SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Tuukka Rask torjui Carolinan jo kolmatta kertaa nurin!
  • Mika
    Valkama

Tuukka Rask torjui Carolinan jo kolmatta kertaa nurin!

julkaistu: 15.05.2019 06:03

Carolina – Boston 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Idän konferenssifinaalisarja siirtyi Raleighiin ja PNC Arenaan, missä kaikki viisi pudotuspeliotteluaan aiemmissa sarjoissa Washingtonia ja NY Islandersia vastaan voittanut Carolina kohtasi Game 3:ssa Bostonin, joka voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua kotonaan TD Gardenissa yhteismaalein 11-4.

Carolinalla oli käytännössä pakkovoiton paikka, mikäli se aikoisi vakavissaan Bostonia sarjan voitosta taisteltaessa sillä NHL-historian saatossa vain neljästi on noustu jatkoon kolmen tappion jälkeen.

Canesin piiskuri Rod Brind’Amour kävi pitkään karhunpainia itsensä kanssa, laittaako tolppien väliin kahdesti epäonnistuneen Petr Mrazekin vai heittääkö sen sijaan askiin Curtis McElhinneyn, joka loisti edellisen ottelusarjan kolmessa viimeisessä pelissä NY Islandersia vastaan. Brind’Amour valitsi jälkimmäisen.

Toinen muutos oli Saku Mäenalasen ottamisen takaisin rosteriin tuomaan lisää kovuutta neljän pelin poissaolon jälkeen suomalaisen jouduttua käsioperaatioon.

Bruinsin Bruce Cassidy sen sijaan luotti samoihin kiekkoniiloihin ja kentällisiin, millä se murjoi Canesia edellisessäkin pelissä.

Carolina aloitti kotonaan vahvasti. Teuvo Teräväinen kilautti tolppaan jo puolen minuutin kohdalla, vaikka tyhjääkin maalia olisi ollut tarjolla.

Minuutin kohdalla vieraiden Brandon Carlo heitti kiekon katsomoon ja Bruins joutui kahdeksi minuutiksi alivoimalle.

Canes ei saanut hyvistä paikoistaan lättyä sisään Tuukka Raskin ollessa aiempien ottelujen tapaan lyömättömässä vireessä.

Ensimmäisen viiden minuutin aikana Carolina vei maalilaukaukset murskaavasti 9-1, mikä kertoi karua kieltään, missä päässä jäätä pelin painopiste oli.

Pikkuhiljaa peli tasaantui, mutta edellisten ottelun tapaan fyysisyys ei kadonnut minnekään.

Canesin kokenein kettu, joukkueen kapteeni Justin Williams hölmöili itsensä jäähylle Torey Krugia kaltoin kohdeltuaan.

Tovi myöhemmin Bruinsin David Krejci täräytti Sebastian Ahoa poikittaisella päin näköä Bruinsin puolustusalueella b-pisteellä. Kuusi sekuntia aiemmin Jake DeBrusk oli huitonut kaikkea mikä liikkuu ja Canes pääsi ylivoimalle.

Williams täräytti kiekon kertaalleen ylärimaan. Jaccob Slavinin laukoma lätty hakeutui puolestaan Raskin hanskaan, joka oli kuin noiduttu vieraiden maalinsuulla.

Williams koppasi toistamiseen Krugia ja konkari lähti istumaan kyynärpäätaklauksesta toista jäähyään erän viimeistä edellisellä minuutilla.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kiikareita tuijotellessa, vaikka isännät istuivat neljästi ja vieraat kuudesti pikkukakkosilla. Maalilaukaukset menivät puolestaan Canesin nimiin 20-6, joista ylivoimalla 12-1. Kymmenestä edellisestä pelistään kahdeksan voittanut Rask oli kiistatta avauserän kuningas.

Toisessa erässä tuulen suunta kääntyi. Brock McGinnin luokattoman purkukiekon ansiosta Bruinsin neloskentän Sean Kuraly katkaisi isäntien avaussyötön, pisti sen Joakim Nordströmille ja kiekko löysi seuraavaksi takatolpalta Chris Wagnerin ja kiekko oli verkossa: 0-1(!).

Nino Niederreiter kutitteli seuraavaksi Krejcin nenää Canesin hyökkäysalueella ja Bruins pääsi ylivoimalle. Canes oli jo onnistua selvittämään alivoimansa, mutta Brad Marchandin rystylätty vyöryi lopulta vääjäämättömästi sisään muuttaen suuntaa Calvin de Haanin hanskasta: 0-2(!).

Ahon ketju pelasi upean ylivoimahyökkäyksen, missä Niederreiter ja Dougie Hamilton petasivat paikan Aholle, jonka vedon Rask kuitenkin torjui.

Carolina kavensi 14.minuutilla de Haanin kauden ensimmäisellä pudotuspelimaalilla 1-2:een, kun hurrikaanipakki maalasi b-pisteeltä Justin Faulkin ja Ahon esityöstä. Ahon viiden pelin pisteputki (3+4) sai näin jatkoa.

Andrei Svechnikovilla oli tuhannen taalan paikka pistää peli tasoihin aivan Raskin nokan alta Teräväisen erinomaisesta kulmapassista, mutta lapa vinossa lätty suuntautui ohi maalin!

Toisen erän maalilaukaukset menivät puolestaan Bruinsille 18-6(!).

Päätöserää oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun de Haan kampitti laidassa Marchandin nurin ja joutui jäähylle. Boston iski ylivoimalla maalin, mutta DeBrusk ajoi McElhinneyn päälle kiekon uidessa verkkoon. Videotarkastuksen jälkeen tuomareiden päätös pysyi voimassa ja maali hylättiin.

Bostonin ylivoiman päätyttyä Matt Grzelcyk esti McGinniä ja Canes pääsi vuorostaan hakemaan ylivoimaosumaa. Tuloksetta kuitenkin jälleen kerran. Paras paikka aukeni Jordan Staalille Teräväisen syötöstä, mutta Raskin poimi tuonkin.

Kolmas erä jäi lopulta maalittomaksi ja Boston vei Game 3:n PNC Arenassa lopulta 2-1 -lukemin ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-0. Bostonille voitto oli jo kuudes peräkkäinen voitto pudotuspeleissä. Konferenssifinaalisarja on katkolla Bruinsille ylihuomenna PNC Arenassa!

Ottelun ykköstähdeksi valittiin 35/36 torjuntaa kaapannut Rask.

Yön tulos:

Carolina – Boston 1-2 (B: Rask 35/36 torjuntaa)

(Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0)