SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Columbus teki sen taas! – Sinitakit voiton päässä jatkopaikasta
  • Mika
    Valkama

Columbus teki sen taas! – Sinitakit voiton päässä jatkopaikasta

julkaistu: 15.04.2019 06:46

Pittsburgh – NY Islanders 1-4

Isles oli voittanut sarjan molemmat avauspelinsä Long Islandilla. Moista temppua ei ollut tapahtunut 34 vuoteen!

Penguinsin orastava kiri takamatkalta oli alettava tänään ja Garrett Wilson ohjattia maalin edestä isännät 1-0 -johtoon, näytti tilanne varsin hyvältä! Marcus Pettersson ja Justin Schultz syöttivät ottelun avausmaalin 13.minuutin kohdalla.

Puoli minuuttia myöhemmin Islesin kahdessa aiemmassa pelissä kaksi maalia ja neljä pinnaa tehnyt Jordan Eberle maalasi sarjan kolmannen osumansa lähestulkoon nollakulmasta: 1-1(!).

Minuuttia myöhemmin kiekko oli uudelleen Pensin maaliverkossa. Brock Nelson ja Tom Kuhnhackl karkasivat 2vs1-ylivoimahyökkäykseen ja Nelson ei itsekkäänä syöttänyt vaan laukoi itse. Tällä kertaa se kannatti ja Isles siirtyi johtoon!

Keskimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Päätöserän puolivälissä Leo Komarov lisäsi vieraiden johdon jo 3-1:een. Vastaiskusta lähtenyt maali syntyi suomalaishyökkääjien Valtteri Filppulan ja Leo Komarov paahtaessa Pittsburghin hyökkäysalueelle.

Valtteri tuli vasemmalta, syötti oikealle eteen sukeltavista Pens-pakeista välittämättä suoraan Leksan lapaan ja lätty löysi tiensä Matt Murrayn taakse.

Isles iski vielä kertaalleen Anders Leen toimesta tyhjään nuottaan. Filppula sai syöttöpisteen myös tähän osumaan.

Columbus – Tampa Bay 3-1

Columbus oli shokeerannut kiekkopiirejä ja napannut kaksi vierasvoittoa kahdesta ensimmäisestä pelistä runkosarjan kuumimman joukkueen Tampa Bayn kotiaskissa Amalie Arenassa vakuuttavien esitysten jälkeen.

Sen tuoreessa muistissa oli myös viime kauden avaussarja Washingtonia vastaan, jolloin Jackets voitti myös sarjan kaksi ensimmäistä vieraspeliä pudotakseen kuitenkin ulos tuossa sarjassa ja Caps voitti lopulta kolme muutakin sarjaa napaten mestaruuden.

Game 3:een Tampa Bay joutui antamaan tasoitusta, kun Nikita Kucherov oli pelikiellossa ja Victor Hedman oli puolestaan loukkaantumisen takia sivussa.

Columbus siirtyi johtoon toisessa erässä sen toisella minuutilla, kun Zach Werenski laukoi vasemmalta siniseltä kohti Tampa Bayn maalia, jonka kulmalla kiekko muutti suuntaa Cam Atkinsonista niin, ettei Andrei Vasilevskiy saanut siihen kunnon otetta, vaan se ajautui oikealle, mistä Matt Duchene pääsi niittaamaan sen one-timerilla rystyllä verkkoon: 1-0(!).

Werenskia otettiin jäähyn arvoisesti ensimmäistä pudotuspeliään tässä sarjassa pelanneen Ryan Callahanin toimesta seitsemän minuutin kohdalla.

Oliver Björkstrand kiitti ja iski maskin takaa ylivoimalla Sinitakit jo kahden maalin karkumatkalle Seth Jonesin ja Alexandre Texierin passeista.

Ondrej Palat päässsi kaventamaan Tampalle pelin 1-2:een, kun viitisen minuuttia kolmatta erää oli pelattu. Syöttäjinä olivat Erik Cernak ja Tyler Johnson.

Tasan minuutti oli jäljellä, kun Atkinson iski tyhjään Tampan uuniin niitin ja Jackets voitti 3-1.

 

 

Illan/yön tulokset:

Pittsburgh – NY Islanders 1-4 (N: Komarov 1+0, Filppula 0+2)

(NY Islanders johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0)

Columbus – Tampa Bay 3-1

(Columbus johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0)

St.Louis – Winnipeg 3-6 (W: Laine 1+1)

(St.Louis johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)

Vegas – San Jose 6-3 

(Vegas johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)