SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Carolina murhasi mestarit kaventaen ottelusarjaa!
  • Mika
    Valkama

Carolina murhasi mestarit kaventaen ottelusarjaa!

julkaistu: 16.04.2019 05:27

Carolina – Washington 5-0

Carolina ja Washington kohtasivat pudotuspelisarjan kolmannessa kohtaamisessa PNC Arenassa, minne sarja siirtyi kahden Capital One Arenassa pelatun ottelun jälkeen, jotka mestaruutta puolustava Capitals vei nimiinsä.

Vahvana kotijoukkueena Carolina ei luonnollisestikaan ollut heittänyt vielä hanskoja tiskiin, varsinkaan kun sen edellisestä playoffs-pelistä kotiluolassaan on kulunut aikaa jo kymmenen vuotta.

Muikealla saldolla (16-6-0) 22 viime kotipeliä kahlanneen Canesin murheenkryyni on ollut sen ylivoimapeli (13.7%). Alivoima (85%) on sen sijaan ollut graniittia, mistä osoituksena on viisi tehtyä alivoimanyyttiä.

Game 3:een Canesin luotsi Rod Brind’Amour oli nostanut Teuvo Teräväisen pitkästä aikaa taas ykkösnyrkkiin Sebastian Ahon rinnalle ja Justin Williams oli siirretty puolestaan kakkoseen Jordan Staalin viereen, missä toisessa laidassa pelasi jälleen erinomaista tulokaskautta pelaava Andrei Svechnikov.

Carolina iski ottelun avausmaalin varkain ensi erän puolivälin krouvissa, kun Caps-veskari Braden Holtbyn keskittymistä häiritsi ilmiselvästi Christian Djoosin ja Warren Foegelen keskinäinen kisailu maalin edessä aivan Holtbyn nokan alla ja siniseltä lähtenyt veto pääsi livahtamaan veskarin längistä sisään Foegelen saatua lättyyn kierrettä lisää.

Kuusi minuuttia oli toista erää takana, kun Teräväinen ui oikealta sisään löytäen keskellä viilettävän Ahon. Aho otti tyhjät pois, luisteli kohti veskaria ja passasi oikealle puolelleen Foegelelle, joka sai lyödä tyhjiin: 2-0(!).

Carolina lisäsi jo 3-0:een ylivoimalla, kun Staal jätti taakseen lätyn Dougie Hamiltonille, joka otti tyhjät pois ja antoi limpun laulaa maskin takaa ohi Holtbyn!

Carolinan heikko ylivoimapeli oli tänään vain muisto. Hamiltonin illan toinen osuma syntyi myös erikoistilanteesta ottelun päätöserässä Canesin tehopakin vietyä isännät jo 4-0 -johtoon!

Ottelun päätösnumerot viimeisteli Brock McGinn miehen iskettyä nokikkain Holtbyn kanssa päästyään limpun Caps-maalin kattoon!

Petr Mrazekille nollapeli oli uran neljäs pudotuspeleissä. Ottelun ykköstähdelle Foegelelle kaksi maalia oli ensimmäinen kerta hyökkääjän peliuralla, kun mies maalasi kaksi osumaa pudotuspeleissä!

Erittäin vakuuttavasti pelannut Canes vei maalilaukaukset 45-18.

 

Toronto – Boston 3-2

Atlantin divisioonan arkkivihollisten, Original 6-joukkueiden Toronton ja Bostonin tasatilanteessa etenevä ottelusarja siirtyi kahden TD Gardenissa pelatun ottelun jälkeen Scotiabank Arenalle.

Erittäin fyysisessä sarjassa Leafs vei avauspelin 4-1 ja kärsi puolestaan toisessa pelissä tappion vastaavin lukemin. Tuossa pelissä Leafsin 3-sentteri löi poikittaisella mailallaan Bruinsin taistelupariaan Jake DeBruskia suoraan päin näköä, mistä tulisielua rangaistiin Game 3:n alla tämän ottelusarjan ajan kattavalla pelikiellolla. Kadri selvisi siis poikkeuksellisen vähällä!

Leafsin piiskuri Mike Babcock pääsi käyttämään viimeistä vaihto-oikeuttaan hyväksi Game 3:ssa ja heitti John Tavaresin vitjan Patrice Bergeronin vastaavaa vastaan. Auston Matthews pelasi puolestaan David Krejcia vastaan ja Krejcin paikan ottanut William Nylander Charlie Coylea vastaan.

Babcockin virkaveli Bruce Cassidy peluutti puolestaan Bergeronia Game 1:ssa Tavaresia vastaan, mutta Game 2:ssa Matthewsia vastaan, aivan kuten viime kaudella joukkueiden ottaessa yhteen myös playoffsien avauskierroksella. Silloin Bruins selvisi jatkoon voitoin 4-3.

Maalittoman avauserän jälkeen Leafsin nelonen pääsi avaamaan ottelun maalihanat toisen erän ensimmäisessä vaihdossaan, kun Morgan Riellyn ampumasta vedosta Tuukka Rask sylkäisi torjunnasta kiekon Trevor Mooren ulottuville, joka lapioi sen verkkoon.

Bruins ei nuollut kauan haavojaan. 52 sekuntia myöhemmin peli oli tasan, kun Krejci pääsi puolestaan iskemään kiekon Leafsin uuniin Frederik Andersenin sylkemästä kumilaatasta.

Vitosen kohdalla Tavares ajoi maalitilanteessa täydellä vauhdilla päin Raskia, joka kolautti päätään törmäyksen seurauksena ja suomalaista lääkittiin pitkä tovi. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu jäähyä.

Seuraavaksi sorkittiin Kapasta jäähyn arvoisesti. Seuranneesta ylivoimasta Mitch Marner pelasi nopeasti maalipaikan Matthewsille, joka ei erehtynyt parhaalta maalintekosektorilta vetämään päästyään: 2-1 (!)

Leafs onnistui myös seuraavassa ylivoimassaan, kun Andreas Johnsson onnistui uittamaan kiekon maalin kattoon aivan Andersenin edestä.

Toista erää oli 38 sekuntia jäljellä, kun oli Coylen vuoro kaventaa ylivoimalla Bostonille riparista aivan maalin edestä.

Päätöserässä ei Scotiabank Arenassa enää maaleja nähty, joten Leafsin 3-2 -voiton jälkeen se johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

 

Yön tulokset:

Carolina – Washington 5-0 (C: Aho 0+1, Teräväinen 0+1)

(Washington johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)

Toronto – Boston 3-2 (B: Rask 32/34 torjuntaa)

(Toronto johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)

Dallas – Nashville 2-3 (N: Mi. Granlund 1+0, Salomäki 0+1, Rinne 40/42 torjuntaa)

(Nashville johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)

Colorado – Calgary 6-2 (Co: Rantanen 1+1)

(Colorado johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1)