SEURAA MEITÄ:
×

NHL

ETUSIVU / NHL
Blues tasoitti voitot Sharksia vastaan SAP Centerissä!
  • Mika
    Valkama

Blues tasoitti voitot Sharksia vastaan SAP Centerissä!

julkaistu: 14.05.2019 06:33

San Jose – St.Louis 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)

Läntisen konferenssin finaalien toinen ottelu San Jose Sharksin ja St.Louis Bluesin välillä pelattiin SAP Centerissä aamuyöstä Suomen aikaan.

Sharksin veskari Martin Jones oli (2.62/91.0%) voittanut seitsemän kahdeksasta kotipelistään näissä pudotuspeleissä.

Bluesin keltanokkaveskari Jordan Binnington (1.87/93.4%) oli puolestaan voittanut 9/11:stä pudotuspelistä tappion jälkeen.

Avauspelin 6-3 lukemin voittanut Sharks aloitti vaatimattomasti. Blues nimittäin siirtyi Jaden Schwartzin yhdeksännellä pudotuspelimaalilla johtoon vajaan kolmen minuutin jälkeen.

Schwartz pääsi ampumaan b-pisteen kaarelta Jonesin hanskakäden puoleiseen ylämummoon Vladimir Tarasenkon ja Joel Edmundsonin passeista.

Ottelun avausosuman jälkeen molemmat joukkueet ottivat yhdet pikkukakkoset, kun Sharksin Tomas Hertl ja Bluesin Jay Bouwmeester ottivat vuoronperään jäähyt.

Sharks oli tasoittaa omassa ylivoimassaan pelin, mutta oikealta karkuun livahtaneen Logan Couturen yrityksen läheltä koppasi Binnington kiinni.

Joukkueiden tultua täysilukuisiksi Bluesin Colton Parayko täräytti omasta paikastaan tolppaan.

Blues pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Evander Kane koukki Oskar Sundqvistin nurin. Hyvän alivoiman jälleen kerran pelannut Sharks selvisi kuitenkin kunnialla tuostakin erikoistilanteesta.

Blues haki tyylikkäästi mieheltä miehelle kiekkoa siirtäen 2-0 -johtomaalinsa. Vieraat pyöritttivät reilun neljän ja puolenminuutin jälkeen kiekkoa hyökkäyspäässään ja kulmassa päivystänyt Ryan O’Reilly löysi siniseltä Vince Dunnin, joka ampui maalin maskin takaa Jonesin taakse.

Sharks kavensi 1-2:een Marcus Sörensenin jäähyn aikana alivoimalla, kun Logan Couture nappasi Sharksin puolustussinisellä limpun Alex Pietrangelolta ja karkasi läpiajoon harhauttaen sen kruunuksi Binningtonin pistäen lopuksi lätyn kylmästi verkkoon.

Couture oli pari minuuttia myöhemmin keskialueella kyttäämässä irtopalaa ja saatuaan kiekon suoraan lapaansa Timo Meyerilta, karkasi toistamiseen läpiajoon ja maalasi kauden 13.nnen pudotuspelimaalinsa sekä uransa sadannen playoffs-pisteensä! Sharks tasoitti 2-2:een!

Blues-pakki Robert Bortuzzo käytti kiekkoa ensin Tyler Bozakille ja hiipi sitten kohti maalia, jonne sai pikkumustan takaisin Edmundsonin kautta ja vetäisi sen samantien rystyllä Jonesin kilpikäden puolelta verkkoon ja iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa! Blues siirtyi jälleen johtoon: 3-2(!).

Brenden Dillonin toisen erän päätösminuutilla katsomoon lyömästä kiekosta seurannut jäähy ei aiheuttanut tälläkään kertaa Bluesille ylivoimaosumaa.

Bluesin tultua täysilukuiseksi Sundqvist kompastui laidassa Sharksin Joe Thorntonin mailaan ja vieraat pääsivät vuorostaan esittelemään viidennen kerran tehotonta ylivoimaansa. Paras paikka tuli Paraykolle, joka räväytti toistamiseen tänään maalirautoja, kun Blues-pakin laukaus hyväili tällä kertaa ylärimaa.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kolme minuuttia iski Blues vastaiskusta loppulukemat 4-2:ään, kun Sundqvist onnistui maalaamaan maanmiehensä Alexander Steenin ja Pietrangelon esitöistä. Blues otti kuudennen vierasvoittonsa näissä pudotuspeleissä sivuten seuraennätystään.

 

Yön tulos:

San Jose – St.Louis 2-4

(Ottelusarja tasatilanteessa 1-1)