SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
NHL-ennakko 2018-19: Atlantin divisioona
  • Roland
    Nilsson

NHL-ennakko 2018-19: Atlantin divisioona

julkaistu: 03.10.2018 12:10

Atlantic-divisioonan kolmen kärjen pitäisi olla ennalta kypsää kauraa. Tampa Bayn, Toronton ja Bostonin pitäisi erottua jyvinä akanoista viidestä muusta joukkueesta kirkkaasti. Vastaavasti divisioonan hännillä Ottawan luulisi putoavan kelkasta jo hyvissä ajoin.

Ihmeitä täytyy myös tapahtua, ellei Detroit jäisi jo kolmatta vuotta peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Vahvimmin häntäpään joukkueista odotetaan Buffalon petraamista.

Mielenkiintoista on myös nähdä, nouseeko äärimmäisen niukasti playoffsien ulkopuolelle viimeksi jäänyt Florida tuoreen suomalaiskapteeninsa Aleksander Barkovin johdolla hätyyttelemään vihdoin paikkaa auringossa.

Mitä tekee sitten Montreal uuden suomalaislupauksensa, Jesperi Kotkaniemen hypätessä ensimmäisenä tällä vuosituhannella syntyneenä NHL-pelaajana taalaliigan kapeisiin kaukaloihin? Näihin saamme todelliset vastaukset vasta kuukausien päästä, mutta herkutellaan sitä ennen ennakoilla!

Tampa Bay Lightning

Viime kausi

Bolts lähti runkosarjan jälkeen Atlantin divisioonan ja koko Itäisen konferenssin piikkipaikalta viime kevään pudotuspeleihin 113 pinnan saaliilla.

Kiitos massiivisen alkutahdin, jolloin se paukutti voittoja kovalla tahdilla kahden supertähtensä Steven Stamkosin ja Nikita Kucherovin johdolla.

Joukkueen akuuttia yskää mestarikoutsi Jon Cooper lääkitsi ketjuja alvariinsa sekoittaen pitäen syömähampaansa raikkaina.

Pudotuspelien avauskierroksella kaatui NJ Devils voitoin 4-1. Toisella kierroksella meni katolleen Boston Bruins myös voitoin 4-1. Kolmannella kierroksella tie nousi sitten pystyyn konferenssifinaaleissa Washington Capitalsia vastaan, missä mestarit kaatoivat Boltsin otteluvoitoin 4-3.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Merkittävin menetys pelaajapuolella oli nelinkertaisen Stanley Cup- voittajan Chris Kunitzin lähtö Blackhawksiin. Myös GM Steve Yzermanin yllättävä vetäytyminen tehtävistään juuri kauden alla herättää kysymyksiä mitä tapahtuukaan kulisseissa?

Vanhan ketun jatkaminen neuvonantajana vielä tämän kauden taannee uudelle GM Julien BriseBoisille työrauhan.

Kesken viime kauden hankitut J.T. Miller ja Ryan McDonagh jatkavat yhä vastustajien kiusana salamapaidoissa.

Suomalaiset salamapaidoissa 

Ei sinivalkoisia taalamiljonäärejä.

Arvio

Brayden Point (36 maalia ja 70 pinnaa runkosarjassa sekä seitsemän kaappia ja 16 pinnaa kannujahdissa) puhkesi kakkossentterinä kukkaan pitäen Boltsia pystyssä, kun hyökkäyksen kärkikaksikon peli välistä tökki. Point paransi 16 maalilla lähes 30 pinnalla edellisvuotista saldoaan.

Victor Hedman on Boltsin ylivoimassa pakkina se viides hyökkääjä, joka tekee viivalla tuhoa ja luutii tasakentin varmoin ottein alakerrassa ja Andrei Vasilevskiy (65 peliä runkosarjassa: 2.62 GAA, 92%) takaa puolestaan laadun tolppien välissä.

