SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Columbus Blue Jackets
  • Mika
    Valkama

Jackets heitti apinan selästään! – Kiinni villissä kortissa!

julkaistu: 10.03.2019 05:05

Nashville – Carolina 3-5

Bridgestone Arenassa Mikael Granlund maalasi kauden 16.nnen nyyttinsä ja ensimmäisen reppunsa Predatorsin nutussa.

Illan/yön toisena suomalaisena Coloradon Mikko Rantasen ohella 30 maalin rajapyykin ylitti tänään Carolinan Sebastian Aho, joka niittasi tyhjiin ottelun viimeisen osuman, kun Predators haki tasoitusta ilman maalivahtiaan Juuse Sarosta. Sarokselle kirjattiin tänään 27/31 torjuntaa.

San Jose – St.Louis 3-2 ja

SAP Centerissä otti yhteen kaksi kivenkovaa, ryminällä kohti pudotuspelejä matkaavaa lännen joukkuetta, kun Sharks ja Blues kohtasivat kolmatta ja viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa.

Ottelun avausmaali syntyi onnekkaasti ylivoimalla, kun kiekko ponnahti päätylaudoituksesta suoraan Patrick Maroonin lapaan.

Blues-hyökkääjä vaani isäntien etukulmalla, mistä Maroon pääsi lapioimaan sen suoraan pienestä kolosta sisään, kun Martin Jones ei ennättänyt saada etukulmaa kiinni.

Sharksin 1-1 -tasoitus syntyi myös ylivoimalla, kun Jumbo Joe, Joe Thornton löysi maalin edestä sveitsiläisen Timo Meierin, joka uitti lätyn Jake Allenin selän taakse.

Kolme minuuttia myöhemmin, vain puoliminuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Meier hiipi toistamiseen Bluesin maalinsuulle, minne Logan Couture toimitti kulmasta kiekon ja käkikellomaan hyökkääjä maalasi isännät johtoon pienen harhautuksen jälkeen pukkarimaalilla.

Toisessa erässä oli vuorostaan Bluesin vuoro maalata pukkarimaali. Sharksin Tomas Hertl otti erän päätösminuutilla jäähyn, mikä kostautui vain kolme sekuntia ennen erän päättymistä.

Brayden Schenn tuli oikealta maalille ja yritti syöttää takatolpalle, mutta syötön katkaisi Barclay Goodrow ja Schenn pääsi lyömään lätyn verkkoon Goodrow’n katsellessa hölmönä vieressä.

Sharks oli päätöserässä ylikylä vieden siinä laukaukset maalia kohti peräti 15-4. Parhaimmat paikat siunaantuivat Kevin Labancille, Marcus Sörensenille ja Gustav Nyquistille.

Allenin loistava patjatorjunta pelasti Lablancia viemästä isäntiä uudelleen johtoon. Laukausta yritti myös blokata kuolemaa halveksuen naama edellä Sharks-pakki Robert Bortuzzo.

Ruotsalaisista Sörensen pelattiin läpiajoon, mutta Allen torjui yrityksen alakulmasta. Nyquistin veto puolestaan nuoli tolppaa.

Jatkoajalla nähtiin sitten upea ratkaisu, kun Sharks iski vastaiskusta voittonyytin. Couture tuli vasenta laitaa ja syöttö löysi maalin edestä Labancin, jonka suora ohjuri painui alakulmaan.

 

Columbus – Pittsburgh 4-1

Nationwide Arenassa kohtasivat Jackets ja Penguins toisensa jo kolmatta kertaa 11 päivän aikana. Kaksi aiempaa peliä selvästi voittanut Penguins on ollut niskan päällä viimeaikaisissa kohtaamisissa, sillä se on kurittanut Jacketsia kahdeksan kertaa yhdeksässä pelissä.

Villi kortti-paikasta tällä hetkellä ulkona oleva Jackets päätti heittää tänään vihdoin apinan selästään. Se hallitsi perusteellisesti fyysisen avauserän ensimmäistä puoliskoa, teki avausmaalin ja johti maalia kohti vedettyjä laukauksia 7-1, eikä sillä ollut hädänpäivää.

Jacketsin Boone Jennerilla oli tuhannen taalan paikkansa jo ennen ottelun avausmaaliaan, mutta Matt Murray oli toista mieltä.

Jennerin vastaiskusta tekemän avausmaalin jälkeen Jacketsin toinen maali suorastaan roikkui ilmassa, kunnes isännistä David Savard otti jäähyn Evgeni Malkinin estämisestä.

Tuon jälkeen alkoi Jacketsin painajainen Penguinsin otettua ylivoimassaan momentumin perusteellisesti. Uhrautuvasti pelannut Jackets kesti pääosin Sergei Bobrovskyn loistavan maalivahtipelin ansiosta ja Jacketsin liekki ei sammunut. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin 1-0 -lukemissa Jacketsin tuon jälkeen saamasta kahdesta ylivoimasta huolimatta.

Toisen erän alussa Jacketsille kävi munkki, kun Penguinsin ylivoimassa Phil Kessel kompuroi omalla sinisellä ja tilannetta haistellut Cam Atkinsonpääsi karkuun alivoimalla ladaten limpun verkkoon: Jackets 2-0 -johtoon! Jackets on iskenyt tällä kaudella kaikkiaan kuusi alivoimanyyttiä, neljä tuoreinta osumaa niistä on viimeistellyt juuri Atkinson.

Zachary Aston-Reese loi Penguinseihin vielä uskoa kaventaessaan 1-2:een Malkinin syötöstä reilut neljä minuuttia myöhemmin vieraiden lentävän vaihdon sekoittaessa Jacketsin puolustuspeliä tilanteessa.

Seuraavasta Jacketsin hyökkäyksestä Markus Nutivaara tuuletti jo ”maaliaan”, mutta Murray sai kuin saikin torjuttua mailanvarrella suomalaisen ”varman maalin” ilmasta maaliviivalta.

Pens ei saanut purettua omalta alueelta lättyä, kun kolme minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Nutivaara pisti kiekon siniseltä vasemmalle, mistä Matt Duchene jakoi sen oikealle Ryan Dzingelille, joka pisti pelivälineen maalin eteen Oliver Björkstrandille ja limppu oli verkossa.

Pens haki ilman Murrayta kavennusta ja Atkinson pääsi ampumaan yön toisen ja kauden 38.nnen nyyttinsä tyhjään Penguinsin verkkoon!

Columbus kaatoi Pittsburghin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen hävittyään peräkkäin kahdeksan ottelua Penguinsia vastaan! Columbus nousi voitollaan villi kortti-paikalle Itäisen konferenssin kahdeksannelle sijalle!

Uransa 100.nnen pisteensä kerännyt Josh Anderson oli illan kolmostähti, 29.nnen voittonsa ottanut Bobrovsky kakkostähti ja ykköstähti oli kaksi maalia viimeistellyt Atkinson.

 

Illan/yön tulokset:

Colorado – Buffalo 3-0 (C: Rantanen 1+0)

San Jose – St.Louis 3-2 ja

Boston – Ottawa 3-2 (B: Rask 17/19 torjuntaa)

Columbus – Pittsburgh 4-1

Edmonton – Toronto 2-3

NY Islanders – Philadelphia 2-5

NY Rangers – New Jersey 4-2

Tampa Bay – Detroit 3-2

Arizona – Los Angeles 4-2

Dallas – Chicago 1-2

Nashville – Carolina 3-5 (N: Mi. Granlund 1+0, Saros 27/31 torjuntaa; C: Teräväinen 0+2, Aho 1+1)

Vancouver – Vegas 2-6