SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
BLASTin Apex Legends -turnaus mukailee CS:GOta ja Valorantia – Mukana Arena-pelimuoto
  • Niko
    Nikkilä

BLASTin Apex Legends -turnaus mukailee CS:GOta ja Valorantia – Mukana Arena-pelimuoto

julkaistu: 09.07.2021 13:23

Viime kuussa julkistettu, 40 000 dollarin palkintopotilla varustettu BLAST Titans Apex Legends -turnaus alkaa tämän kuun 23. päivä. Turnaukseen tulee ottamaan osaa yhteensä 40 joukkuetta.

Suomea turnauksessa edustavat Natus Vinceren Lauri “Kouhia” Kouhi, ex-Third Impactin Janne “ziki” Sajomaa sekä suomalaisjoukkue Top Dogs (Roope “Ruabbe” Kurkela, Sebastian “Mimu” Vesala ja Niko “ZeroNothing” Suominen).

Eilen turnausjärjestäjä paljasti tarkempia tietoja sen etenemisestä ja aiemmin mainitusta “innovatiivisesta” formaatista. Turnaus tulee sisältämään aiemmin kesällä julkaistun Arena-pelimuodon, joka vaihtaa perinteisen battle royalen tyypilliseen 3v3 deathmatchiin. Pelimuoto on ottanut vaikutteita CS:GOn ja Valorantin kaltaisista peleistä, kenties selkeimmin sen ase-ekonomian kautta.

BLASTin toinen viikko tuleekin koostumaan yksinomaan Arena-pelimuodosta, johon etenevät 20 ensimmäisen viikon parasta joukkuetta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Arenaa pelataan tämän kokoluokan turnauksessa. Kirjoitimme pelimuodosta arvostelun sen julkaisun jälkeen, ja jo silloin spekuloimme, että se voi tarjota varteenotettavan vaihtoehdon Apexin e-urheiluskenelle.

Paljastuksen yhteydessä ilmoitettiin myös, että BLAST-turnaus tulee käyttämään map poolia, johon kuuluvat Worlds Edge ja Olympus. Perinteisesti Apexin turnaukset ovat keskittyneet vain yhteen kenttään, ja edellä mainituista Olympus on varsin kiistanalainen pelaajien keskuudessa sen avonaisuuden ja loot-keskittymien niukkuuden vuoksi.

Turnauksen ottelut lähetetään suorana BLASTin Twitch-kanavalta. Lisätietoa sen avoimiin karsintoihin osallistumisesta löydät täältä. Turnauksen yksityiskohdista tullaan tiedottamaan tarkemmin sen Twitter-tilin kautta.

Kuva: Apex Legends