SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Petr Mrazek
  • Mika
    Valkama

Petr Mrazek kesytti Coloradon! – Carolina tarrasi kiinni villiin korttiin!

julkaistu: 12.03.2019 05:39

NY Islanders – Columbus 2-0

Metropolitan divisioonan joukkueet NY Islanders ja Columbus ottivat yhteen kolmannen kerran tällä kaudella Nassau Colisseumilla.

Saarelaiset avasivat maalinteon, kun Ryan Pulock pääsi iskemään vastapalloon lämärillä ylämummoon B-pisteen kaarelta kauden kahdeksannen osumansa kuuden minuutin kohdalla!

38 reppua iskenyt Cam Atkinson oli tasoittaa jo seuraavasta hyökkäyksestä, mutta veti tolppaan.

Kolme peliä huilannut Islesin laituri Cal Clutterbuck teki paluun askiin ja kolautti päätään Josh Andersonin kyynärpäätaklauksessa pleksiin. Clutterbuck oli juuri toipunut päävammasta saatuaan kiekon päähän vaihtoaitiossa istuessaan.

Toisessa erässä Jackets sai muutamia painostusjaksoja aikaiseksi, mutta vedot maalipaikoista suuntautuivat ohi maalin.

Islesilla oli paikkansa siirtyä kahden maalin johtoon kuusi minuuttia ennen toista erätaukoa, kun se kontrasi 2vs1 -hyökkäyksellä, mutta Jordan Eberlen vasemmalta syötön maalin edessä vastaanottanut Anders Leen vedon Sergei Bobrovsky koppasi tyylikkäästi.

Seuraavaksi saarelaisista maalipaikkaan luikerrelleen Brock Nelsonin harhautus upposi puolestaan Jackets-pakkeihin kuin kuuma veitsi voihin, mutta Bobrovskyn hanskaa ei veto enää yllättänyt.

Jackets oli hallitsevampi osapuoli Islesin tyytyessä suojelemaan johtoaan. Isännät ajoivat vieraiden hyökkäykset joko kulmiin tai pakottivat Sinitakit laukomaan kaukaa luottaen Thomas Greissin hoitavan vedot ja pakkien luutivan irtokiekot väljemmille jäille.

Greissin työtä helpotti vieraiden valtava laukausmäärä joko ohi tai sitten aikailu vedoissa, jolloin saarelaiset pääsivät blokkaamaan pahimmat yritykset.Islesin vaarallisin paikka päätöserässä tuli Leen laukauksesta, johon Mathew Barzal pääsi mailoineen väliin, mutta Bobrovskyn hanska puhui tehokkaasti.

Valtteri Filppula taisteli puolitoista minuuttia ennen loppua oikealta kiekon itselleen ja löysi Leen tyhjän Jackets-maalin edestä, joka maalasi 24.nnen nyyttinsä tällä kaudella ja peli oli taputeltu.

Greissille kauden viides, uran 13:s ja saarelaisille kauden yhdeksäs nollapeli. Kauden 40.nnen voittonsa ottanut NY Islanders on pitänyt maalin puhtaana Jacketsia vastaan yhtäjaksoisesti 151 minuuttia ja 27 sekuntia.

 

Colorado – Carolina 0-3

Pepsi Centerissä kaksi villi kortti -paikkaa kuolaavaa eri konferenssin joukkuetta ottivat yhteen. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui tottakai kahteen 30 maalin rajapyykin rikkoneeseen meikäläiseen, Mikko Rantaseen ja Sebastian Ahoon. Avalanchen ollessa kotiluolassaan, ei ollut epäselvää, kumpi kaksikosta oli suositumpi fanien keskuudessa.

Avauserässä Hurricanesin kakkosnyrkki sai lätyn kerran isäntien verkkoon Jordan Staalin toimesta, mutta sinne meni samalla Andrei Svechnikovin töytäisemänä myös Avalanchen veskari Philipp Grubauer, joten osuma jäi aiheellisesti hyväksymättä.

Toisessa erässä oli Avsin Rantanen unohdettu aivan yksin Petr Mrazekin nokan alle, mutta Nousiaisista maailmalle lähtenyt hyökkääjä ei saanut yllätettyä Canesin slovakkiveskaria.

Dougie Hamilton vei kauden 13.nnella maalillaan tämän vuoden liigan parhaan vierasjoukkueen 1-0 -johtoon täpärästi puolivälin krouvin jälkeen hiivittyään kahden Avs-pelurin välistä maalintekoon. Veto sujahti nätisti ylämummoon.

Kolmannen erän avausminuutilla Avsin Carl Söderberg pelasi Colin Wilsonille aivan vapaan paikan Mrazekia vastaan, mutta slovakki veti pidemmän korren.

Mrazekin vartioima maali oli kuin noiduttu. Seuraavasta hyökkäyksestä Rantasen tuikkaus nimittäin kolisutteli Canesin maalikehikkojen ylärimaa!

Carolina sen sijaan onnistui lisäämään johtoaan. Se puhkaisi Avalanchen puolustuksen, kun Justin Faulk pisti lätyn oikealle Teuvo Teräväiselle, joka löysi Svechnikovin maalin edestä. 18-vuotias keltanokka sai nostaa kaikessa rauhassa rystyltä limpun kenenkään estelemättä Grubauerin taakse.

Viisi edellistä otteluaan voittanut Mrazek torjui jäässä maaten mailallaan seuraavaksi Avsin Wilsonin tuhannen taalan paikan.

Carolinan Svechnikov iski vielä tyhjiin vieraiden kolmannen maalin ja venäläisen keltanokan kolmannen pisteensä (2+1). Ottelun kiistaton ykköstähti oli kuitenkin Canesin veskari Mrazek, joka torjui 38 laukausta ja saalisti kauden neljännen nollapelinsä! Carolinan 14 edellisen vieraspelin saldo on mykistävä 11-1-2 ja luonnollisesti koko liigan kovin!

 

Yön tulokset:

NY Islanders – Columbus 2-0 (N: Filppula 0+1)

Philadelphia – Ottawa 3-2

Toronto – Tampa Bay 2-6

Minnesota – San Jose 0-3

Chicago – Arizona 7-1

Colorado – Carolina 0-3 (Ca: Teräväinen 0+1)

Edmonton – NY Rangers 3-2 ja (E: Koskinen 28/30 torjuntaa)