G2:ssa. Kokoonpano ansaitsi heti ensimmäisessä suurturnauksessaan hopeaa, mutta sen jälkeen alkoi alamäki: majorit, BLAST-finaalit ja Cologne eivät tuoneet kaivattuja tuloksia joukkueelle, joka oli rakennettu voittamaan.

“Opin siellä tosi paljon pelaajana, mutta tajusin myös, mitä en halua olla liiduna. En ollut täysin mukavuusalueellani siellä pelatessani. Annoin mielestäni liikaa siimaa, ja sitä oli vaikea sitten enää ottaa takaisin”, Virolainen avaa.

“Syytän joistain jutuista itseäni, mutta kaikille asioille ei voi mitään. Siellä oli jotenkin vähän outoa… Tuntui, että oli paineita, jollaisia en ollut aiemmin kohdannut. Paineet vaikuttivat liikaa asioihin.”

G2 julkisti Aleksib:n liittymisen joukkueeseen hauskalla videolla Twitterissä tammikuussa 2022.

 

Kotoisa Ninjas in Pyjamas

Kesän lopulla Aleksib liittyi ruotsalaiseen Ninjas in Pyjamasiin. Sen myötä joukkueessa vaihtui kieli ja roolitukset, toistaiseksi menestyksekkäästi, sillä heti ensimmäisessä turnauksessaan, major-karsinnoissa, tiimi eteni puhtaasti 3–0 tuloksella jatkoon ja suoraan Legenda-vaiheeseen. Pari viikkoa myöhemmin tuli voitto pienemmästä Svenska Cupenista.

“NiPissä on mennyt vasta kuukausi, mutta huomaan nyt jo erilaisen ilmapirin ja lähestymistavan, jotka ovat paljon lähempänä sitä, mihin olen tottunut. Kotoisa fiilis. On ihan uudenlaista motivaatiota, kun on päässyt takaisin ‘vanhaan’.”

IS:n haastattelun mukaan Virolainen ei ole huolissaan paljon puhututtaneesta päätöksestä siirtää Fredrik “REZ” Sterner AWP-pelaajaksi. Aluksi hän oli sitä vastaan, mutta tajusi myöhemmin, miksi se toimii. Hän uskoo REZin pärjäävän uudessa roolissaan.

Kynyssä isotkin muutokset toimivat, jos kaikki ovat tyytyväisiä ja toimitaan samalla systeemillä. Meillä oli ENCElläkin oma tyyli ja tapa pelata – identiteetti. Sitä rakennetaan nyt myös tällä joukkueella”, Aleksib kertoo IS:n haastattelun lopussa, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Aleksib lähtee NIPin kanssa tavoittelemaan major-mestaruutta lauantaina 5. marraskuuta alkaen. Tervetuloa seuraamaan matkaa Pelaajatcomin Twitch-kanavalle.

Kuva: NIP