Boltsin pörssikärkinä jatkavat Kucherov, joka nakutti viime kaudella 80 pelissä tehot 40+61=101 sekä Stamkos (78. 28+59=87).

Tampa Bay pitänee Atlantin divisioonan piikkipaikan tälläkin kaudella ja eikä yllätys olisi jopa viime kauden 113 pinnan ylittäminen.

Nikita Kucherovin huippuhetket viime kaudelta

Tampa Bayn kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Tampa Bay Lightning @ 2.50
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Tampa Bay Lightning @ 5.00
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla! Voittaa Stanley Cupin: Tampa Bay Lightning @ 10.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Nikita Kucherov @ 14.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Nikita Kucherov @ 12.00
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla!

Toronto Maple Leafs

Viime kausi

Kolmas sija Atlantin divisioonassa saldolla 49-26-7 toi pudotuspelien avauskierroksella vastaan Bostonin, jolle Toronto kaatui vasta Game 7:ssä ankaran taistelun jälkeen.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Sentteri John Tavaresin siirto NY Islandersista nosti odotukset entistäkin korkeammiksi Kanadan englanninkielisessä kiekkomekassa, missä on edellisen kerran nostettua niinkin kauan kuin 51 vuotta sitten. Avainkysymys on se, kestääkö lapsuuden ajan suosikkiseuraansa seitsemän vuoden ja 77 miljoonan taalan sopparilla värvätty Tavares painetta, joka häneen kohdistuu?

Työmyyrä Leo Komarov päästettiin vastaavasti NY Islandersiin viiden Leafs-kauden jälkeen.Leafs pisti vielä juuri ennen kauden ekaa peliä viime kauden kakkosveskarin, 35-vuotiaan Curtis McElhinneyn siirtolistalle. Viime kauden huikea torjuntaprosentti 93.4% 18 ottelussa ei painanut enää vaakakupissa mitään.

Suomalaiset Torontossa
Kasper Kapanen on ainoa suomalainen vaahteralehtipaidoissa.

Arvio

Änärin yksi arvostetuimmista ja kovapalkkaisin luotsi Mike Babcock aloittaa nyt neljännen kautensa seuran päävalmentajana.

Tavaresin hankinta oli osoitus siitä, että Leafsissa panostetaan tosissaan tekemisen meininkiin. Kolme loistavaa sentteriä Auston Matthews, Tavares ja Nazem Kadri takaavat sen, että jokainen peliä tekevistä kentistä on supervaarallinen luovuudestaan.
Kunhan laitureista Babcock saa puristettua parhaan terän irti. Paljon on pelissä senkin suhteen kumpi antaa periksi, Leafsin johto vai William Nylander agentteineen palkaneuvotteluissa, jotta Leafs voi keskittyä olennaiseen.

Puolustus on sen heikoin lenkki ja kalpenee hyökkäyksen rinnalla merkittävästi. Morgan Rielly ja veteraanipakki Ron Hainsey ovat suurennuslasin alla. Vai löytyykö GM Kyle Dubasilta vielä jotain ässää hihasta kauden mittaan, jos tarve ilmenee? Viimeistään siirtoikkunan auetessa.

Veskariosastolla Fredrik Andersen tahkosi viime kaudella 66 ottelua 2.81 GAA:lla torjuntaprosentin ollessa 91.8%. Juutti hyytyi pudotuspelien avauskierroksella Bostonia vastaan ja lukemat olivat enää 3.76 GAA ja 89.6%. Kakkosena tällä kaudella aloittava Garret Sparks tulee olemaan jokerikortti niissä parissakymmenessä matsissa mitä Leafsin tolppien välissä tulee seisomaan.

Superhyökkäys kompensoi kokonaisuuden joka tapauksessa kirkkaasti plussan puolelle. Leafs tulee rikkomaan kirkkaasti viime kaudella tekemänsä 277 osumaa ja hätyyttelee varmasti jopa Tampan viimekautista 299:ää kaappia.

