SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG palaa CS:GO-pelikentille
  • PJ

Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG palaa CS:GO-pelikentille

julkaistu: 07.08.2020 16:37

Counter-Strike: Global Offensive -pelin aktiivinen kilpapuoli on vihdoin palaamassa kesälomiltaan. Huomenna lauantaina alkaa odotettu Euroopan DreamHack Open Summer -turnaus, jossa nähdään myös suomalaistähti Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama OG.

Netin välityksellä pelattavassa Euroopan alueen DreamHack-turnauksessa on jaossa 90 000$ palkintorahaa sekä ESL Pro Tour -pisteitä. Joukkueita turnauksessa on yhteensä kahdeksan:

  • BIG
  • Complexity Gaming
  • forZe
  • Heroic
  • MAD Lions
  • Team Spirit
  • OG
  • Endpoint

Mikäli sinua kiinnostaa CS:GOn lisäksi tarkemmin juuri Aleksib:n seuraaminen, kannattaa tsekata hänen upouusi ensimmäinen Stream Highlights -video alta.

https://www.youtube.com/watch?v=9yrpWKU7z70&t=2s

 

DreamHack Open Summer

Turnaus alkaa lauantaina 8. elokuuta ja kestää aina sunnuntaihin 16. elokuuta asti. Joukkueet on jaettu kahteen eri lohkoon, joiden kaksi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin. Lohkot pelataan double elimination -formaatilla, eli kahdella tappiolla joukkue tippuu turnauksesta. Kaikki ottelut pelataan bo3-menetelmällä (paras kolmesta kartasta).

Aleksib:n edustama OG pelaa samassa lohkossa Team Spiritin, forZen ja Complexityn kanssa. Luvassa on mitä todennäköisimmin tiukkoja otteluita, kun tarkastelee OG:n aiempia kohtaamisia kyseisten joukkueiden kanssa.

Aiemmin pelatuista kartoista OG kanssa tasoissa on forZe karttaluvuin 4-4. Viimeisin näiden välinen ottelu päättyi OG:n 1-2 häviöön ESL Pro Leaguen -karsinnoissa kesäkuussa. Complexitya vastaan OG on pelannut vain kerran BLAST-finaalien aloitusottelussa, joka päättyi myös niukkaan 1-2 häviöön.

Turnauksen avausottelussa Aleksib ja kumppanit saavat vastaansa kuitenkin venäläisen Team Spiritin, joka päihitti OG:n kevään DreamHack Masters -turnauksessa 2-0. Nyt OG lähteekin hakemaan DH-revanssia venäläisistä. OG vs. Team Spirit -ottelu alkaa sunnuntaina klo 17 ja voit seurata sitä suorana turnausjärjestäjän Twitch-kanavalta.

 

 Kuinka Aleksib:n ja OG:n käy?

Koska CS:GOn isompien turnauksien sekä liigojen kilpapuoli on ollut kesätauolla, on vaikea ennustaa miten joukkueet pärjäävät nyt sitä seuraavassa ensimmäisessä isommassa online-turnauksessa. OG:lle, Complexitylle, Mad Lionsille ja BIGille kyseinen DreamHack-turnaus toimii myös mitä todennäköisimmin lämmittelynä varsinaista 18. elokuuta alkavaa ESL One: Cologne -jättiturnauskoitosta varten.

Aleksi "Aleksib" Virolainen on viihtynyt hyvin OG:n CS:GO-joukkueessa.
Aleksi “Aleksib” Virolainen on viihtynyt hyvin OG:n CS:GO-joukkueessa.

 

DreamHack-turnauksen ehdoton ennakkosuosikki on maailmanlistan kärkeen heinäkuussa noussut saksalainen BIG. Haastajina voidaan pitää OG:ta sekä Complexitya.

Ennen kesälomalle siirtymistä OG pelasi viimeisen ottelunsa cs_summit 6 -turnauksessa. Tuolloin semifinaalissa vastaan asettui BIG, jonka onnistui kuitenkin päihittää OG karttaluvuin 2-1 (Dust 16-7, Inferno 9-16, Mirage 16-5).

 

Aleksib:n tiimitoveri toipunut vammasta

Aleksib:n lisäksi OG:n CS:GO-joukkueessa pelaavat ranskalainen Nathan “NBK-” Schmitt, tanskalainen Valdemar “valde” Bjørn, jordanialainen Issa “ISSAA” Murad sekä puolalainen Mateusz “mantuu” Wilczewski.

OG:n awp-roolia pelaavalla Wilczewskilla diagnosoitiin muutama kuukausi sitten De Quervainin tauti, joka liittyy jännetuppitulehdukseen. Kyseinen vamma aiheuttaa kivuliasta tulehdusta peukalon jänteissä. Nuori puolalaistähti oli joutunut syömään kipulääkkeitä ja käyttämään kuuma-kylmä-terapiaa mahdollisimman paljon pystyäkseen pelaamaan.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että Wilczweski olisi nyt lähes kokonaan toipunut vammastaan ja tulee edustamaan OG:ta DreamHack-turnauksessa. Toivon mukaan vamma ei pahene tai vaivaa pelaajaa enää, sillä Wilczweski on olennainen osa OG:n CS:GO-joukkuetta.

 

OG:n vilkas syksy

Tuleva syksy on äärimmäinen merkityksellinen OG:lle mikäli se mielii kavuta CS:GO-tilastojen huipulle. Turnauskalenteri tulee pelkästään elokuun osalta olemaan kiireinen DreamHack sekä ESL One: Cologne -turnauksien vuoksi.

Vaikka kumpikin edellämainituista turnauksista on jokaiselle siellä pelaavalla joukkueelle merkityksellinen, OG:lla kovin koitos on vasta myöhemmin syksyllä.

 

Aleksib:n OG Majoreille?

CS:GOn Major-turnaus ESL One: Rio 2020 pelataan marraskuussa. Major-turnauksia pidetään yleisesti CS:GOn arvostetuimpina.

Aiemmin Major-turnauksia on pidetty kaksi vuodessa, mutta koronatilanteen vuoksi niitä on tänä vuonna vain yksi. Sen vuoksi Rion Major-turnauksen merkitys on sitäkin merkityksellisempi jokaiselle sinne pääsevälle joukkueelle.

Joukkueet karsiutuvat Rion Major-turnaukseen tänä vuonna aiempien Major-menestystensä lisäksi alueellisten Major-karsintaturnauksista kerättyjen pisteiden avulla. Euroopasta Majoreille karsitaan 11. parasta joukkuetta.

Toistaiseksi Aleksib:n entinen joukkue ENCE sekä OG ovat molemmat kärkyllä Rion Major-turnaukseen. ENCE on Euroopan Major-joukkuelistauksessa 5. sijalla (2155 pistettä) ja OG puolestaan 10. sijalla (1750 pistettä). OG ansaitsi kaikki 1750 Major-pistettään sijoittumalla kesällä kolmanneksi cs_summit 6 -turnauksessa.

Syksyllä pelataan vielä yksi Major-karsintaturnaus, jolloin ratkaistaan lopulta ne joukkueet, jotka eri alueilta pääsevät Rion Major-turnaukseen. Kilpailu Euroopan alueen paikoista on äärimmäisen tiukkaa ja OG:lta vaaditaankin viimeisessä karsintaturnauksessa hyvää suoriutumista, mikäli se haluaa varmistaa itselleen ensimmäisen Major-paikkansa.

Artikkelikuva: OG CS:GO