SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
NHL-ennakko 2018-19: Keskinen divisioona
  • Johannes
    Romu

NHL-ennakko 2018-19: Keskinen divisioona

julkaistu: 02.10.2018 17:29

Central-divisioonaa voidaan pitää koko NHL:n kinkkisimpänä lohkona. Divisioonan jokainen joukkue on ollut playoffeissa viimeisen kolmen kauden aikana ja tässä divisioonassa ei ole varaa pitkille romahduksille. Myös yllätyksiä nähdään ja ei ole kovin erikoista, että molemmat wild card-joukkueet tulevatkin juuri keskisestä divisioonasta. Tälläkin kaudella vääntö on todella tiukkaa ja divisioonan jumbojoukkueita on todella vaikea ennustaa. Lohkossa kun voi käydä tänäkin vuonna mitä vain! Joka tapauksessa suuntaviivat on piirrettävä.

Nashville Predators

Viime kausi

Nashville Predators lähti viime kauteen suurin odotuksin. Tuloksena oli President –trophy, joka annetaan runkosarjan parhaalle joukkueelle. Runkosarjakauden aikana kertyi 117 pistettä ja tie oli avoinna kevään playoffeihin. Toisella kierroksella vastaan tuli Winnipeg Jets, joka vei tiukan sarjan game sevenissä. Tie nousi jälleen pystyyn, ja himoittu kannu antaa vielä odottaa kantrikaupunkia.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Ryan Ellisin sopimusta on pidetty osittain melkoisena ryöstönä. Ellis pelaa alkavalla kaudella vielä 2,5 miljoonan sopimuksella, mutta kaudesta 2019-2020 eteenpäin tilipussi kasvaa 6,25 miljoonaan. Uusi sopimus on kahdeksanvuotinen. Vaikka puolustaja Aleksei Jemelin lähti Venäjälle, hommattiin Dan Hamhuis kolmospariin venäläisen tilalle.

Suomalaiset kantrikaupungissa

Pekka Rinne pelaa pitkän sopimuksensa viimeistä kautta. Viime kauden parhaalle maalivahdille jäi varmasti hampaankoloon kevään sulamisesta kriittisellä hetkellä. Rinne saa hyvää taustatukea Juuse Sarokselta, joka sorvasi kesällä kolmen vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 4,5 miljoonaa. Samoin Miika Salomäki jatkaa Preds –paidassa seuraavat kaksi kautta. Mielenkiintoisin nimi on kuitenkin suomalaisille narreista tuttu Eeli Tolvanen, joka teki viime keväänä tulokassopimuksen Nashvillen kanssa. Jokereiden maalipyssy aloittaa kuitenkin kaikista spekulaatioista huolimatta kautensa farmin puolella.

Arvio

Päävalmentaja Peter Laviolette lähtee lähes samalla rungolla tulevaan kauteen kuin viime kaudella. Joukkueen puolustus on täyttä timattia ja liigan paras kokonaisvaltaisesti. Hyökkäyksessä riittää leveyttä, ja maalinsuulla on yksi liigan parhaista maalivahtikaksikoista, ellei jopa paras. Mikään muu ei riitä kuin kannu. Näin ollen Nashville voi uusia viiime kauden temppunsa voittamalla koko runkosarjan.

Vezina-voittaja Pekka Rinteen parhaat palat kaudelta 2017-18


Nashvillen kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: Nashville Predators @ 2.40
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Nashville Predators @ 5.50
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa Stanley Cupin: Nashville predators @ 10.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa maalipörssin: Filip Forsberg @ 38.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa syöttöpörssin: Ryan Johansen @ 46.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Winnipeg Jets

Viime kausi

Jets keräsi viime kaudella 114 pistettä runkosarjassa ollen läntisen konferenssin ja runkosarjan toiseksi paras joukkue. Joukkue selvisi aina konferenssifinaaleihin asti, missä Vegas oli parempi otteluvoitoin 4-1.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Jets pääsi lopulta sopimukseen maalivahti Connor Hellebuyckin kanssa. Jetsin ykköstorjuja pysyy Manitobassa seuraavat kuusi kautta. Uuden sopimuksen myötä Hellebuyck tienaa 6.17 miljoonaa kaudessa. Toinen merkittävä jatkosopimus syntyi kapteeni Blake Wheelerin kanssa. Kapteenin jatkosopimus olisi ollut katkolla tulevan kauden jälkeen, mutta mies haluttiin kiinnittää aikaisessa vaiheessa tulevaisuuden kannalta. Wheelerin uusi sopimus on viisivuotinen ja arvoltaan 41.25 miljoonaa. Puolustaja Jacob Trouba jatkaa tiukan väännön jälkeen Jets –paidassa vielä vuoden. Samoin runkopuolustaja Josh Morrissey jatkaa seurassa seuraavat kaksi kautta.

