SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Valioliiga
  • Toimitus

Valioliigan ennakko – Joukkuekohtaiset kausivetovihjeet

julkaistu: 08.08.2019 14:47

Huomenna on aika aloittaa jälleen uusi Valioliigakausi, kun avausottelussa kohtaavat Liverpool ja Teemu Pukin edustama Norwich. Ensimmäisissä kausivedoissa otamme kantaa koko kauden joukkuekohtaisiin vetoihin. Pelaajakohtaiset kohteet käsittelemme myöhemmin tänään ilmestyvässä erillisessä kokonaisuudessa.

Tällä kaudella Valioliigassa on ainoastaan yksi ennakkosuosikki ja se on nähtävissä myös kertoimissa, kun Manchester Cityn kerroin on oikeastaan sivustosta riippumatta 1.50, joka on oikeastaan täysin kohdallaan. Viimekauden lähtijöistä Douglas Luiz korvattiin suoraan toisella keskikenttäpelaajalla, kun Atletico Madridin alempi keskikenttä Rodri matkusti Manchesteriin. Samoin toinen lähtijä Danilo korvattiin vaihtokaupassa samaa pelipaikkaa puolustuksen oikeassa laidassa pelaavalla João Cancelolla. Tätä joukkuetta on vaikea voittaa ja onkin todenäköistä, että joukkue pystyy voittamaan yhden tai jopa kaksi pyttyä tällä kaudella. Kahdelle pytylle tarjottava kerroin on vähintään riittävä, joten tartutaan siihen.

Manchester City voittaa kaudella kaksi palkintoa @3.50

» Pelaa kohdetta Unibetillä!

Sarjan suurimman haastajan Liverpoolin kerroin on myös naputeltu täysin kohdalleen ja Liverpoolin mestaruutta saakin pelata 3.5 tyyppisillä kertoimilla. Seuraavana voidaankin esiin nostaa Tottenham, joka on suurin suosikki kärkikaksikon ulkopuolella. Tämän jälkeen seuraavat Mestarien Liigan paikasta ovat kiivaammin taistelemassa mielestäni Chelsea ja ManU.

Seuraava vetokohteemme osuukin Manchester Unitediin, joka otti opikseen viime kaudella ei niin suurena yllätyksenä tulleeseen toppareiden loukkaantumissumaan ja hankkikin itselleen aikalailla puhtaan loukkaantumishistorian viime vuosilta omaavan Harry Maguiren.

Viime kaudella ManU putosi neljän joukosta kaksi kertaa ja molempina aikoina joukkueen toppareista oli vähintään kaksi sivussa. Nyt tämä ongelma on poistettu. Maguiren hintalapusta on ollut paljon keskustelua ja olihan tuo hinta melkoisen rasvainen. Tässä päti jälleen vain kysynnän ja tarjonnan laki. Jokainen joukkue tiesi, että ManU tarvitsee HG statuksen omaavan topparin ja ne joilla sellainen oli osasivat tietysti myös pyytää tästä tarvittavan hinnan.

Myös otteitaa kovaan tahtiin heikentänyt Valencia korvattiin toisella laitapuolustajalla, kun 21-vuotias Aaron Wan-Bissaka liittyi joukkueeseen. Keskikenttämies Herreran poistuminen on vielä korvaamatta, mutta muuten joukkue on muuttunut tarpeeksi vähän parantaakseen esityksiään tulevalle kaudelle. ManU:n pääsemiselle neljän joukkoon tarjotaan yleisesti kerrointa 1.9, joka on todellakin se mitä kuuluu. ManU:n mahdollisuus neljän joukkoon on noin 55%. Joka tapauksessa NetBet on antanut tälle kohteelle kerroinbuustin. Tämän takia lapulle on laitettava myös seuraava kohde.

Manchester United top-4 finished @2.40

» Pelaa kohdetta netbetillä

Arsenal taistelee alkuasetelmissa sijoista 4-6 Chelsean ja Manchester Unitedin kanssa, mutta joukkue omaa tällä kaudella myös suuren mahdollisuuden epäonnistumiseen. Lähtijöiden lista on pitkä kuin nälkäpäivä ja sisältää myös laatua, kun esimerkiksi Peter Cech, Laurent Koscielny, Danny Welbeck ja Aaron Ramsey poistuvat pukukopista. Hankinnat ovat myös tasokkaita, mutta joukkueen materiaalin leveys on kärsinyt huomattavia kolhuja.