Kolmen potentiaalisimman Leafsin tämän kauden tehohemmon löytäminen ei ole työlästä: Tavaresin tehot olivat viime kaudella 82 pelissä 38+47=85 (NYI), Mitch Marnerin 82. 23+47=70 ja Matthewsin 62. 34+29=63.

Matthews ei tehnyt viime kaudella kuin viisi ylivoimamaalia. Tällä kaudella niitä on tultava huomattavasti enemmän, kun Babcock heittää erikoistilanteissa askiin samanaikaisesti Matthewsin rinnalle Tavaresin, Kadrin, Marnerin ja Riellyn.

Jos Leafs hätyyttelee Tampaa erittäin vahvasti maalimäärissä, on se otettava vakavasti myös voittojen määrässä, missä se menee reippaasti 50:n paremmalle puolelle haastaen Tampan tosissaan Atlantin divisioonan voitosta tapeltaessa. Ero näiden joukkueiden välillä on äärimmäisen pieni.

Toronto Maple Leafsin top 10-huippuhetket kaudelta 2017-18

Toronton kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Toronto Maple Leafs @ 3.00
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla! Voittaa Itäisen konferenssin: Toronto Maple Leafs @ 6.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Toronto Maple Leafs @ 9.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa maalipörssin: Auston Matthews @ 5.50
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla! Voittaa pistepörssin: John Tavares @ 21.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Boston Bruins

Viime kausi

Atlantin divisioonan kakkosena 112 pinnaa keränneenä pudotuspeleihin lähtenyt Boston oli mennä katolleen jo avauskierroksella, mutta sai kun saikin kukistettua Toronton voitoin 4-3.
Toisella kierroksella Boston hyytyi totaalisesti Tampa Bayn käsittelyssä ja lähti lopulta laulukuoroon otteluvoitoin 1-4 voitettuaan vain avausottelun Amalie Arenalla.

Bostonin ykkösnyrkki Patrice BergeronBrad MarchandDavid Pastrnak jäi lopulta kaikessa häikäisevyydessään liian yksin eikä joukkueen leveys riittänyt Tampaa vastaan. Myöskään Tuukka Rask ei ollut aivan elementissään maalinsuulla.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Bostonissa ovat ovet käyneet kahteen suuntaan. Sekä lähtijöitä että Bruinsiin siirtyneitä pelaajia on liikkunut tasaisena virtana.
NY Rangersista kesken viime kauden tullut 34-vuotias kanukkihyökkääjä Rick Nash laskettiin vapaille siirtomarkkinoille. GM Don Sweeney olisi varmasti mielellään pitänyt konkarin rosterissaan, mutta päävammoista kärsinyt Nash oli riskitekijä jo hiipuneiden tehojensa takia ja siirto jättää sopivasti nuoremmille tilaa.

Kolmossentteri Riley Nashin, 29 siirtyminen Columbukseen on sen sijaan sukunimikaimaansa merkittävämpi menetys Bostonille. All round-pelaaja, joka pelasi viime kaudella parhaimman kautensa.

27-vuotiaan sentterin Tim Schallerin lähtö Vancouveriin on menetys ennenkaikkea Bruinsin alivoimalle. Kompensoijiksi tuohon rooliin hankittiin peräti kolme roolipelaajaa.

27-vuotias pakki John Moore löytyi Devilseistä, joka on suorastaan häikäisevä alivoimalla, missä syö tarvittaessa kiekon, jos Bruins-luotsi Bruce Cassidy sattuisi sitä pyytämään.

Vuotta nuorempi ruotsalaislaituri Joakim Nordström tuli Carolinasta ja astuu myös vahvana alivoimapelaajana kuin nenä päähän Cassidyn palapeliin. Tasakentällisin ruotsalaista odottaa paikka nelosvitjassa.

NY Islandersista löytyi puolestaan 27-vuotias sentteri Chris Wagner, joka viljelee kovia pommeja ja on kuin kala vedessä alivoimissa.

