SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Astraliksen tähtipelaaja teki jatkosopimuksen – mitä Tanskan CS-skenessä tapahtuu?
  • Juuso
    Syngelmä

Astraliksen tähtipelaaja teki jatkosopimuksen – mitä Tanskan CS-skenessä tapahtuu?

julkaistu: 13.10.2023 16:39

Counter-Striken sisäpiirivaikuttajat ja tietolähteet, kuten valkovenäläinen Vladislav “harumi” Radvilovich, ovat kertoneet lähtitulevaisuudessa tapahtuvasta pohjoismaisesta pelaajashufflesta. Radvilovich on ennustanut useita pelaajavaihtoa oikein, muun muassa päävalmentaja Danny “zonic” Sørensenin siirtymisen Vitalitysta Falconsiin.

Lue lisää: Maailman paras CS-joukkue hajoaa? – Valmentaja saanut tarjouksen josta “ei voi kieltäytyä”

Tanskalaisjoukkueiden shuffle on mahdollinen

harumi on kertonut Telegram-kanavallaan, että tällä hetkellä viidettä pelaajaa Casper “cadiaN” Møllerin lähdön jälkeen etsivä Heroic olisi luopumassa kahdesta pelaajastaan. Pelinsisäisen johtajan roolin Heroicissa ottaisi Rasmus “sjuush” Beck.

Valkovenäläisen mukaan sekä Martin “stavn” Lund että Jakob “jabbi” Nygaard olisivat siirtymässä Astraliksen aktiiviseen kokoonpanoon. Vaihdossa organisaatio saisi Victor “Staehr” Staherin ja Johannes “b0RUP” Borupin.

Täten Astralis nousisi salamana ainakin teoriassa kamppailemaan CS2:n kärkijoukkueen paikasta, kun kokoonpanoon kuuluisivat Heroicin tähdet stavn ja jabbi, maailman tasaisin huippupelaaja Nicolai “device” Reedtz, turnaus turnaukselta paremmin pelaava ja tärkeä tukipelaaja Christian “Buzz” Andersen ja hurjalla tulivoimalla varustettu älykäs pelinsisäisen johtaja Benjamin “blameF” Bremer.

Potentiaalisen uuden Astralis-viisikon keskiarvollinen LAN-turnausten rating tänä vuonna on ollut 1,126. Vertailuna tämän hetkisen kärkijoukkueen, Vitalityn, sama rating on ollut 1,12. Joukkueen keskivertoratingia nostaa hyvin todennäköinen vuoden paras pelaaja, Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Lue lisää: Paljastiko Counter-Striken major-voittaja Tanskan uuden superjoukkueen?

Heroic kertoi perjantaina palkanneensa uuden CS-analyytikon, saksalaisen Robin “ScrunK” Röpken. 28-vuotias ScrunK on istunut Sangalin penkillä tammikuusta asti.

Ninjas in Pyjamas testaa entistä pelaajaansa

Ninjas in Pyjamasin joukkueenjohtaja Björn “THREAT” Pers, kertoi pari viikkoa sitten tekevänsä muutoksia joukkueen kokoonpanoon roolisotkujen ja johtajuuden puutteen vuoksi.

Lue lisää: Ninjas in Pyjamasin joukkueenjohtaja vihjailee kokoonpanomuutoksilla

harumin on esittänyt Telegram-kanavallaan aiemmin tässä kuussa, että Ludvig “Brollan” Brolin olisi lähdössä joukkueesta. Viikko sitten hän kertoi kuitenkin sosiaalisen median palvelussa, X:ssä (entinen Twitter), että joukkueen kapteeni Hampus “hampus” Poser olisi jättämässä joukkueen.

harumin mukaan joukkueen penkillä istuva 27-vuotias tanskalainen, Patrick “es3tag” Hansen olisi harjoitellut kokeilumielessä joukkueen kanssa.

es3tag pelasi NIP:in kanssa marraskuusta 2021 viime vuoden joulukuuhun saakka, jonka jälkeen hän kävi paikkaamassa norjalaispelaaja Håvard “rain” Nygaardia FaZe Clanissa BLAST Premier Spring Groups 2023 -turnauksessa tammikuussa.

Jääkö stavn sitten Heroiciin? Nähdäänkö NIP:issä kaikkien aikojen paras CS:GO-kapteeni?

Toinen tunnettu sisäpiirin tietolähde, käyttäjänimellä OverDrive toimiva henkilö, on puolestaan esittänyt X:ssä väitteen, jonka mukaan stavn olisi jäämässä Heroiciin uutena AWP-pelaajana.

Ninjas in Pyjamas olisi puolestaan testaamassa entistä Astralis-kapteenia ja kaikkien aikojan parhaana CS-kapteenina pidettyä Lukas “gla1ve” Rossanderia.

Hyvin todennäköistä ja lähes varmaa on ainakin se, että Astralis, Heroic ja Ninjas in Pyjamas tulevat jokainen tekemään jonkinlaisia muutoksia syksyn ja/tai tulevan talven aikana. Muutokset voivat liittyä niin pelaaja- kuin roolitusvaihtoihin.

Device jää varmuudella Astralikseen

Pelaajavaihtoihin ei osallistu varmuudella Astraliksen AWP-tähti, Nicolai “device” Reedtz. 28-vuotias on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen organisaation kanssa.

Reedtz on ollut tärkeä osa kaikkien aikojen parasta CS-joukkuetta, kun hän auttoi Astraliksen voittamaan historialliset neljä major-turnausta vuosien 2017–2019 aikana.

Hän saavutti CS:GO:ssa toiseksi eniten parhaan pelaajan palkintoja (19 kappaletta). Enemmän pystyi saavuttamaan vain Natus Vinceren tähtipelaaja Aleksandr “s1mple” Kostyliev (21 kappaletta). Lisäksi device on valittu vuoden parhaiden pelaajien joukkoon peräti kahdeksan kertaa. Hän on sijoittunut näillä kerroilla viiden parhaan joukkoon jopa kuusi kertaa, joista parhaimpana vuoden 2018 toinen sija.

Lue lisää: CS:GO:n aika on virallisesti ohi – katso täältä pelin koko historian tärkeimmät tilastot ja ennätykset

Lähteet: harumi, OverDrive, Astralis, Heroic, HLTV | Kuva: device