SEURAA MEITÄ:
×

HIIHDON-MM

ETUSIVU / HIIHDON-MM
MM-kisoihin viikko – Yhdistetyn miehet kunnossa
  • Toimitus

MM-kisoihin viikko – Yhdistetyn miehet kunnossa

julkaistu: 10.02.2019 17:47

Suomen yhdistetyn miehet ovat kovassa kunnossa, kun Seefeld in Tirolissa pidettävät MM-kisat lähestyvät. Eilen kaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen juhlivat parikilpailun voittoa ja tänään suomalaisista jopa kolme oli kymmenen parhaan joukossa, kun myös Leevi Mutru taisteli itsensä kymmenen parhaan joukkoon.

Suomen yhdistetyn joukkueen kohdalla on tapahtumassa odottamattomia asioita. Vain reilua kuukautta aikaisemmin joukkueen valmentaja Petter Kukkonen totesi, että kesällä on valmennuksen osalta tehty virheitä. Välineistössä on jääty todella paljon jälkeen ja tämä kausi ei tästä enään ihmeemmäksi muutu. Nyt kuitenkin miesten joukkue on vahva mitaliehdokas tuleviin MM-kisoihin.

Oikeastaan joukkueen nousu takaisin maailman kärkeen tapahtui todella yllättäin. Viikko sitten Herola sijoittautui maailmancupin osakilpailussa toiseksi ja kisan jälkeen valmentaja Kukkonen antoi suuren kiitoksen Janne Ahosen suuntaan. Suomen hyppypuvut tehnyt Ahonen oli veistellyt luomuksen, joka mahdollistaa jälleen maailman kärjen mukana kilpailemisen.

Tämän päivän menestyksen taustalla ei kuitenkaan ollut hurja mäkimenestys, niin Herolan, kuin Hirvosenkin hypyt jäivät viitisen metriä liian lyhyiksi ja kaksikko lähti kilpailun hiihto-osuudelle reilut kaksi minuuttia kärjen perässä.

Lahden kokolailla raskaat hiihtokelit kuitenkin sopivat hyvin suomalaiskaksikolle ja hyvän hiihdon tehneet miehet nousivat molemmat kymmenen parhaan joukkoon, kun Herola oli kuudes ja Hirvonen kahdeksas. Suomalaismenestyksen täydensi Mutru tullen maaliin yhdeksäntenä.

Seefeldin MM-kilpailuissa Suomen joukkueen täydentää suurella todenäköisyydellä Arttu Mäkiaho ja Otto Niittykoski. Mäkiahon valinta on jo suoritettu ja Niittykosken ollessa paras suomalainen tänään jo valittujen miesten jälkeen pitäisi hänen valintansa olla sinettiä vaille valmis, mikäli Kukkonen pitää puheensa.

(Kuva: Petri Koivisto)