SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Astraliksen CS-valmentaja: “Odotusten lunastaminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.”
  • Juuso
    Syngelmä

Astraliksen CS-valmentaja: “Odotusten lunastaminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.”

julkaistu: 05.08.2021 09:00

Viime vuosina pitkään CS:GO-maailmaa dominoinut tanskalaisjoukkue Astralis ei ehkä ole ollut samalla tasolla Nicolai “device” Reedtzin lähdön jälkeen, mutta joukkue on osoittanut olevansa kovassa iskussa myös ilman entistä tähtipelaajaansa. Tuorein osoitus tästä on välieräpaikka Kölnin turnauksesta ennen pelaajien kesätaukoa. Dominointiin ja hyviin kausiin mahtuu luonnollisesti myös huonoja hetkiä, kertoo joukkueen pitkäaikainen ja menestynyt valmentaja Danny “zonic” Sørensen.

Aluksi zonic avaa BLAST:in haastattelussa millaista on ollut valmentaa kaikkien aikojen parasta joukkuetta Counter-Strikessa.

“Mielestäni teen paljon asioita valmentajana. Minulla on paljon paineita, koska olemme voittaneet paljon viime vuosien aikana. Etenkin katsojat tuovat paljon painetta. On toki luonnollista, että meiltä odotetaan paljon. Erityisesti meidän fanimme odottavat meiltä hyviä tuloksia. Odotusten lunastaminen on vuosi vuodelta vaikeampaa, koska emme tee yhtä paljon töitä kuin ennen. Lisäksi parhaana pysyminen on todella vaikeaa.”

Maailman paras joukkue on aina kaikkien muiden joukkueiden tähtäimessä. Parhaan joukkueen on pyrittävä päivittämään pelitapaansa ja taktiikoitaan pysyäkseen parhaana joukkueena. Vahvan ampumisen ja älykkäiden pelaajien lisäksi Astraliksen pitkäaikainen menestysresepti on ollut juurikin zonicin ja joukkueen pelinsisäisen johtajan Lukas “gla1ve” Rossanderin taktiikat. Joukkue oli pitkään aina askeleen edellä muita.

Zonic kertoo haastattelussa, että pitkäaikaisella voittamisella on myös varjopuolensa. Mitä enemmän voittaa, sitä pahemmalta häviö tuntuu. Lisäksi kun dominoiva joukkue päätyy huonoon vaiheeseen, eli niin sanottuun “slumppiin”, joukkueen on entistä vaikeampaa löytää motivaatiota. Devicen siirtymistä Ninjas in Pyjamasiin voidaankin pitää eräänlaisena motivaatiopiikkinä Astraliksen joukkueelle. Samaa on sanonut myös Astraliksen Emil “Magisk” Reif.

Lue lisää: Legendaarinen CS:GO-kapteeni ei usko joukkueensa nousevan takaisin huipulle ilman AWP-pelaajaa

Zonic kertoo BLAST:in videolla lisäksi miten lopulta päätyi valmentajaksi ja mitä sellaisena olo oikeasti tarkoittaa.

Lähde: AFKGaming, ESC, BLAST Premier

Kuva: zonic

Tuoreimmat uutiset: