SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Venäjä – Suomi: Kaataako isännät Leijonat ulkoilmaottelussa?
  • Roland
    Nilsson

Venäjä – Suomi: Kaataako isännät Leijonat ulkoilmaottelussa?

julkaistu: 15.12.2019 02:35

Channel One Cupin kruunuksi Venäjä ja Suomi kohtaavat sunnuntaina iltapäivällä Pietarissa ulkoilmaottelussa 70.000 silmäparia vetävällä Saint Petersburg Arenalla tai tuttavallisemmin Krestovsky Stadiumilla, missä maat kohtaavat ensi kesänä myös EM-futiksen merkeissä!

Puolitoista vuotta sitten samaisella stadionilla pelattiin mm. jalkapallon MM-kisojen toinen välierä- ja pronssiottelu. Ja jos saivarrellaan, ihan puhdasverisestä ulkoilmapelistä ei ole kuitenkaan kyse. Stadionin ylle on nimittäin rakennettu katto.

Alisuorittanut Venäjä takonut toistaiseksi päätään seinään

Aleksei Kudashovin valmentama Venäjä pelaa Channel One Cupissa kovat piipussa eli jos se oli askissa B-miehistöllään Karjala-turnauksessa, on se nyt matkassa ykkösmiehistöllään.

Kahdeksan SKA-pelaajaa, seitsemän TsSKA-peluria, viisi Bars Kazan-kiekkoniiloa, kaksi Dynamo Moskovassa ja Avangardissa sekä yksi Lokomotivissa, Salavat Ufassa ja Torpedossa pelaavaa vesseliä kiekkoilee lätkää Venäjän tähtisikermässä tällä kertaa.

Tähtinipusta huolimatta kaikki ei ole mennyt kuin Strömsössä edes Venäjän joukkueelta. Tre Kronorille koettua kirvelevää 3-4 tappiota seurasi sentään Tshekistä 4-3 rankkareilla otettu voitto, mutta täysiä pisteitä Kudashovin miehistö ei siis saalistanut kummastakaan ottelusta.

Kudashov ei peri-venäläiseen tapaansa juurikaan kentällisiään muuttanut, vaan joukkue tahkosi molemmissa peleissä käytännössä samalla permanentilla ainoastaan kakkos- ja kolmosketjujen senttereitä vaihtaen.

Venäjän kovimmasta syömähampaasta eli Vadim Shipachyovin ketjusta laidoillaan Kirill Kaprizov ja Mikhail Grigorenko ei ihmeidentekijäksi ole ollut.

Toki maestro itse osui kerran ruotsalaisia vastaan ja plakkariin kertyi maalisyötöt kummastakin pelistä. Kaprizov osui puolestaan kahdesti miljoonasta paikastaan Tre Kronoria vastaan, mutta oli tsekkejä vastaan koomassa. Syöttöpinnan avauspelissä kerännyt Grigorenko heilutti sentään kerran Tshekin maaliverkkoa.

Venäjän kakkosnyrkin laitureista SKA:n Andrei Kuzmenko teki ”grigorenkot” ja keräsi Tre Kronor-pelistä syöttöpinnan ja soitti Tshekin verkkoa kerran. Yksi tuon ottelun osumista meni SKA-pakki Igor Ozhiganovin piikkiin.

Kirill Kaprizov tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Mikhail Grigorenko tekee maalin (sis. jatkoajan) @3.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Venäjä voittaa ja Kirill Kaprizov tekee maalin @3.75 Unibet

» pelaa kohdetta unibetilla

Venäjä voittaa ja Mikhail Grigorenko tekee maalin @3.75 Unibet

» pelaa kohdetta unibetilla

Leijonien priooriteetit keväässä

Kaksinkertainen miesten ja yksinkertainen U20 MM-kultaluotsi Jukka Jalonen sen sijaan on kierrättänyt rosteriaan, kuten EHT-turnauksissa pitääkin ykkösprioriteetin ollessa vasta kevään MM-kisoissa.

Jalosella oli panna Tre Kronor-peliin tsekkejä vastaan tehokkaimmin pelannut ykkösvitjansa kokonaan uusiksi, kun leijonakapteeni Veli-Matti Savinainen ja Juho Lammikko seurasivat Ruotsi-peliä poppariosastolta ja Jesse Puljujärven rinnalle istutettiin Liigan kovin maaliruisku JYPin Julius Nättinen sekä Tshekki-pelin huilannut Vitjazista tällä viikolla SKA:han kaupattu Miro Aaltonen.

Uusi ykkösvitja tehtaili yhteensä seitsemän pinnaa Tre Kronoria vastaan Aaltosen ja Puljujärven pistettyä limput kertaalleen Bars Kazanin Adam Reidebornin selän taakse ja edellisen ahmiessa lisäksi Nättisen kanssa kaksi maalisyöttöä Puljujärven tyytyessä kahteen pisteeseen.

Aamukymmeneltä alkaneessa ottelussa Leijonat kampesi ruotsalaiset nätisti katolleen 5-1 noustuaan tappioasemasta komeaan voittoon ja aamupalan kruunuksi leijonamaalissa debytoinut HIFK:n Frans Tuohimaa tykitti kiekon Tre Kronorin tyhjään uuniin! Leijonien keltanokista myös Tapparan Jere Karjalainen ja HPK:n ykköstykki Valtteri Puustinen iskivät ensimmäiset osumansa leijonanutussa.

Peseekö Venäjä kasvojaan isolla estradilla?

Tämänvuotisen Channel One Cupin voittaakseen Venäjä tarvitsee ehdottomasti kolmeen pisteen voiton Leijonista haaveillakseen vielä turnausvoitosta, mikä sekään ei ole tosin enää omissa käsissä. Tshekin on lyötävä huomenna puolestaan ruotsalaiset, mutta ei varsinaisella peliajalla, muuten palkintopöydän putsaavat muut joukkueet.

Rolle-setä ei usko, että venäläiset jäävät enää kolmatta kertaa ilman kolmea pistettä kotiturnauksessaan ja isäntien ylpeys ei anna sille mahdollisuutta sössiä enää kolmatta kertaa ylimääräisiä pisteitä vastustajalleen. Venäjän tähtiä motivoi myös voitto hallitsevista maailmanmestareista ulkoilmaottelussa ja se tekee sen suurieleisesti.

Jalosen valmennusryhmän ykkösprioriteetti on sen sijaan edelleen löytää toimivia kokonaisuuksia, eikä tapella voitosta henkensä edestä, vaan pikemminkin päästä ehjin nahoin kotiin hiljentymään pikkuhiljaa joulunviettoon.

Vuosi sitten Venäjä voitti vastaavan ulkoilmapelin puhtaasti 5-0 Kaprizovin ja Grigorenkon heiluttaessa osumillaan isäntien ykkösnyrkissä silloinkin tahtipuikkoa. Juuri mikään vuodentakaisesta ei liene muuttunut, paitsi ykkössentteri, joka on tänään astetta kovempaa valuuttaa, kun Shipachyov on ottanut Lokomotivin Andrei Loktionovin paikan maajoukkueessa. Toki tuolloin kakkosvitjassa kirmannut silloinen KHL:n ykköstykki Nikita Gusev vuolee tätänykyä taaloja rapakon takana Devilsin punaisissa väreissä.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Venäjä

1.80
100% Bonus 100€ asti
1.80
100€ ilmaisveto
1.80
100% Bonus 100€ asti
1.73
100% Bonus 100€ asti
1.73
170€ Tervetulopaketti
1.71
100% Bonus 200€ asti
1.71
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
1.67
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1.67
Talleta 20€ saat 80€ pelirahaa.
1.67
100% Bonus 100€ asti