SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksi “Aleksib” Virolainen Pelaajatcom podcast-vieraana – Katso koko video
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Aleksi “Aleksib” Virolainen Pelaajatcom podcast-vieraana – Katso koko video

julkaistu: 18.03.2020 15:00

Pelaajatcomin tämän vuoden ensimmäisenä podcast-vieraana kuullaan OG:n CS:GO-joukkueen kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaista. Suomen puhutuin CS-nimi istui alas Timo “Renemesis” Tarvaisen ja Jussi “gstus” Perälän kanssa käymään läpi mennyttä, nykyhetkeä sekä tulevaa.

Voit katsoa Aleksib-podcastin kokonaisuudessaan alla olevasta videosta (jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä):

Alla joitain otteita podcastista:

Minor-paikka jäi saamatta

Hiljattain Virolaisen OG hävisi Minor-paikan tiukasti Jesse “zehN” Linjalan edustamalle GODSENTille karttaluvuin 1-2. Näin OG jäi ulos kevään CS:GO-Minoreilta sekä Majoreilta. Virolaisen katse on kuitenkin jo kohti tulevaa sekä seuraaviin Minor-karsintoja.

“Hävittiin huonompana joukkueena. Olisi omasta mielestä pitänyt pelata niin kuin ollaan harjoiteltu, mutta turha sitä on jäädä suremaan. Ei päästy ekaan Majoriin aikoinaan ENCEn kanssa, ei nyt OG:n kanssa, mutta nyt on tulossa kuitenkin enemmän isoja turnauksia kuin silloin ENCEn kanssa.”

Vaikka Minor-paikan menetys oli tietenkin pettymys koko joukkueelle, Virolainen luottaa vahvasti joukkueensa prosessiin ja näkee sen voivan kehittyä vielä paljon enemmän.

“Jos me saadaan vähitellen stressiä pois ja kirkkautta peliin, niin me yhtäkkiä huomataan, että konsistenssi on parempi kuin nyt, joka tarkoittaa taas sitä, että me tullaan voittamaan enemmän. Kunhan me saadaan muutettua nämä asiat sinne offi-servulle, niin tuloksia tulee enemmän.”

 

OG vs Complexity Gaming

Virolainen penkitettiin ENCEn kokoonpanosta viime vuoden syksyllä. Penkityksen jälkeen suomalaistähteä kosiskeltiin OG:n lisäksi myös pohjois-amerikkalaiseen Complexity Gamingiin. Joidenkin huhujen mukaan syy siirtyä OG:seen Complexityn sijasta olisi liittynyt siihen, ettei Virolainen halunnut muuttaa Amerikkaan.

“Jengi laittoi silloin paljon viestiä, että en mennyt sinne (Complexityyn), koska en halunnut muuttaa. Se on väärää informaatiota siinä mielessä, että olin tehnyt jo omassa päässäni sen päätöksen, että mä meen sinne, missä mun tulevaisuus on kirkkain.”

OG tuntui Virolaisen mieleltä parhaalta vaihtoehdolta monestakin syystä. OG:n CS-kokoonpanoa tehtäessä kaikki oli varmaa, eikä kokoonpanosta ollut epäselvyyksiä.

“Rahallinen puoli ei kiinnostanut siinä mielessä, että tuunko mä tienaamaan tuolla x-määrän enemmän kuin täällä. Loppujen lopuksi kiinnosti se kenen kanssa mä siellä oon, mikä organisaation visio on ja mikä mun kädenjälki on siellä mihin mä meen. Lopulta päätös oli se, että mä menin OG:seen.”

 

Virolaisen rooli OG:ssa

Joukkueen sisäisenä johtajana toimivalle Virolaiselle tärkeintä on se, että OG voittaa eriä. Virolaisen oma rooli on edesauttaa muiden joukkuetovereidensa pelaamista.

“Mä olen hyväksynyt sen, että mun statsit ei tule oleen parhaat. Jos mun statsit on 15/22, mutta ne 15 on trade-frageja tai clutcheja, niin mä oon tyytyväinen. Pelaan kuitenkin smg:llä tosi paljon, heitän aseita muille, käytän paljon utilityja (kranaatteja) ja pläntin pommeja.”

Huono henkilökohtainen suoriutuminen serverillä ärsyttää Virolaista, mutta suomalaistähti ei silti keskity liikaa omien statistiikkojen tuijotteluun.

“Jos mä häviän erän siihen, että en tapa vihollista, nii mä flameen ittelleni, mutta ei mulla ole sellainen fiilis, että mulla pitää olla +1 rating aina. Mun rooli on laittaa muut pelaamaan paremmin. Pelaan itse huonompia paikkoja, meen saitille, että joku toinen tradee mut ja pläntin sen pommin, mikä tarkoittaa, että kuolen puolet ajasta.”

 

Lisää podcasteja luvassa

Muista seurata Pelaajatcomia sosiaalisessa mediassa (Twitter, Instagram) ja tilaa kanavamme Youtubessa, jotta pysyt kärryllä tulevista podcasteista sekä podcast-vieraista.

Loppuvuodelle on luvassa lisää hermeettisiä podcast-vieraita sekä paljon muuta e-urheiluaiheista sisältöä. Pysy kuulolla!

Kaikki podcastit löydät myös suurimmista suoratoistopalveluista!