SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Boone Jenner
  • Mika
    Valkama

Jacketsin Boone Jenner hattuili Bruinsin nurin! – Hintzille kaksi nyyttiä

julkaistu: 13.03.2019 05:07

Buffalo – Dallas 0-2

Stars haki arvokkaan vierasvoiton KeyBank Centeristä ja vahvisti hiukan asemiaan lännen villi kortti-paikan kautta pudotuspeliviivan yläpuolella.

Ben Bishop torjui kolmannen peräkkäisen nollapelinsä. Bishop on pitänyt nollan nyt 204 minuuttia 20 sekuntia, millä lukemalla on Dallasin kaikkien aikojen tilastossa toisella sijalla. Edellä on vain Ed Belfour, joka piti maalinsa puhtaana 219 minuuttia 26 sekuntia marraskuussa 2000.

Ottelun molemmat maalit paukutettiin toisessa erässä ja ne olivat suomalaisen Roope Hintzin käsialaa.

Avausmaali syntyi, kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Hintz tuli oikealta maalin kulmalle ja nosti eleettömästi lätyn maalin kattoon ohi hölmistyneen Sabresin ruotsalaisveskarin Linus Ullmarkin. Syöttöpisteet Jason Dickinsonille ja Blake Comeaulle.

Hintzin illan toinen ja kauden seitsemäs osuma syntyi ylivoimalla rannarilla lähes b-pisteen kaarelta Aleksander Radulovin jököttäessä maskissa Ullmarkin edess peittäen ruotsalaisen näkyvyyden.

 

Pittsburgh – Washington 5-3

Sidney Crosbyn kaksi maalia ja Penguinsin voitto olivat lähestulkoon sivuseikka, kun Pittsburghin Evgeni Malkin saavutti kahden syöttöpinnansa myötä 1000 pinnan rajapyykin.

 

Päätöserässä Washingtonin viimeiseen maaliin syöttöpinnan saaneelle Aleksandr Ovechkinille pinna oli miehen 1200:s piste!

 

Columbus – Boston 7-4

Eilen NY Islandersille tappion kärsinyt Columbus kohtasi jälkimmäisessä B2B-pelissään Nationwide Arenassa Bostonin, jolla puolestaan oli allaan tappio Pittsburghille saalistettuaan sitä ennen vähintään pisteen 19 peräkkäisessä ottelussa.

Paljon kritiikkiä saanut Jacketsin ylivoima osoitti heti pelin alussa haavoittuvaisuutensa, kun Bruinsin Brad Marchand pääsi katkaisemaan Cam Atkinsonin poikittaissyötön Artemi Panarinille kesken ylivoimapelin ja karkaamaan Patrice Bergeronin kanssa 2vs1-hyökkäykseen, mistä jälkimmäinen vei vieraat johtoon neljän minuutin jälkeen.

Jackets iski vastaiskulla pelin tasoihin seitsemän minuutin jälkeen, kun Zach Werenski heitti vasemmalta omalta puolustusalueelta kiekon oikealle keskialueelle, missä Josh Anderson kiihdytti täyteen vauhtiin karistaen varjostajansa kannoiltaan harhauttaen Tuukka Raskin kaupanpäälle kuutamolle: 1-1(!). Andersonille maali oli kauden 23:s.

Ottawasta treidattu Ryan Dzingel iski myös kauden 23.nnella ja ensimmäisellä maalillaan yhdeksännessä pelissään Jacketsissa isännät 2-1 -johtoon, kun reilut viisi minuuttia oli avauserää jäljellä. Dzingel seurasi oman riparinsa loppuun asti ja sai iskettyä lätyn Raskin varusteiden kautta osittain maalin takaa sisään.

Boone Jennerin oli vuoro iskeä puolestaan alivoimalla Jackets jo 3-1 -johtoon varsinaisella pukkarimaalilla, kun avauserää oli jäljellä enää kuusi sekuntia!

Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Matt Duchene pääsi nostamaan maalin edestä Jacketsille jo 4-1 -johtomaalin vanhan Senators-aikaisen ketjukaverin Dzingelin upeasta passista Bruinsin maalin takaa. Duchenelle osuma oli jo kauden 29:s ja toinen Jacketsin riveissä.

Hetkeä myöhemmin Riley Nash kurvasi Bruinsin maalin takaa kulmalle kuin vanhanaikaista etukulmasta yrittäen. Kun Rask sulki etukulman, pisti Nash takatolpalle luistelevalle Jennerille, joka sai iskeä aivan vapaasti isäntien viidennen osuman ja Rask oli kypsä vaihtoon! Maali meni täysin Bruinsin pakkien aivopierun piikkiin.

Bostonin Charlie McAvoy otti kahteen otteeseen matsia toisessa erässä Jacketsin pelaajien kanssa. Ensin Bruins-pakilla alkoi keittää, kun Pierre-Luc Dubois niisti miehen nenän Bruinsin kenttäpäädyssä. Tovi myöhemmin heitettiin jo hanskat, kun Panarinin maila takertui McAvoyn räpylään ja sitten mentiin.

Moni olisi luullut Bostonin luovuttaneen neljän maalin tappioasemassa. Luulo ei ole tiedon väärti.

Marchand kavensi, kun toista erää oli pelattu 13 minuuttia. Hetkeä aiemmin saman hyökkäyksen aikana Bergeron kolissutteli Jacketsin maalitolppaa.

Kaksi ja puoliminuuttia lisää ja Chris Wagner karkasi läpiajoon Danton Heinenin saatua kiekon blokin seurauksena ja syötettyä laiturin karkuun. Wagner löysi Sergei Bobrovskyn längistä tilaa ja Boston kavensi pelin 3-5:een.

Puolitoista minuuttia ennen toista erätaukoa Marchand oli jälleen asialla iskettyään ottelun toisen ja kauden 30.nnen maalinsa Bergeronin aloitusvoitosta Bostonin hyökkäysalueella vasemmalla B-pisteellä kiekon saatuaan. Marchand on raapinut kahdeksassa peräkkäisessä pelissä kasaan kuusi maalia ja 14 pistettä.

Päätöserässä Jackets oli välistä sillassa aina Bergeronin ja Marchandin ollessa jäällä, mutta Bobrovskyn torjunnat pitivät isännät hengissä.

Jacketsin Werenski onnistui kuitenkin lisäämään ylivoimalla varkain isäntien johdoksi 6-4 vasemmalta hyökkäysalueelle kurvattuaan.

Jenner tykitti hatun vielä tyhjiin ja Jackets otti Bounce Backin 7-4 voitolla aiheuttaen Bruinsille sen toisen peräkkäisen tappion. Hattu oli Jennerille uran ensimmäinen. Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina TD Gardenissa.

 

Yön tulokset:

Buffalo – Dallas 0-2 (D: Hintz 2+0)

Columbus – Boston 7-4 (B: Rask 19/24 torjuntaa, vaihtoon 1-5 tilanteessa)

Pittsburgh – Washington 5-3

Montreal – Detroit 3-1

St.Louis – Arizona 1-3

Winnipeg – San Jose 4-5 (W: Laine 0+1; S: Donskoi 0+1)

Calgary – New Jersey 9-4

Anaheim – Nashville 3-2 (N: Mi. Granlund 0+2, Rinne 15/18 torjuntaa)