SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
USA:n GP 2019: Iskeekö Vettel lähdössä?
 • Johannes
  Romu

USA:n GP 2019: Iskeekö Vettel lähdössä?

julkaistu: 03.11.2019 17:18

Eilen ei saatu vaihteeksi mitään kiinni aika-ajoissa – kuten ei viime kisoissa ylipäätään. Toki eilinen lumipalloefekti lähti pyörimään jo 3. harjoituksissa, missä Charles Leclercin Maranellon ori yskäisi sen verran pahasti instalaatiokierroksella, että hummassa todettiin öljyvuoto ja monacolaisen harjoitukset olivat siinä. Leclercin autoon vaihdettiin käytetty moottori ja nuorukainen oli tositoimissa jälleen aika-ajoissa ilman lähtöruuturangaistuksia.

Eilisen aika-ajojen positiivinen yllättäjä oli Valtteri Bottas, joka ajoi kauden viidennen paalunsa Texasin auringon alla ja lähtee näin erittäin hyvistä asetelmista kilpailuun. Eturivin täydentää Ferrarin Sebastian Vettel, joka jäi nastolalaisesta vaivaiset 12 tuhannesosaa!

Kärkikymmenikön lähtöjärjestys

 1. Valtteri Bottas, Mercedes, medium
 2. Sebastian Vettel, Ferrari, medium
 3. Max Verstappen, Red Bull, medium
 4. Charles Leclerc, Ferrari, medium
 5. Lewis Hamilton, Mercedes, medium
 6. Alexander Albon, Red Bull, soft
 7. Carlos Sainz, McLaren, soft
 8. Lando Norris, McLaren, soft
 9. Daniel Ricciardo, Renault, soft
 10. Pierre Gasly, Toro Rosso, soft

Lewis Hamilton varmistaa kuljettajien ja kuudennen maailmanmestaruutensa, jos brittikuski sijoittuu vähintään kahdeksanneksi.

Pirellin rengasseokset USA:n kisaviikonloppuun ovat: C2 (punainen) C3 (keltainen) ja C4 (valkoinen). Kärkikuusikosta vain Red Bullin Alexander Albon lähtee viikonlopun pehmeimmällä (C2) seoksella kilpailuun, eli soft -renkaalla.

Sääolosuhteet ja kisapituus

Kilpailu viedään läpi selkeässä ja poutaisessa säässä, elohopean noustessa 18 asteen tuntumaan. Kilpailussa ajetaan 56 kierrosta ja kierroksen pituus on 5,5 kilometriä.

Leader After 1 Lap – Sebastian Vettel @3.50 Betsafe

USA:n GP ajetaan vastapäivään ja paalulta lähtevä, tässä tapauksessa Bottas, saa ensimmäiseen mutkaan ulkolinjan, jos startti ei onnistu täydellisesti. Ja vaikka lähtö onnistuisikin kohtalaisesti, niin toisesta ruudusta lähtevä Vettel ottanee ensimmäiseen mutkaan sisäreunan ja koittaa tehdä Bottaksen elämästä ensimmäisessä mutkassa vaikeaa.

Jos Vettel saa hyvän lähdön, jättää saksalainen vuorenvarmasti jarrutuksen sisäreunassa myöhäiseksi ajattaen Bottaksen aivan ulkoreunaan. Lähtökiihdytys on Austinissa todella lyhyt ja se ajetaan ylämäkeen, jonka ansiosta sisäreunassa ajava kuljettaja voi jättää jarrutuksen todella myöhäiseksi – pienellä riskillä.

Jos Bottas pitää tonttinsa, saa Vettel toisen mahdollisuutensa toisen sektorin pitkällä suoralla, missä ohitusta pääsee kokeilemaan hyvän imuavun avulla. Bottaksella on lähdössä vain hävittävää ja saksalainen koittanee ottaa kilpailun heti ensimmäisellä kierroksella haltuunsa.

» Pelaa kohdetta Betsafella!

Jatkuuko Alfa Romeon vaikeudet?

Kimi Räikkönen voitti viime kaudella USA:n GP:n ja päätti samalla pitkän voitottoman putkensa. Alfa Romeon ja Jäämiehen suorituskyky kesätauon jälkeen on ollut suoraan sanottuna surkeaa, eikä Räikkönen ole saalistanut pisteitä sitten elokuun Unkarin GP:n.

Alfa Romeon pohjakosketus koettiin Yhdysvalloissa, missä ensimmäistä kertaa molemmat kuljettajat karsiutuivat aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Räikkönen lähtee ruudusta 17 ja Antonio Giovinazzi ruudusta 16. Matkaa pisteille on taas valovuosi, kun katsotaan, kuinka hyvin tasainen keskikasti on parantanut suorituskykyä ja autoa suhteessa Alfa Romeoon.

Alfa Romeolle on tulossa vaikea ja pitkä kilpailu, eikä olisi mikään ihme, että toisen kuljettajan matka katkeaisi tekniseen ongelmaan, ajovirheeseen, talli hölmöilyihin varikkokäynnillä, lähtökolariin tai ihan vaan ulosajoon huonon ajettavuuden tai pidon ansiosta!

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Molemmat tiimin autot sijoittuvat (suoritus) GP:ssä: Alfa Romeo - EI

2.95
100% Bonus 100€ asti
2.95
100% Bonus 100€ asti