SEURAA MEITÄ:
×
Video: NVIDIA esitteli mykistävää kuvatekniikkaansa tulevassa Star Wars Outlaws -pelissä
  • Juuso
    Syngelmä

Video: NVIDIA esitteli mykistävää kuvatekniikkaansa tulevassa Star Wars Outlaws -pelissä

julkaistu: 14.06.2024 16:00

NVIDIA on esitellyt DLSS-tekniikkansa (Deep Learning Super Sampling) uuden version 3.5, joka keskittyy säteenseurannan kuvanlaadun parantamiseen tekoälyllä.

Yhtiön mukaan uusi Ray Reconstruction -ominaisuus tarjoaa parempaa kuvanlaatua säteenseurannassa verrattuna perinteisiin kohinanpoistomenetelmiin. Lisäksi peleissä, joissa käytetään runsaasti säteenseurantaa, Ray Reconstruction -ominaisuus voi myös tehostaa suorituskykyä.

Kohinanpoisto säteenseurannassa tuo mukanaan haasteita, sillä se hävittää prosessin aikana tärkeää dataa, jota tarvitaan kuvien skaalaamiseksi korkeampaan resoluutioon. Tämä voi johtaa muun muassa värien menettämiseen ja epätarkkoihin valaistusefekteihin, mikä taas voi aiheuttaa haamukuvia ja heikkolaatuista yleisvalaistusta sekä heijastuksia.

NVIDIA mainostaa uutta Ray Reconstruction -tekniikkaansa älykkäämpänä kuin perinteisiä kohinanpoistomenetelmiä. He kertovat kouluttaneensa sen pelimoottoridatan avulla erottamaan erilaisia säteenseurantaefektejä, tunnistamaan hyvän ja huonon ajallisen ja tilallisen datan oikeiden pikseleiden valitsemiseksi sekä säilyttämään korkean taajuuden datan skaalausprosessissa.

NVIDIA esitteli uutta DLSS3.5-tekniikkaansa kesän lopulla julkaistavan Star Wars Outlaws -pelin videolla. Odotettu avoimen maailman Tähtien sota -seikkailu on tämän esityksen jälkeen varmasti vielä odotetumpi.

Lue lisää: Nyt se on varmaa – odotettu avoimen maailman Tähtien sota -peli julkaistaan kesällä

Lähde: NVIDIA | Kuva: NVIDIA GeForce