Suomalaiset Winnipegissä

Patrik Laineella alkaa tulokassopimuksen viimeinen sesonki ja maalipyssy taistelee tänäkin vuonna maalipörssin voitosta. Kristian Vesalainen teki kesällä kolmen vuoden tulokassopimuksen Jetsin kanssa. Vesalainen on esiintynyt edukseen harjoistuskaudella ja saanee näytönpaikkansa. Puolustaja Sami Niku aloittaa kautensa farmissa.

Arvio

Jets teki viime kaudella läntisessä konferensissa eniten maaleja ja saman menon odotetaan jatkuvan tulevalla kaudella. Hyökkäys on tehokas Mark Scheifelen johdolla ja puolustuksesta löytyy johtajuutta Dustin Byfuglienin muodossa. Riittääkö keskikaista isoihin peleihin keväällä? Jets on oman divisioonan ennakkosuosikkeja ja selvä playoff –joukkue, mutta kausi näyttää riittääkö paukut päätyyn asti.

Winnipeg Jetsin kauden 2017-18 parhaat palat


Jetsin kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: Winnipeg Jets @ 2.85
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Winnipeg Jets @ 6.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Stanley Cupin: Winnipeg Jets @ 11.00
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa maalipörssin: Patrik Laine @ 5.50
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Mark Scheifele @ 17.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa syöttöpörssin: Blake Wheeler @ 12.50
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Minnesota Wild

Viime kausi

Minnesota Wild selvitti viime kaudella tiensä pudostupeleihin 101 pisteellä. Joukkue oli Keskisen divisioonan kolmas ja läntisen konferenssin neljäs. Noutaja tuli kuitenkin heti ensimmäisellä kieroksella Winnipeg Jetsille 4-1.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Uusi GM Paul Fenton otti Wildin haltuun kesällä. Fenton ei tehnyt elettäkään suurille muutoksille, vaan tyytyi sorvaamaan runkopelaajille jatkosopimuksia. Hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava Matt Dumba sai ansaitun jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää kanadaispuolutusjan Wild –paidassa seuraavat viisi vuotta. Sopimuksen kokonaisarvo on 30 miljoonaa, joka takaa Dumballe 6 miljoonan kausitienestit. Viime kaudella 33 maalia iskenyt Jason Zucker kirjoitti myös puumerkkinsä jatkosopimukseen. Sopimus on viisi vuotinen ja 32,5 miljoonan arvoinen.

Suomalaiset Minnesotassa

Kapteeni Mikko Koivulla ja hyökkääjä Mikael Granlundilla on molemmilla sopimusta jäljellä kaksi kautta.

Arvio

Minnesota Wild on tasaisen varma suorittaja runkosarjassa. Viime kaudella joukkue keräsi 45 voittoa. Ensi kaudella joukkue saa tehdä enemmän töitä voittojen eteen. Wild on tasaisen paksu joukkue ilman supertähtiä. Näin ollen playoff –paikka voi olla kiven takana. Neljänneltä kuudenteen sijaan voi kuitenkin joukkueella olla mahdollisuus villikorttiin playoff-taistelussa.

Minnesota Wildin kauden 2017-18 parhaat palat


Wildin kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: Minnesota Wild @12.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Minnesota Wild @ 14.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Stanley Cupin: Minnesota Wild @ 28.00
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa syöttöpörssin: Mikael Granlund @ 46.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Colorado Avalance

Viime kausi

Viime kauden yksi sensaatiojoukkueista. Selvitti tiensä villillä kortilla playoffeihin. Runkosarja tuotti 43 voittoa ja 95 pistettä. Oli Keskisen divisioonan neljäs.