Fanien pettymykseksi GM Sweeney pisti 31-vuotiaan kovanyrkkisen pakin Adam McQuaidin kilometritehtaalle ja taklauksia viljelevä pakki löysi uuden kodin Manhattanilta NY Rangersista. Miehen rooli Bostonissa jäi pieneksi ja tiimalasissa hiekka valui loppuun.

Raskin back-up veskari 32-vuotias Anton Khudobin suuntasi puolestaan Dallasiin ja sai Starseissa viiden miljoonan pahvin, mikä pitää miehen kummasti tyytyväisenä pari kautta Teksasissa.

NY Islandersista Sweeney hommasi oitis Raskille back-upiksi vuotta vanhemman slovakkikassari Jaroslav Halakin, joka taatusti hoitaa leiviskänsä kunnialla.

Suomalaiset Bostonissa

Rask, yksinäinen savonlinnalainen Bostonissa on paljon vartijana tolppien välissä.
Puolustaja Urho Vaakanainen nostetaan kauden mittaan varmasti jossain vaiheessa ylös haistelemaan tosipelien tuulia, mutta 19-vuotias suomalainen hakee vauhtia AHL:n Providencesta.

Arvio

Boston pakittanee tällä kaudella yhden pykälän ja jäänee Atlantin divisioonan kolmoseksi, mutta menee itseoikeutetusti jälleen kerran pudotuspeleihin.

Boston Bruinsin kymmenen kauneinta maalia viime kaudelta

Bruinsin kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Boston Bruins @ 3.50
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Boston Bruins @ 7.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Boston Bruins @ 12.50
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Brad Marchand @ 31.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Patrice Bergeron @ 71.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Florida Panthers

Viime kausi

Kissat jäivät nipinnapin pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella sijoittuen Idässä yhdeksänneksi ja Atlantin divisioonan neljänneksi.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Laituri Mike Hoffman tehtaili neljällä edellisellä kaudella Ottawassa eniten maaleja. Joutui kuitenkin epäsuosioon, kiitos suurisuisen vaimonsa, jonka nettikiusaaminen Senaattorien silloisen kapteenin Erik Karlssonin vaimoa kohtaan ylitti hyvän maun rajan ja Hoffman joutui lopulta maksumieheksi. Florida sai 28-vuotiaasta laiturista erinomaisen vahvistuksen.
Calgarysta hankittiin toinen laituri, kun 33-vuotias Troy Brouwer napattiin vapaana agenttina Sunshine Stateen. Tuo Floridaan kaikesta huolimatta syvyyttä, vaikka asiaa kahteen ensimmäiseen ketjuun ei olisikaan.

Floridan pakistoa vahvistaa jatkossa TsSKA Moskovasta hankittu 28-vuotias Bogdan Kiselevitsh, jonka vahvat kansainväliset meriitit ja useampi kausi KHL:n yhden kärkijoukkueen avainpelaajista saivat Pantsin seurajohdon vakuuttumaan peruspakin taidoista.

Suomalaiset Sunshine Statella

Barkovilla on valtava joukkuetoveriensa ja seurajohdon kunnioitus ja arvostus takanaan ja nyt jo nuoresta iästään huolimatta C-kirjain siitä todisteena paidassaan. Muista Floridan suomalaishyökkääjistä Henrik Borgström ja Juho Lammikko aloittavat kautensa AHL:n Springfieldissä.

Arvio

Toista kauttaan Floridan peräsimessä aloittavan Bob Boughnerin onneksi rosterin runko pysyi hyvin kasassa ja Sunshine Statessa voidaan lähteä luottavaisin mielin uuteen kauteen.
Uudet vahvistukset tuovat lisää leveyttä joukkueeseen ja Florida parantanee sijoitustaan ainakin pykälällä, minkä pitäisi riittää juuri ja juuri pudotuspeleihin. Neljättä sijaa ylemmäksi Atlantin divisioonassa sillä ei kuitenkaan ole mitään asiaa.

