SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Boston Bruins
  • Mika
    Valkama

Hopeisen mailan kultainen kosketus: Bergeron kaatoi Kingsin!

julkaistu: 10.02.2019 01:54

Boston – Los Angeles 5-4 ja

Kolmen pelin kotisarjan aloittanut Boston kohtasi kolme peräkkäistä ottelua voittaneen Los Angelesin, joka on ensimmäinen Bruinsin seuraavasta yhdeksästä peräkkäisestä Läntisen konferenssin joukkueesta, jotka se kohtaa.

Ottelun alla juhlistettiin Patrice Bergeronia, jonka trippimittariin tarttui vast’ikään 1000 NHL-ottelua!

Kymmenessä edellisessä pelissään vähintään pisteen torjunut Tuukka Rask (8-0-2) aloitti Bruinsin maalilla. Vierailta puolestaan maalia vartioi Jonathan Quick.

Bostonin piiskuri Bruce Cassidy teki hiukan muutoksia aiempiin peleihin. Joukkueen tehokkain maalari, 31 reppua latonut David Pastrnak istutettiin kakkosvitjaan David Krejcin vierelle. Näin Cassidy pystyi laittamaan Danton Heinenin tuomaan puolustusosaamista Bergeronin ja Brad Marchandin rinnalle.

David Backes palasi puolestaan omalle paikalleen Sean Kuralyn johtamaan kolmosvitjaan , jonka toista laitaa viiletti entiseen tapaan Jake DeBrusk. Viisi peliä tehoitta pelannutta AHL:n Providencesta nostettu 18-vuotias Trent Frederic pistettiin poppariosastolle Backesin tieltä.

Kolmosparissa Brendan Carlon rinnalla pelasi John Moore, joka oli ollut poppariosastolla kahdeksan kertaa kymmenessä aiemmassa pelissä.

Boston avasi maalihanat toisen erän ensimmäisellä vitosella juuri tuloksettoman ylivoimansa jälkeen. Danton Heinen pisti pelivälineen maalinkulmalla kököttäneelle Patrice Bergeronille, joka näki pulunsilmällä toisella maalinkulmalla aivan vapaana Charlie McAvoyn, jonne syötti limpun ja peli oli 1-0.

Boston on maalannut 12/14:ssä pelissään avausmaalin ja tuo temppu on onnistunut 9/10 viime pelissä, joten johtomaali isännille ei tullut mitenkään yllätyksenä.Kings tasoitti toisessa toisen erän ylivoimassaan, kun Adrian Kempe ja Alec Martinez pelasivat Alex Iafallolle paikan one-timerille ja Rask saatiin poikittaisliikkeeseen ja savonlinnalaisen luukusta löytyi reikä.

Kings soitti kuusi minuuttia myöhemmin ensiviulua uudelleen, kun etutolpalla lättyä leiponeen Dustin Brownin syöttö löysi P-pisteellä vapaana väijyneen Anze Kopitarin, jolle kauden 18:s maali maistui mansikalta. Slovenialainen on ollut erityisen tehokas viime aikoina. Seitsemässä pelissä koppaan on ropissut kymmenen pistettä neljän maalin ja kuuden syöttöpinnan myötä.

Päätöserä oli avauserän tavoin isäntien. Kolme ja puoliminuuttia oli pelattu, kun Marchand löysi McAvoyn, jonka vedon Quick vielä torjui. Ripari ajautui Heinenille, joka pisti lätyn verkkoon: 2-2(!). Heinenille 13:s kerta urallaan, kun ahminut vähintään kaksi pinnaa samassa pelissä!

Tasan puolitoista minuuttia myöhemmin Bruins tuli 4vs2 -hyökkäykseen, minkä päätteeksi David Krejci siirsi riparista isännät 3-2 -johtoon. David Pastrnak ahnehti syöttöpinnan.

Pari minuuttia lisää ja Marchand ja Bergeron karkasivat 2vs1 -hyökkäykseen alivoimalla! Lätty vaihtoi omistajaa mieheltä miehelle ja lavasta lapaan, kunnes lopulta Bergeron pisti Marchandille syötön tyhjälle tontille, mistä ei voinut enää erehtyä: 4-2(!).

Kings ei lyönyt kuitenkaan vielä hanskoja tiskiin. Nate Thompson pääsi iskemään maalin edestä Torey Krugin vartioinnista huolimatta tuoden vieraat maalin päähän! Momentum oli taas Kingseillä!