Merkittävimmät Siirrot ja sopimukset

Jonathan Bernier vaihtoi maisemaa ja tilalle hankittiin todella kelpo korvaaja, Philipp Grubauer.  Viime kaudella Washington Capitalsin kakkosmolari Grubauerin sopimus on kolmevuotinen ja 3,33 miljoonan arvoinen. Kaksivuotisen jatkosopimuksen sai myös hyökkääja Matt Nieto. Nail Jakupov pakkasi kimppunsa ja kampsunsa ja lähti kotimaahansa Venäjälle. Venäläisen uusi osoite on KHL-jätti Pietarin SKA. Matt Calvertin tulo  Denveriin tuo lisää syvyyttä hyökkäyssuuntaan. Sopimus on kolmevuotinen ja 9,4 miljoonan arvoinen. Hyvänä kiekonsyöjänä tunnettu Ian Cole vahvistaa myös ensi kaudesta lähtien Coloradon puolustusta. Cole on kaksinkertainen Stanley Cup –mestari ja tuo tarvittavaa kokemusta pukukoppiin.

Suomalainen Denverissä

Mikko Rantasella pyörähtää tulokassopimuksen viimeinen kausi. Viime kaudella huippukauden pelannut Rantanen oli osana supervitjaa, missä miehelle seuraava pitivät Nathan Mckinnon ja Gabriel Landeskog. Rantanen oli suomalaisista pelaajista paras pistemies 84 pisteellä, joista maaleja oli 29. Tulevalla kaudella on edessä sopimusneuvottelut.

Arvio

Coloradon viime kausi oli odotuksiin nähden hyvä. Tuleva kausi voi olla todella haastellinen. Joukkue ei ole vahvistunut merkittävästi suhteessa muihin lännen joukkueisiin. Joukkue on aivan liikaa ykköskenttänsä ja Nathan Mckinnonin varassa. Vieraissa joukkueella oli vaikeuksia voittaa otteluita. Vaikka Colorado on viime vuosina ajoittain venynyt playoffeihin, tullee joukkue sijoittumaan sijoille 5-7 Centralissa.

Nathan MacKinnonin parhaat palat kaudelta 2017-18


Colorado kausivedot

Voittaa keskisen divisioonan: Colorado Avalanche @ 18.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Colorado Avalanche @ 18.00
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa Stanley Cupin: Colorado Avalanche @ 36.00
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa syöttöpörssin: Nathan Mackinnon @ 24.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Nathan Mackinnon @ 15.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Nathan Mackinnon @ 18.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Dallas Stars

Viime kausi

Keskisen Divisioonan toiseksi huonoin joukkue viime kaudella. Koko läntisen konferenssin 10.sija. Jäi kolmen pisteen päähän playoff –paikasta. Kauden jälkeen päävalmentaja Ken Hitchcock vetäytyi tehtävästään ja tilalle tuli Jim Montgomery.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Merkittävin jatkosopimus Stars –leiristä kantautui syksyllä, kun Tyler Seguinin nimi saatiin paperiin. Joukkueen ykkössentteri jatkaa Texasissa seuraavat yhdeksän vuotta, kun edellistä sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Seguinin sopimuksen arvo on 78,8 miljoonaa, mikä tekee sentteristä todellisen palkkakuninkaan. Maalivahtiosastolle haettiin myös kirittäjää Ben Bishopille, kun Bostonista Dallasiin saapui Anton Hudobinin kahden vuoden sopimuksella. Pitkäaikaisen luottomaalivahdin Kari Lehtosen sopimus umpeutui kesällä, eikä Jokeri-kasvatti saanut enää uutta sopimusta. Paalumuuttajana takaisin Dallasiin tulee Valeri Nitšuškinin KHL:stä. Venäläisen sopimus on kaksivuotinen.

Suomalaiset Texasissa

Esa Linden aloittaa sopimuskauden viimeistä sesonkia ja on esiintynyt edukseen harjoituskaudella. Se polttavin puheenaihe koko kiekkokansalle löytyy Dallasista. Miro Heiskanen, josta odotetaan uutta superstaraa aloittaa kautensa odotetusti ylhäällä. Julius Honka sen sijaan aloittanee kautensa farmin puolella. Roope Hintz on pelannut hyvät harjoitusottelut ja saanee näytönpaikkansa ylhäällä kauden aikana.

Arvio

Dallasin viisikkopeli oli ajoittain todella surkeaa viime kaudella. Joukkueen uudella valmentajalla on täysi työ hinata joukkue kahden vuoden tauon jälkeen pudostuspeleihin. Tyler Seguin ja Jamie Benn taistelevat pistepörssin voitosta, mutta taustatukea tarvitaan myös muilta. Keskisessä divisioonassa on mahdollisuus pärjätä, mutta kevällä ei. Dallas taistelee villikortti-paikasta, sillä kolmen joukkoon on vaikea mahtua.