Aleksander Barkovin viime kauden huippuhetket

Floridan kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Florida Panthers @ 14.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Florida Panthers @ 21.00
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla! Voittaa Stanley Cupin: Florida Panthers @ 41.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa maalipörssin: Vincent Trocheck @ 38.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Aleksander Barkov @ 46.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Buffalo Sabres

Viime kausi

Sabres on kuulunut jo useampana kautenaan änärin häntäpäähän ja se jäi änärin jumboksi viime kaudella keräten ainoastaan 62 pistettä 82 ottelussa.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Sentteri Ryan O’Reillyn lähtö St. Louis Bluesiin kismittää. Kaikilla sektoreilla menetys. Erikoistilanteet ja aloitukset heikkenevät Sabresissa miehen lähdön myötä.
Bluesista Sabres sai kolmossentterikseen 30-vuotiaan Patrik Berglundin, jonka roolina lienee Buffalossa pitää vastustajien kärkikentät herran nuhteessa.

Bluesista löytyi myös 31-vuotias tsekkisentteri Vladimir Sobotka tuomaan rotia Sabresin alivoimaan.

Carolinan Jeff Skinner tuo puolestaan Buffalolle kaivattua maalintekovoimaa. Täytyy vain hämmästellä, miten Carolina päästi Skinnerin tasaisen laiturin menemään. Buffalo kiitti ja kuittaa.

Pittsburghista saapuu Buffaloa vahvistamaan rautainen 26-vuotias jenkkilaituri Conor Sheary, jolla on kokemusta voittamisen kulttuurista kahden mestaruuden myötä. Kahden vuoden ja kuuden millin soppari rauhoittaa ja Buffalossa odotellaan rahoille vastinetta.

25-vuotias venäläispakki Viktor Antipin tuli viime kaudella Magnitogorskista, mutta oli kaikkea muutakuin vahvistus änärin viime kauden pisteautomaatille. Koti-ikävä vei pakin takaisin äiti-Venäjälle täksi kaudeksi.

27-vuotias ruotsalaisveskari Robin Lehner suuntasi puolestaan NY Islandersiin. Viime kausi sujui epätasaisesti, joten olisi ollut joka tapauksessa kirjoittamaton kortti tällä kaudella jäädessään.

Sabresista lähti myös toinen kassari, kun 32-vuotias Chad Johnson häipyi St. Louis Bluesiin. Pelasi virkaveljeään vieläkin kehnomman kauden, joten Sabres-faneille tuskin tulee miestä ikävä.

Bluesista siirtyneestä 32-vuotiaasta Carter Huttonista tullee Sabresin uusi ykkösveskari. Kanukin viime kausi oli tilastojen valossa miehen paras: 32 ottelussa 2.09 GAA, 93.1%.

Suomalaiset Buffalossa 

Rasmus Ristolainen pelaa isoja minuutteja joukkueen puolustuksessa vastustajien parhaita kentällisiä vastaan illasta toiseen ja on vielä tovin joukkueensa kiistaton ykköspakki, kunnes viime kesän sinikeltainen ykkösvaraus Rasmus Dahlin saa lihaa luidensa ympärille.

Arvio

Buffalo parantaa aivan varmasti viime kauden sijoitustaan. Atlantin divisioonassa on tällä kaudella huomattavasti sitä heikompiakin joukkueita ja rohkea arviomme vie nostaa Sabresin jopa viidennelle sijalle divisioonassaan. Pudotuspeleihin Phil Housleyn luotsaamilla pihvelipaidoilla ei ole vielä tälläkään kaudella mitään asiaa.

