Tuoreen raportin mukaan keskivertopelaaja viettää videopeleissä reilut seitsemän tuntia viikossa. Toisaalta peleihin liittyviä videoita ja striimejä katsellaan jopa hieman enemmän: kahdeksan ja puoli tuntia viikossa. Suoratoistot, pelivideot ja sisällöntuottajien tuotokset vetävät siis pelaajia puoleensa jopa enemmän kuin itse pelaaminen.
Markkinatutkimusfirma Midia Researchin tekemä selvitys perustuu dataan, joka kerättiin pelaajilta Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Australiasta, Kanadasta, Saksasta, Ranskasta, Ruotsista, Etelä-Koreasta ja Brasiliasta. Selvisi, että 24 % konsoli- tai PC-pelaajista sekä lähes puolet säännöllisesti pelinsisäisiä ostoksia tekevistä pelaajista seuraa peliaiheista sisältöä kuukausittain.
Raportin mukaan pelijulkaisijat menettävät potentiaalisia tuloja, kun leijonanosa videoiden katseluun käytetystä ajasta valuu YouTuben, Twitchin ja TikTokin tyyppisten alustojen laariin. Ratkaisuna Midia ehdottaa, että julkaisijat toisivat lisää videosisältöä suoraan peleihin. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sellaisia videoita, jotka näkisi vain pelin oman alustan kautta. Samalla julkaisijat voisivat myydä videoihin mainostilaa.
Midian raportti tuo ilmi, että striimiyhteisöt ja muiden pelaamisesta oppiminen kuuluvat olennaisesti videopeliharrastukseen. Varaukseton innostus ei kuitenkaan liene pelaajien ensimmäinen reaktio, jos kehittäjät päättävät tuupata pelialustat täyteen mainoksilla ryyditettyjä videoita.