SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Winnipeg Jets – St.Louis Blues: Joko sarjassa nähdään ensimmäinen kotivoitto?
  • Roland
    Nilsson

Winnipeg Jets – St.Louis Blues: Joko sarjassa nähdään ensimmäinen kotivoitto?

julkaistu: 18.04.2019 19:58

Bell MTS Placessa kohtaavat Läntisen konferenssin puolivälierissä ottelusarjan viidennessä ottelussa Winnipeg Jets ja St.Louis Blues. Sarjassa ovat voitot tasatilanteessa 2-2.

Keskisen divisioonan arkkivihollisten pudotuspelien väännöissä on nähty toistaiseksi pelkästään vierasvoittoja. Kolme neljästä ottelusta on päättynyt yhden maalin erolla, ainoastaan kolmas ottelu Enterprise Centerissä repesi selvään Jetsin voittoon.

Blues vei ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä Bell MTS Placessa, vaikka Jets oli niskan päällä pelaten kuitenkin tehottomasti paikkoihinsa nähden ja tavallisesti niin luotettava Jets-veskari Connor Hellebuyck jäi täysin Bluesin keltanokka-kolleegansa Jordan Binningtonin varjoon.

Jets ja Hellebuyck heräsivät kolmannessa pelissä vankkurien siirtyessä Enterprise Centeriin ottelusarjan ollessa vaa’ankieliasemassa.

Suomalaismediassa kiljuttiin riemusta, kun Jokereissa tällä kaudella vaihtelevalla menestyksellä pelannut ja rapakon taakse AHL:n Manitoba Mooseen palannut Kristian Vesalainen nostettiin Jetsin ykkösrosteriin tähän peliin. Se tosin ei suinkaan tarkoita sitä, että yksikään noista veijareista edes pelaisi yhdessäkään playoffs-pelissä Jetsissä.

Paul Mauricen suojateista Patrik Laine on ollut yksi Jetsin ehdottomia väriläiskiä tässä sarjassa. Suomalaislaituri takoi sarjan kolmessa ensimmäisessä pelissä maalin jokaisessa ottelussa. Game 4:ssa putki katkesi, mutta se ei suinkaan tarkoittanut, etteikö Laine olisi pelannut taas edukseen.

Patrik Laine tekee maalin @2.55

» pelaa kohdetta unibetilla

Jetsin Adam Lowryn johtama nelosvitja laidoillaan Andrew Copp ja Brandon Tanev heräsi eloon Game 3:ssa. Se on vienyt tehokkaasti Bluesin syömähampaiden voimavaroja saatuaan vaihdoissaan toistuvasti kerta toisensa jälkeen luotua painopisteen Jetsin hyökkäysalueelle.

Game 4:ssa Lowryn vitja loi yhdeksän todellista maalipaikkaa ja mikä parasta, useimmiten sen vaihdon jälkeen peli aloitettiin Jetsin hyökkäyspäässä väsynyttä Bluesin kärkivitjaa vastaan. Kun Jetsin nelosen jälkeen askiin hyppää tavallisesti sen ykkönen, jälki on enemmän kuin usein tuhoisaa.

Bluesin Craig Berube on luonut joukkueestaan todella taistelevan jengin, ottaen huomioon nuottipaitojen oltua liigan heikoimpia joukkueita, kun Berube siirtyi sen puikkoihin ennen vuodenvaihdetta.

Vladimir Tarasenko on viimeistellyt kahdessa edellisessä ottelussa ylivoimanyytit. Bluesin ykkösnyrkkiä pyörittävä Ryan O’Reilly sai juuri NHL:ltä tunnustusta, kun sentteri nimettiin yhdeksi kolmesta Selke Trophy -ehdokkaaksi, mikä tuonee kaksi pinnaa (1+1) tässä sarjassa tehneelle O’Reillylle entisestään boostia.

Game 5 saattaa olla tämän ottelusarjan kulminaatiopiste. Jetsin Maurice saa merkittävän edun taakseen intohimoisten kotifanien lisäksi viimeinen vaihto-oikeus nousee tärkeään rooliin tasaisessa sarjassa.

Kahdessa aiemmassa kotipelissään Jets onnistui maalaamaan kahdesti neljässä ylivoimassa, Blues ei kertaakaan seitsemässä vastaavassa.

Enterprise Centerissä Jets osui kerran viidessä ylivoimassa, Blues puolestaan kolmesti seitsemässä erikoistilanteessa.

Vaikka Mauricen suojatit ovat voittaneet kaksi sarjan edellistä peliään vierasaskissa, Jetsiä mies lienee psyykannut erityisesti ottamaan sarjassa ensimmäinen kotivoitto.

Tasaisen sarjan ratkaisu piilee hyvän maalivahtipelin ohella erinomaisessa ylivoimassa. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Bell MTS Placessa Jetsillä tökki maalivahtipeli ja tehottomuus. Maurice on varmasti kiillottanut nuo molemmat osa-alueet kuntoon.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Winnipeg Jets ML

1.847
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1.81
100% Bonus 200€ asti
1.81
100% Bonus 100€ asti
1.81
100% Bonus 100€ asti
1.80
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1.80
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
1.80
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
1.79
100% Bonus 100€ asti
1.79
100% 100€
1.79
100% Bonus 100€ asti
1.79
200€ voitontehostus