Kaikki Jack Eichelin maalit kaudelta 2017-18

Sabresin kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Buffalo Sabres @ 36.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Buffalo Sabres @ 38.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Buffalo Sabres @ 71.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Jack Eichel @ 22.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Jack Eichel @ 26.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Montreal Canadiens

Viime kausi

Synkkä viime kausi päättyi Atlantin divisioonan kuudenteen ja Itäisen konferenssin 14.nteen sijaan. Montreal teki runkosarjassa vain 209 maalia, mikä oli koko liigassa kolmanneksi vähiten heti Arizonan (208) ja Buffalon (199) jälkeen.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Montreal menetti 29-vuotiaan jenkkihyökkääjänsä ja kapteeninsa Max Paciorettyn viime kauden supertulokasjoukkue Vegas Golden Knightsiin, minkä kanssa solmi pitkän sopparin. Vaikka viime kausi oli vaatimaton niin miehelle itselleen kuin Habseillekin, on Pacioretty maaliruisku Jumalan armosta ja menetys tekee jättiloven Montrealin rosteriin.

Slovakkilaituri Tomas Tatar tuli puolestaan vaihtokaupassa Vegasista Montrealiin ja tuo ainakin rutiinia ja kokemusta Habsien rosteriin, jos ei muuta.

Habs hävitti viime kaudella 35-vuotiaan tsekkiveteraaninsa Tomas Plekanecin siirtoikkunan sulkeutumisen aikoihin Carolinaan, mutta onki yhä käyttökelpoisen sentterin takaisin vapailta markkinoilta.

Kesällä hankittiin Jetsistä myös mainion viime kauden pelannut suomalaislaituri Joel Armia, josta Jets joutui luopumaan tehdäkseen palkkakattoonsa tilaa.

Kesällä solmitussa vaihtokaupassa Arizonan kanssa Montreal antoi Coyotesille Alex Galchenyukin saaden tilalle Max Domin. Maalintekijä vaihtui pelinrakentajaan ja kuten harjoituspelit ovat osoittaneet, toisen polven nyrkkisankariin.

Suomalaiset Montrealissa

Artturi Lehkonen ja Antti Niemi saivat seurakseen tälle kaudelle todellisen yllätysnimen, kun Ässistä saapunut Kotkaniemi pelasi itsensä suoraan fanien ja perinteikkään Original 6-joukkueen seurajohdon sydämiin harjoitusotteluiden kautta. Kotkaniemestä tuli samalla änärin ensimmäinen tällä vuosituhannella syntynyt peluri.

Arvio

Montreal pelaa kuin peura ajovaloissa. Kokenut Claude Julien luotsaa nyt rosteria toista peräkkäistä kauttaan ja tiedostaa ongelman, mutta minkäs teet. Nuoret hyökkääjät voivat onnistuessaan yltää ihmetekoihin, mutta vain akuutisti. Kroonista tähtihetkistä tuskin saa tekemälläkään, ei nykyrosterilla. Montreal taistelee Atlantin divisioonassa sijoista 5-7.

Montrealin top 10-huippuhetket viime kaudelta

Montrealin kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Montreal Canadiens @ 41.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Montreal Canadiens @ 56.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Montreal Canadiens @ 81.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Nollapelejä yli 2.5: Carey Price @ 2.00
» Pelaa kohdetta Mobilebetilla! Voittaa pistepörssin: Jonathan Drouin @ 101.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Detroit Red Wings

Viime kausi

Punasiivet jäivät viime kaudella jo toisen vuotena peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Sitä ennen Red Wings oli ainoana Pohjois-Amerikan ammattilaisliigojen joukkueena pelannut yhtäjaksoisesti 25 kautta putkeen playoffseissa! Detroit sijoittui Atlantin divisioonassa viidenneksi ja idässä sijoitus oli 13:s 73 pisteellä.

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

37-vuotiaan kapteenin Henrik Zetterbergin lopettamispäätös kauden alla oli ehdottomasti ikävin tätä Original 6-joukkuetta kohdannut uutinen ja isku vyön alle, ei vähiten miehelle itselleen. Vakavat selkävaivat kuitenkin pakottivat lopulta tekemään tuon ratkaisun eikä leikkauksesta olisi ollut enää apua vaivaan.
Detroit vahvisti hyökkäyskalustoaan, kun laituri Thomas Vanek palasi takaisin seuraan reilun vuoden jälkeen. Itävaltalainen kiekkoili viime kaudella Columbuksessa.