Kun alle viisi minuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä, Kings nousi tasoihin ruotsalaispakin Oscar Fantenbergin kauden avausosumalla. Tulinen veto siniseltä maskin takaa, eikä Raskilla ollut siihen nokan koputtamista.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoilla. Ensin Kempe kirmasi karkuun, mutta Rask torjui. Kingsin Ilja Kovalchuk otti jäähyn tovi myöhemmin, eikä isäntien ylivoima tuntenut armoa! Illan juhlittu sankari Bergeron päätti vieraiden pyristelyt Krugin syötöstä iskemällä rannarilla Quickin mailakäden puoleiseen ylämummoon!

Bergeronille kauden 20:s osuma ja sentterille jo 10s kausi, kun hyökkääjä saavuttaa tuon rajapyykin!

Rask ohitti Cecil Ralph “Tiny” Thompsonin kaikkien aikojen eniten voittoja ottaneena Bruins-veskarina. Raskilla niitä on plakkarissa nyt 253(!).

Arizona – Dallas 3-2

Joukkueiden toinen kohtaaminen muutaman päivän sisällä. Yhdeksän kertaa Arizonan peräkkäin lyönyt Dallas voitti 5-4 American Airlines Centerissä pelatun ottelun viime maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Edellisessä kohtaamisessa Dallas ratkaisi pelin lopulta edukseen päätöserässä, kun se mursi Arizonan pyristelyn minuutissa ja 11 sekunnissa kolmen maalin tehohoidon ansiosta.

Tällä kertaa Arizona onnistui siinä, missä se ei ole onnistunut kertaakaan seitsemässä viime pelissään: ylivoima toimi kuin junan vessa! Kojoottien kaksi ensimmäistä nyyttiä olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan ylivoimapelin peruskauraa suoraan oppikirjasta.

Dallasin Blake Comeau ehti istua boksissa vain seitsemän sekuntia, kun Arizona iski Alex Galchenyukin ja Jordan Oesterlen siirrettyä aloitusvoiton jälkeen lätyn Alex Golikoskille, joka vei one-timerilla isännät avauserässä 1-0 -johtoon.

Toisessa erässä Arizonan ylivoima oli lähes identtinen poislukien aloitusvoitto, sillä osuma lähti liikkeelle vastaiskusta Golikoskin pelattua limpun Nick Cousinsille, joka löysi oikealta P-pisteeltä Galchenyukin ja one-timerilla lähtenyt peliväline oli tuotapikaa verkossa!

Päätöserää ennätettiin lätkiä neljä minuuttia, kun tuttu nimi oli taas asialla. Clayton Keller petasi paikan Galchenyukille parhaalle maalintekosektorille ja maila puhui lätyn pureutuessa Khudobinin hanskakäden puoleiseen ylämummoon.

Kolme ja puoliminuuttia ennen täyttä aikaa Dallas vei Darcy Kuemperin haaveet nollapelit. Roope Hintz purjehti oikealta Arizonan maalille ja laukoi kiekkoa Kuemperin suojuksiin, mistä se pomppasi Brett Ritchien ulottuville, joka löi irtopalan verkkoon. Miro Heiskanen sai toisen syöttöpisteen.

17 sekuntia myöhemmin Radulov oli pahanteossa ja kavensi eron enää yhteen maaliin. Venäläisen osuma oli kauden 15:s.

Dallas haki lopussa vielä tasoitusta ilman veskaria tuloksetta. Arizona sai viimeisellä sekunnilla toimitettua kiekon tyhjiin, mutta maalia ei enää hyväksytty.

Arizona sai katkaistua pitkän tappioputkensa Dallasia vastaansa.

 

Illan tulokset:

Boston – Los Angeles 5-4 ja (B: Rask 25/29 torjuntaa)

Buffalo – Detroit 3-1 (B: Ristolainen 0+1)

New Jersey – Minnesota 2-4

NY Islanders – Colorado 4-3 ja

Philadelphia – Anaheim 6-2

Ottawa – Winnipeg 5-2 (W: Rinne 0+1)

St.Louis – Nashville 3-2 (N: Rinne 31/33 torjuntaa)

Arizona – Dallas 3-2 (D: Hintz 0+1, Heiskanen 0+1)