Hankinnoista etupäässä yleensä oikealla laidalla huseeraava Nicolas Pépé tuo varmasti laatua joukkueeseen. Miehen yli 70 miljoonan punnan ostolappu kertoo varmasti paljon odotusarvosta, joka hänen hartioillaan lepää. Muista hankinnoista William Saliba ja Gabriel Martinelli ovat lähinnä panostuksia tulevaisuuteen, vaikka 18-vuotias Saliba saatetaan nähdä ainakin välillä avauksessa jo tällä kaudella. Myös Real Madridista lainalle tullut Ceballos on laatupelaaja.

Kaikesta huolimatta materiaali on kapeampi kuin viime kaudella ja joukkue on turhan allerginen loukkaantumisille. Tämän takia myös vedonlyöntiyhtiöt ovat pudottaneet joukkueen ManU:n ja Chelsean taakse. Kapeuden takia joukkue omaa myös hyvät mahdollisuudet osallistua siihen joukkoon, missä makoilee kauden epäonnistujat ja Arsenalin putoaminen kuuden joukon ulkopuolelle olisi yllätys, mutta ei liian suuri sellainen ja katsomossa saattaakin tulla Wengeriä ikävä ja tähän me tartumme.

Arsenal sijoittuu kuuden parhaan joukkoon: Ei @3.5

» Pelaa kohdetta Unibetillä!

Sitten otetaankin vuoroon kausivetojen villein ajatus jaa se kohdistuu Aston Villan joukkueeseen. Aston Villan kassassa on tiedetty olevan rahaa, mutta tällä siirtoikkunalla siitä on tuntunut puuttuvan pohja aivan täysin. Ostomarkkinoilta käteen on jäänyt peräti 12 pelaajaa, joista esimerkiksi Douglas Luiz, Tyrone Mings ja Wesley ovat vähintäänkin päteviä vahvistuksia.

Aston Villa on laittanut siirtomarkkinoille rahaa yli 150 miljoonaa puntaa ja pahimmillaan joukkue on palapeli irtonaisia osia. Parhaillaan tämä sakki kuitenkin saattaa löytyä jopa sarjan puolivälin tienoilta ja huippuonnistuminen saattaisi tietää sijoitusta kymmenen joukossa. Aivan todenäköisin scenaario tämä ei ole, mutta toisaalta tälle ajatukselle annettava kerroin on sitä luokkaa, että laitetaan kokeiluun.

Aston Villa sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon: Kyllä @5.50

» Pelaa kohdetta Unibetillä!

Viimeinen ja oikeastaan kaikista paras vetokohde osuu kotimaisittain kaikista mielenkiintoisimman, eli Teemu Pukin edustaman Norwichin kohdalle. Tälle kaudelle Valioliigaan noussut joukkue ei nimittäin juurikaan vahvistanut itseään. Maalivahtiosaston pakollinen hankinta tehtiin lopulta kolmen miljoonan punnan lainalla ja paikalle saatiin Ralf Fährmann, joka täyttää nämä saappaat kyllä.

Joukkue on siis lähes sama kuin viime kaudella ja se tietää sitä, että pysyminen sarjaporrasta ylempänä alkaa vaatimaan hiljalleen pientä ihmettä. Katsomossa toivotaankin nyt ikuista joulua, että Pukki pitäisi omia partyjaan vähän jokaisen joukkueen kustannuksella. Fanien kannalta valitettava totuus on kuitenkin se, että tasoero sarjojen välillä on suuri ja hyvin ilmeisesti Daniel Farken miehistö löytää itsensä takasin alemmasta sarjasta kauden päätteeksi.

Norwich City pysyy sarjassa: Ei @1.95

» Pelaa kohdetta Unibetillä!

Valioliiga tulee olemaan näkyvästi esillä jälleen myös sivustollamme. Sivustolta löydät esimerkiksi tulevan kauden joukkueet, kotistadionit ja otteluohjelman.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä