SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
NY Rangers - Carolina
  • Mika
    Valkama

Petr Mrazek torjui NY Rangersin nurin juhlaottelussa!

julkaistu: 09.02.2019 05:38

NY Rangers – Carolina 0-3

Metropolitan divisioonan joukkueet NY Rangers ja Carolina Hurricanes väänsivät sarjapisteistä tänään NHL-kierroksen ainoassa ottelussa.

MSG:ssä kunnioitettiin tänään 25 vuoden takaista NY Rangersin mestarijoukkuetta. Kun vuonna 1994 Stanley Cupin Isoon omenaan tuonut NY Rangersin joukkue marssi silloisen kapteeninsa, Mark Messierin johdolla tänään MSG:hen, oli sen katto revetä liitoksistaan.

Tuo joukkue poisti mestaruuden voittamalla 53 vuoden kirouksen, jona aikana tämä perinteikäs Original 6-joukkue ei ollut kannua Manhattanille saanut tuoksuksi. Tämän päivän rosterilla oli siis paljonkin kuunneltavaa, kun joukkueet kohtasivat hallissa.

Henrik Lundqvist kunnioitti vuoden 1994 mestarijoukkuetta ja tuon joukkueen veskaria Mike Richteriä pelaamalla tribuuttimaskilla, missä oli Richterin kasvokuva ja toisella puolella Richterin vuonna -94 käyttämän maskin täydellinen kopio ja toisella puolella Lundqvistin nykyinen oman maskin kuviointi.

Neljättä kotipeliään viiden kotiottelun sarjasta pelaavalle NY Rangersilla oli otteluun lähdettäessä 16 kotiottelun voittoputki Carolinaa vastaan, mikä oli pisin kotiputki Ragsilla kuin mitään toista joukkuetta vastaan.

Tammikuussa (15.1) joukkueiden edellisessä kohtaamisessa NY Rangers vei ottelun 6-2 ja silloin kolmikosta Mika Zibanejad, Pavel Buchnevich ja Tony DeAngelo jokainen teki kaksi maalia.

Eilen Buffalon 6-5 jatkoilla KeyBank Arenalla voittaneen Carolinan ylivoima oli tökkinyt neljässä viime pelissä, missä se oli onnistunut maalaamaan vain kerran 12 ylivoimassa. Mikään yllätys ei siis ollut, ettei se onnistunut pääsemään tolppakuti lähemmäs tämän illan ensimmäisessä ylivoimassakaan.

Lundqvist torjui Nino Niederreiterin läpiajon pian Hurricanesin ylivoiman jälkeen.

Avauserän kiikareiden tuijottelun jälkeen isännät pääsivät heti toisen erän alussa kontraamaan 3vs -hyökkäykseen, mistä Kevin Hayesin ohjuri oli livahtamassa jo vieraiden rysään, mutta Jaccob Slavin onnistui luutimaan lätyn väljemmille vesille Carolinan maaliviivalta. Chris Kreiderin ohjauksen  ja hetkeä myöhemmin vielä laukauksen sai Mrazek torjutuksi.

Carolinan 18-vuotias venäläinen keltanokka Andrei Svechnikov pääsi kolistelemaan lähietäisyydeltä NY Rangersin ylärimaa Lunqvistin seuratessa voimattomana tilannetta katseella.

Erän lopun pääsivät isännät hakemaan vielä kuparisen rikkomista ylivoimalla. Lähimmäksi pääsi Mats Zuccharello, mutta Mrazek oli työpaikallaan omalla tasolla ja toisellakin tauolle lähdettiin kiikarilukemissa.

Carolinan nelonen onnistui rikkomaan kuparisen, kun seitsemän minuuttia oli kolmatta erää pelattu. Warren Foegele pääsi ampumaan paraatipaikalta Lundqvistin hanskapuolelta ylämummoon Saku Mäenalasen ja Gregg McKeggin syötöistä 1-0 vieraille.

NY Rangersin etsikkoaika alkoi ajassa 54.20, kun Carolinan Slavin otti jäähyn kiinnipitämisestä, kun Buchnevich joutui maalin takana lähellä kulmaa kaltoin kohdelluksi. Carolina kuitenkin kesti, eikä isännät saaneet ammutuksi laukaustakaan kohti Mrazekin vartioimaa maalia.

David Quinn käskytti Lundqvistin vaihtoon ja isäntien hakiessa epätoivoisesti tasoitusta sai Brett Pesce purettua lätyn keskialueelle. Brock McGinn passasi sen Svechnikoville, joka tälläsi tyhjiin vieraiden toisen nyytin.

McGinn iski vielä omalta puolustusalueelta varmuuden vakuudeksi Carolinalle kolmannenkin osuman, kun NY Rangers jatkoi pelaamista ilman veskariaan.

 

Yön tulos:

NY Rangers – Carolina 0-3 (C: Mäenalanen 0+1)