Veskariosastoa vahvistettiin Coloradosta saapuneella Jonathan Bernierilla. 30-vuotias maalivahti torjui viime kaudella 2.85 GAA:lla ja 91.3%:lla Avsin Semjon Varlamovin back-uppina.

Suomalaiset Punasiivissä

Detroitissa ei kautta aloita tällä kaudella yhtään meikäläistä, kun suomalaiskonkari Jussi Jokisen try out-sopimus purettiin. Harri Säteri ja Vili Saarijärvi joutuvat puolestaan aloittamaan AHL:ssä.

Arvio

Vaikea kausi tulossa, vaikka joukkue esittikin harjoituspeleissä lupaavia otteita. Hyvä kenraali ei välttämättä lupaa kuitenkaan erinomaista ensi-iltaa saati sitten hyvää kautta!

Tomas Tatarin kauden 2017-18 maalit

Detroitin kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Detroit Red Wings @ 51.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Detroit Red Wings @ 61.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Detroit Red Wings @ 126.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Anthony Mantha @ 51.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Dylan Larkin @ 56.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Ottawa Senators

Viime kausi

Ottawan viime kausi oli yhtä tervanjuontia. Senaattorien sijoitus oli viimeistä edellinen niin idässä kuin Atlantin divisioonassa. Joukkue päästi toiseksi eniten maaleja (291) koko liigassa NY Islandersin (296). Lukema on aivan järkyttävä, kun sitä vertaa edelliskauden 212:een!

Merkittävimmät siirrot ja sopimukset

Kapteeni Erik Karlssonin kohtalon suhteen soudettin ja huovattiin pitkin kesää, kun ruotsalaiselle superpakille leivottiin mieleistään seuraa ja väännettiin kulisseissa mitä miehestä saataisiin vaihtokaupassa. Uusi koti löytyi viimein San Josesta.
Ottawa menetti myös toisen ruotsalaispakin, kun Fredrik Claesson lähti Manhattanille ja luutii jatkossa NY Rangersissa.

Ottawan neljän edelliskauden paras maalintekijä Mike Hoffman siirrettiin kylmästi Floridan aurinkoon. Kohu miehen ympärillä oli seuralle liikaa. Hoffmanin vaimo lateli raukkamaisesti Karlssonin vaimosta netissä painokelvotonta tekstiä pariskunnan saatua juuri keskenmenon, joten tuo oli vähintä mitä organisaatio pystyi tekemään.

Ottawan hyökkääjistä 37-vuotias Alexandre Burrows ripusti puolestaan hokkarit naulaan 14 kauden jälkeen. Ex-maalitykin ura jatkuu AHL:n Laval Rocketsin toisena koutsina.

Senators sai jotain hyvääkin, kun Sharkseista tarttui seuran haaviin 28-vuotias juuttihyökkääjä Mikkel Bödker, joka on erikoistilanteiden erikoismies.

Samasta seurasta tuli myös Karlsson-kaupassa parhaan kautensa juuri pelannut 24-vuotias jarrukentän sentteri Chris Tierney.

Suomalaiset Senaattoreissa 

Sinivalkoiset pelaajat loistavat poissaolollaan.

Arvio

Ottawa on paitsi Atlantin divisioonan ja Itäisen konferenssin sekä myös koko änärin heikoin joukkue tällä kaudella.

Ottawan top 10-huippuhetket viime kaudelta

Ottawan kausivedot

Voittaa Atlantin divisioonan: Ottawa Senators @ 67.00
» Pelaa kohdetta Betsafella! Voittaa Itäisen konferenssin: Ottawa Senators @ 66.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa Stanley Cupin: Ottawa Senators @ 151.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa maalipörssin: Matt Duchene @ 51.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla! Voittaa pistepörssin: Marko Stone @ 56.00
» Pelaa kohdetta Unibetilla!