Alexander Raudlovin huippuhetket viime kaudelta


Dallas kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: Dallas Stars @ 9.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Dallas Stars @ 12.00
» Pelaa kohdetta Nordicbetilla! Voittaa Stanley Cupin: Dallas Stars @ 26.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa pistepörssin: Jamie Benn @ 17.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Tyler Seguin @ 18.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

ST Louis Blues

Viime kausi

Nuottipaidat lähtivät viime kauteen suurin odotuksin, mutta joutuivat pettymään karvaimmalla mahdollisella tavalla. Joukkue hävisi viimeisen ottelun kovassa lennossa olleelle Coloradolle, ja tippui näin ulos pudotuspeleistä. Tuloksena oli 94 pistettä ja Keskisen divisioonan viides sija. Koko läntisen konferenssin sijoitus oli yhdeksäs.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Kesän yksi isoimmista kaupoista nähtiin Bluesin ja Buffalon välillä. Buffalo kauppasi tähtisentterinsä Ryan O’Reillyn Bluesiin ja sai vaihdossa Patrik Berglundin, Vladimir Sobotkan ja nuoren lupauksen Tage Thompsonin. Keskikaistaa vahvistettiin entisestään Tyler Bozakin sopimuksella. Kolmen vuoden sopimus takaa Bozakille 5 miljoonan vuosiansiot. Hyökkäykseen tarvittavaa syvyyttä tuo paalumuuttajana Vegasista David Perron. Perronin sopimus on neljän vuoden ja 16 miljoonan arvoinen.

Suomalaiset nuottipaidassa

Puolustaja Niko Mikkola ja maalivahti Ville Husso. Molemipien kausi alkaa todennäköisesti farmin puolella.

Arvio

Joukkueen keskikaista vahvistui merkittävästi kesän aikana. Hyökkäyksessä on tarvittavaa syvyyttä. Puolustus kestää vertailun – kiitos Colton Paraykon ja Alex Pietrangelon. Jos Jake Allen löytää maalillaan tarvittavan tasonsa, on palaset kohdillaan. Blues vääntää tiukassa lohkossa paikoista 2-4. Näin ollen pudotuspelit eivät ole mahdottomuus.

St. Louis Bluesin huippupalat viime kaudelta


Blues kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: St. Louis Blues @ 7.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: St. Louis Blues @ 13.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Stanley Cupin: St. Louis Blues @ 26.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa maalipörssin: Vladimir Tarasenko @ 17.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Chicago Blackhawks

Viime kausi

Chicagon Blackhawksin viime kausi oli totaalinen fiasko. Joukkue jäi ulos pudotuspeleistä ja löysi itsensä Keskisen divisioonan pohjalta. Koko läntisessä konferensissa taakse jäivät vain Arizona Coyotes ja Vancouver Canucks. 76 pistettä oli huonoin suoritus intiaaneilta 10 vuoteen.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Ykkösmolari Corey Crawfordille hommattiin taustatukea, kun Cam Ward liityy intiaaneihin. Sopimus on vuoden mittainen ja arvoltaan 3 miljoonaa. Chris Kuniz päätti jatkaa vielä mittavaa uraansa vuodella ja uusi koti löytyi Chicagosta. Kuniz nettoaa tulevasta kaudesta tasan miljoonan. Marian Hossa lopettaa pelaajauran terveysyiden takia.

Suomalaiset Chicagossa

Henri Jokiharju teki tulokassopimuksen kesällä ja vakuutti seurajohdon harjoituspeleissä. Jokiharju aloittaa kautensa ylhäällä seitsemän puolustajan joukossa. Farmin puolella suomalaisväriä edustaa Kevin Lankinen ja Joni Tuulola.

Arvio

Chicago ei parantunut kesällä ollenkaan. Runkopelaajat Duncan Keithin ja Brent Seabrookin johdolla alkavat olemaan jo senioriosastoa. Vaikea kausi tulossa taas Chicagolle ja playoff –kevät jäänee haaveksi, varsinkin jos ykkösmolari Corey Crawford ei pysty pelaamaan. Nyt on aika uudistua!

Patrick Kanen kauden 2017-18 kaikki 27 maalia


Chicago kausivedot

Voittaa Keskisen divisioonan: Chicago Blackhawks @ 19.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Läntisen konferenssin: Chicago Blackhawks @ 15.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa Stanley Cupin: Chicago Blackhawks @ 29.00
» Pelaa kohdetta Betssonilla! Voittaa pistepörssin: Patrick Kane @ 16.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Patrick Kane 28.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!