SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
VfB Stuttgart – Union Berlin: Toistaako historia itseään Bundesliigan putoamiskarsinnassa?
  • Ville
    Rahijärvi

VfB Stuttgart – Union Berlin: Toistaako historia itseään Bundesliigan putoamiskarsinnassa?

julkaistu: 23.05.2019 04:09

Saksan Bundesliiga-kausi huipentuu kutkuttavan jännittävään putoamis/nousukarsintaan, jonka ensimmäinen osaottelu mitellään tänään Stuttgartin Mercedes Benz Arenalla.

Tapaus Stuttgart on malliesimerkki siitä, miten nopeasti asiat voivat muuttua Bundesliigassa. Perinteikäs joukkue ylsi vielä viime kaudella kahden pisteen päähän Eurooppa-liiga-paikasta ja nyt se joutuu karsimaan pääsarjapaikastaan 2.Bundesliigan kolmanneksi tullutta seuraa vastaan.

Kuluva kausi on ollut Stuttgartille iso pettymys, sillä se hävisi 34 sarjapelistään jopa 20. Voittoja kertyi vyölle seitsemän, joista peräti kuusi irtosi kotikentällä. Varsinkin alkukaudella joukkueen suurimmat ongelmat johtuivat vuotavasta puolustuksesta, vaikka alakerta on paperilla vähintäänkin hyvää Bundesliiga-tasoa. Ranskan paidassa maailmanmestaruuden voittanut Benjamin Pavard on ollut tälläkin kaudella puolustuksen liideri, mutta 23-vuotias pelaaja vaihtaa tämän karsinnan jälkeen Bayern Müncheniin.

Stuttgart päästi Bundesliigassa jopa 70 maalia omiin, mikä meinasi maksaa sille sarjapaikan. Aivan kauden lopulla tulleet voitot Mönchengladbachista ja Wolfsburgista nostivat joukkueen kuitenkin suoran putoajan paikalta karsintaan.

Hiljattain nuorisojoukkueesta edustuksen valmentajaksi palkattu Nico Willig on saanut kohennettua joukkueen puolustuspelaamista.

Kotijoukkue joutuu tulemaan toimeen ilman väkevää keskikentän pohjapelaajaansa Santiago Ascacibaria sekä Steven Zuberia. Sveitsiläinen Zuber oli Stuttgartin toiseksi paras maalintekijä viidellä osumallaan.

Union Berlin missasi elämänsä tilaisuuden viime sunnuntaina. Se olisi noussut historiansa ensimmäistä kertaa Bundesliigaan, mikäli joukkue olisi kyennyt kaatamaan vajaamiehisenä pelanneen VfL Bochumin, kun lopulta toiseksi tullut Paderborn hävisi samaan aikaan oman ottelunsa. Berliiniläiset jäivät kuitenkin harmittavasti 2-2 tasuriin ja sen seurauksena se jäi kolmanneksi, heikomman maalieronsa ansiosta.

Union oli yksi 2.Bundesliigan parhaimmista kotijoukkueista, mutta vieraissa ei ole kulkenut. 17 vieraspelistään Itä-Berliiniläiset voittivat ainoastaan kolme.

Union Berlin ei ole ikinä pelannut Bundesliigassa, joten nousukarsinta on koko seuralle valtava asia ja huikea mahdolllisuus. Nykyisen kaltainen kaksiosainen nousukarsinta aloitettiin keväällä 2008, joten tämä on nyt 11. kerta kun yksi nousijajoukkueista ratkaistaan pudotuspelillä. Tähän mennessä Bundesliiga-joukkue on pystynyt pitämään pintansa karsinnoissa jopa kahdeksan kertaa, joten historia ei ole Unionin puolella.

Joukkueet pelaavat tänään torstaina Stuttgartin kotikentällä ja ensi maanantaina Berliinin Köpenickissä. Kuutena edellisenä vuonna Bundesliigan kolmanneksi viimeiseksi tullut joukkue on pystynyt uusimaan pääsarjapaikkansa 2.Bundesliiga-seuran kustannuksella.

On kuitenkin muistettava, että Stuttgartin puolustus oli kehnoa käytännössä läpi kauden, kun vastaavasti Union Berlinin hyökkäyspelaaminen oli 2.Bundesliigan kärkipäätä. Lisäksi Union pystyi haastamaan jopa Dortmundin vieraissa tasapäisesti aiemmin kaudella Saksan Cupin ottelussa, vaikka hävisikin lopulta jatkoajan jälkeen kirvelevästi.

Valmentaja Willig pystyi säästelemään viimeisellä sarjakierroksella pelaajiaan, koska Stuttgartin sijoitus oli jo varmistunut etukäteen. Union Berlin joutui sen sijaan tekemään täyden päivätyön Bochumissa edellisessä pelissään.

Stuttgartin paras maalintekijä oli tällä kaudella konkarihyökkääjä Mario Gomes seitsemällä Bundesliiga-maalillaan. Union Berlinin tehokkain sarjaporrasta alempana oli ruotsalainen Sebastian Andersson, joka osui 12 kertaa.

Stuttgart on selkeä suosikki tässä ottelussa ja sen ainoa tavoite on ottaa vakuuttava kotivoitto omien kannattajiensa edessä, jotta lähtö toiseen osaotteluun olisi paras mahdollinen. Stuttgart on voittanut nyt kaksi viimeisintä kotipeliään ja oletettavasti sama tahti jatkuu nyt Unionin kustannuksella.

1,90 pinnassa huitelevat kotikertoimet ovat yksinkertaisesti liian isot ohitettavaksi.

Suomen voitolle 30.00 kerroin ja 100% ensitalletusbonus 100€ asti!

» Tartu tarjoukseen!

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» VfB Stuttgart

1,93
100% Bonus 150€ asti tai 400% Bonus 10€ asti
1,91
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1,90
170€ Tervetulopaketti
1,90
100% Bonus 100€ asti
1,90
100% Bonus 200€ asti
1,87
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.