SEURAA MEITÄ:
×

MM-KISAT

ETUSIVU / MM-KISAT
Leijonille avaustappio – Jenkit parempia jatkoilla
  • Mika
    Valkama

Leijonille avaustappio – Jenkit parempia jatkoilla

julkaistu: 13.05.2019 19:42

USA – Suomi 3-2 ja (2-1, 0-1, 0-0,1-0)

A-lohko jatkui tänään jenkkien ja Leijonien kohtaamisella, missä päämielenkiinto kohdistui Jack Hughesin ja Kaapo Kakon väliseen taistoon. Huomenna 18-vuotta täyttävä Hughes ja Kakko tulevat olemaan kesän ykkös- ja kakkosvarauksia Vancouverin draftissa.

Jenkkien maalissa aloitti odotetusti vanha Devils-velho Cory Schneider. Sen pelätyin ketju oli Ranskaa vastaan tappiollisen Slovakia-pelin jälkeen kokoon parsittu Detroitin Dylan Larkinin vitja, missä laidoilla pelasi Chicagon kaksikko Alex DeBrincat ja Patrik Kane. NHL:n runkosarjassa kaksikko teki yhteensä 85 reppua!

Leijonat lähti otteluun osittain uusituin kasvoin ja ketjuin. Kärppien Veini Vehviläinen korvasi maalinsuulla kaksi ensimmäistä ottelua voitokkaasti torjuneen Kevin Lankisen.

Tapparan Kristian Kuusela puolestaan pelasi kisojen ensimmäisen ottelunsa ja otti paikan Juhani Tyrväisen johtaman ykkösvitjan oikessa laidassa. Tyrväinen korvasi puolestaan Arttu Ilomäki, joka kulutti tänään aikaansa poppariosastolla.

Veli-Matti Vesalainen siirtyi Kuuselan tieltä kolmoseen Eetu Luostarisen ja Niko Ojamäen rinnalle.

Ottelun avausmaali nähtiin jo heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Brady Skjei pääsi ampumaan siniseltä turnauksen ensimmäisen osumansa 50 sekunnin pelin jälkeen. Vehviläisen edessä oli omien lisäksi myös jenkkejä häiritsemässä näkyvyyttä.

Leijonien ensimmäinen kunnon tilanne tuli erän puolivälissä, kun Schneiderin seikkailu maalinsa takana oli maksaa maalin. Sakari Mannisen veto suuntautui kuitenkin pienestä kulmasta tolppaan.

Kun erää oli yhdeksän minuuttia jäljellä, Calgaryn Johnny Gaudreau iski pelin jo 2-0:een. Johnny Hockey ampui lähes olemattomasta kulmasta lätyn tarkasti aivan ylämummoon b-pisteen ulkokaarelta. Jack Eichel sai avausmaalin tapaan syöttöpinnan myös jenkkien toiseen osumaan.

Harri Pesonen iski pukkarimaalin vasemmalta b-pisteeltä 55 sekuntia ennen avauserän päättymistä kaventaen lukemat 1-2:een! Schneider jätti juuri sen verran etuylänurkkaan tilaa, että kiekko löysi sinne tiensä.

Toisessa erässä molemmat saivat luotua namipaikkoja maaleitta. Jenkkien paras tilanne syntyi Larkinin karattua läpiajoon, mutta Detroitin sentterin harhauttaessa jo Vehviläistä, kiekko karkasi.

Leijonien parhaan paikan pelasi Kakko, joka syötti Pesoselle aivan tyhjään paikkaan takatolpalle, mutta Suomen avausmaalin tehnyt Pesonen ei osunut namipalaan.

Kane lähti korkeasta mailasta jäähylle 13.minuutin kohdalla. Kakko oli päästä takatolpalta tyhjään pussiin, mutta Ryan Suter pääsi sipaisemaan hiukan mailallaan kiekkoa muuttaen sen kulkurataa.

Colin White kävi vetäisemässä Pesosta poikittaisella kylkeen ja Leijonat pääsi hakemaan jälleen ylivoimalla tasoitusta. Ja se myös tuli!

Manninen syötti b-pisteeltä lätyn keskelle Tapparan Ojamäelle, joka veti onetimerilla tasoituksen vain 32 sekuntia ennen toista erätaukoa! Toisen syöttöpisteen sai Oliwer Kaski.

Päätöserässä ensimmäisellä vitosella Quinn Hughes sähläsi omalla sinisellä kiekon Marko Anttilalle, mutta ”Mörkön” laukaus viuhui ohi maalin.

Jenkkien paras paikka siunaantui erän puolivälissä Kanelle, mutta b-pisteeltä lähteneen vihaisen vedon poimi Vehviläinen.

Floridan Frank Vatrano pääsi pian tuon jälkeen yrittämään pomppukiekosta jenkkien johtomaalin tekemistä, mutta Vehviläisen patjatorjunta oli valttia.

Kun viisi minuuttia oli pelaamatta, Leijonat oli painaa vastaiskusta johtomaalin, mutta Kakko ei saanut lyötyä kiekkoa osittain tyhjään uuniin maalinedushässäkässä. Suter oli ”maalivahtina” tilanteessa.

Kakko ja Tyrväinen pääsivät vielä 2vs1-hyökkäykseen, mutta Schneider sai torjuttua.

Jatkoajalla osumia haettiin kolmella kolmea vastaan. Larkin ratkaisi voiton jenkeille, kun jatkoaikaa oli minuutti pelaamatta. Maalia edelsi epäselvä tilanne, missä Clayton Keller torppasi Tyrväisen sinisellä nurin ja Larkin pääsi hiipimään maalille ja ottamaan tyhjät pois iskien sen jälkeen ratkaisun.