SEURAA MEITÄ:
×

F1

ETUSIVU / F1
Suuri suru on läsnä Formula 1 -kauden avauskilpailussa Australiassa
  • Johannes
    Romu

Suuri suru on läsnä Formula 1 -kauden avauskilpailussa Australiassa

julkaistu: 14.03.2019 11:51

Moottoriurheilufanien pitkä piina tulee päätökseen, kun Formula 1 -kausi 2019 käynnistyy tulevana viikonloppuna Australian Melbournesta. Melbourne Grand Prix Circuit toimii kauden avauskilpailun näyttämönä.

Melbourne Grand Prix Circuit sijaitsee Albert Parkin puistoalueella ja rata kiertää tunnettua Albert Lake -tekojärveä. Kyseessä on katurata, joka ajetaan yleisillä teillä ja kaduilla, mikä on käytössä vain kisaviikonloppuisin. Tämän ansiosta kuljettajilla onkin vaikeuksia koko viikonlopun löytää hyvä balanssi ja pito autoon. Rata on kohtalaisen nopea ajettava katurataprofiilista huolimatta. Mutkia radalta löytyy 16 kappaletta ja kilpailukierroksia ajetaan 58. Pituutta radalla on 5,303 kilometriä.

Uusi kausi -uudet kujeet

Formula 1 -kausi 2019 sisältää uudistuksia, joista merkittävimmät ovat etu- ja takasiipi sekä korotettu bensanmäärä. Etusiivestä on tehty edellisiä kausia yksinkertaisempi, jonka tarkoituksena on vähentää likaista ilmaa takana ajavan kuljettajan autoon. Näin myös edessä olevan auton seuraaminen helpottuu, mikä mahdollistaa paremmin ohitusyritykset. Takasiipi on edellisiä kausia leveämpi sekä syvempi ja tämän ansiosta myös DRS -siipi kasvaa entisestään. Suuremman DRS -siiven ansiosta takasiivestä tuleva ”efekti” on huomattavasti voimakkaampi kuin viime kaudella ja näin ohittaminen suorilla helpottuu . Bensanmäärä nousee 105 kilogrammasta 110 kilogrammaan. Bensamäärän korottamisen tarkoituksena on mahdollistaa kuljettajan ajaminen kaasu pohjassa bensaa säästelemättä. Uudistuksilla on yksinkertaisuudessa pyritty parantamaan edessä olevan auton seuraamista ja ohittamista. Kaikki uudistukset F1 -kaudelle 2019 löydät täältä.

Suomalaiskuljettajat eri lähtökohdista F1 -kauteen

Suomalaisväriä tulevalla kaudella kantavat Mercedes -sopimuksensa viimeistä kautta ajava Valtteri Bottas ja Ferrarin ajohaalarit Alfa Romeon väreihin vaihtanut Kimi Räikkönen. Bottakselle alkava F1 -kausi tulee olemaan uransa tärkein, jos nastolalainen mielii kääntää jatkossakin hopeanuolen rattia. Viime kausi meni Bottaksen osalta vihkoon ja tämän kauden teema on täysin selvä – tulos tai ulos!

Räikkönen palaa sveitsiläistalliin 18 vuoden tauon jälkeen. Entinen Sauber on muuttanut nimeään ja tunnetaan tulevalla kaudella Alfa Romeona. Räikkönen ei mestaruudesta tulevalla kaudella aja, mutta jäämies saa ainakin ajaa kilpaa, sillä keskikastista on tulossa äärimmäisen tasainen, missä Alfa Romeo näyttäisi talvitestien perusteella olevan yllättävän vahvoilla.

Rengasvalmistaja Pirellin uusi aikakausi

Rengasvalmistaja Pirelli tuo alkavalle kaudelle uudistuksia. Tulevalla kaudella renkaat noudattavat nimiä C1-C5. C1 on hierarkian kovin seos ja C5 pehmein seos. Pirelli on muuttanut hieman renkaiden rakennetta, mutta yleisilmeeltään ja suoritustasoltaan ne ovat viime vuoden kaltaisia. Muutoksella pyritään helpottamaan fanien ymmärrystä renkaista, kun kovuuden ja pehmeyden muuttuessa on kisaviikonloppuna vain kolme rengasväriä; valkoinen, keltainen ja punainen. Osa kuljettajista on talvitestien perusteella valittanut renkaita liian koviksi. Rengasruletti on siis valmis, vaikka kausi ei ole vielä edes alkanut.

Kuljettajien rengasvalinnat Australiaan

Viime kauden tapaan kuljettajat panostavat pehmeimpään rengasseokseen Australiassa. Ohituspaikkoja on rajoitetusti, vaikka uudet säännöt helpottavat ohittamista, on Melbournessa vaikea ohittaa. Paalupaikan merkitys korostuu Albert Parkin kaduilla ja se näkyy myös rengasvalinnoissa. Suuria johtopäätöksiä ei kannata vielä Australian jälkeen uusista sääntömuutoksista tehdä, ne näkyvät kauden edetessä. Kilpailu  läpiviedään yhdellä pysähdyksellä viime vuoden tapaan, jos Pirellin rengasseokset ovat rakenteeltaan yhtään viime vuoden kaltaisia.

Suuri suru valtaa Melbournen F1 -viikonlopun

F1 -väkeä järisytti järkyttävä uutinen varhain torstaiaamuna Suomen aikaa, kun F1 -kilpailunjohtajana työskennellyt ja suurta luottamusta nauttinut Charlie Whiting menehtyi äkillisesti. Whiting nähtiin vielä keskiviikkona varikkoalueella, mutta äkillinen sairaskohtaus vei miehen mennessään. Whiting kuoli keuhkoveritulppaan 66-vuotiaana – R.I.P Charlie.

Ennakkoasetelmat Australiaan

Australian Melbournessa ajettava kauden avauskilpailu ei näytä vielä todellisia tallien voimasuhteita. Albert Parkin puistossa kiertävä katurata vaatii autolta ennen kaikkea hyvää aerodynamiikkaa, jolloin todellinen suoranopeus jää vielä arvailujen varaan ja näin myös tallien todelliset voimasuhteet jäävät piiloon.

Talvitestien perusteella Ferrari näyttäisi olevan todella kovassa iskussa. Maranellon ori näyttäisi olevan kokonaisvaltaisesti paras auto, mitä tulee auton aerodynamiikkaan sekä auton yleiseen suoritustasoon. Viime kaudella paalupaikan valtasi Lewis Hamilton, mutta kilpailun voitti pienellä onnen avustuksella kolmosruudusta Sebastian Vettel. Red Bull tulee olemaan viikonlopun musta hevonen, eikä Mercedestä sovi unohtaa. Turhia johtopäätöksiä tallien välisistä voimasuhteista on turha lähteä kuitenkin arvailemaan, niin hyvin kaikki pitivät todellisen suorituskykynsä piilossa Barcelonan talvitesteissä, joten annetaan kauden käynnistyä ja nautitaan moottoriurheilusta.

Australian Gp aikataulu

Perjantai 15.3
klo: 03:00 1. harjoitukset
klo: 07:00 2. harjoitukset

Lauantai 16.3
klo: 05:00 3. harjoitukset
klo: 08:00 aika-ajot

Sunnuntai 17.3
klo: 07:10 osakilpailu

Kaikki F1 -kaudesta 2019

» F1 -kausi 2019

 

Lähteet: Pirelli, Formula1