SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legendsin Major-paikkoja jaetaan erikoisesti — Ensimmäiset jonossa automaattisesti suurturnaukseen
  • Niko
    Nikkilä

Apex Legendsin Major-paikkoja jaetaan erikoisesti — Ensimmäiset jonossa automaattisesti suurturnaukseen

julkaistu: 10.01.2020 14:05

Apex Legends julkisti viime kuussa tämänvuotisen turnaussarjansa, Apex Legends Global Seriesin, jonka palkintopotti on yli kolme miljoonaa dollaria. Turnaussarjan ensimmäinen Major-turnaus pidetään marraskuun 13.-15. päivä, mutta nyt fanien keskuudessa on kyseenalaistettu, onko turnauksen karsintatapa loppujen lopuksi reilu.

Turnaukseen ottaa osaa yhteensä 100 joukkuetta, joista suurin osa karsitaan avointen online-turnausten kautta. Kulmakarvojen kohottelua ovat kuitenkin aiheuttaneet turnauksen 27 paikkaa, jotka jaetaan joukkueille ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Näistä 22 paikkaa on tarjolla ensiksi mukaan ilmoittautuville kutsujoukkueille ja viisi paikkaa ensiksi mukaan ilmoittautuville joukkueille statuksesta tai taitotasosta riippumatta.

Team Reciprocity EU:n Apex-pelaaja Jack “WACKO” Middleton nosti asian eilen esiin Twitterissään. Apex L;egendsin kilpapelaamisesta vastaava Eric Hewitt otti kritiikkiin kantaa sanomalla, että viiden avoimen paikan tarkoituksena on antaa tilaa täysin tuntemattomille, uusille kyvyille. Hewittin mukaan tämä on erityisen tärkeää myöhemmissä Majoreissa, joiden karsinnoissa ei enää ole mukana avoimia online-turnauksia, vaikkakin joukkueiden voi olla mahdollista päästä mukaan Challenger-turnausten kautta, mikäli ne ovat kaikille avoimia.

Myös fanit ovat kommentoineet asiaa muun muassa Redditissä ja nostaneet esille huolen siitä, että joukkueet voivat yrittää päästä muiden edelle botin tai jonkun muunlaisen ohjelmiston avulla. Kritiikistä huolimatta käytäntöä tuskin lähdetään muuttamaan, mutta tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, onko sillä haluttu vaikutus “mustien hevosten” turnausten luomiseksi.

Lähteet: Apex Legends Kuvalähde: EA