SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
USA N – Suomi N: Riittääkö Naisleijonien eväät kirjoittamaan vielä lisää historiaa?
  • Roland
    Nilsson

USA N – Suomi N: Riittääkö Naisleijonien eväät kirjoittamaan vielä lisää historiaa?

julkaistu: 14.04.2019 16:22

Metro Areenan historiallisessa MM-finaalissa viidettä peräkkäistä mestaruutta tavoitteleva Yhdysvallat saa vastaansa Naisleijonat, jotka nitistivät eilen kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti Kanadan!

Sensaatiomaisesti Kanadan eilen välierässä 4-2 kaataneen Suomen tehokkain pelaaja oli hanakasti laukova Ronja Savolainen, joka iski jellonien ensimmäisen ja viimeisen osuman sekä syötti Jenni Hiirikosken maalin yhdessä Noora Tuluksen kanssa. Suomi teki kaksi osumistaan ylivoimalla.

Jenkit puolestaan pöllyttivät Venäjää 8-0. Sen ykkösvitja teki yhteensä kuusi pinnaa (3+3). Yksittäisistä pelaajista Hilary Knight (2+3) oli kaikista pisteahnein ja rohmusi kaikkiaan viisi pistettä.

USA ja Suomi kohtasivat alkulohkossa näiden kekkereiden avauskierroksella, jolloin Naisleijonat johtivat ottelua vielä kahden erän jälkeen 2-1.

Sen jälkeen jenkit painoivat lisää kaasua ja väsyttivät ja lannistivat suomalaiset totaalisesti päätöserässä voittaen pelin lopulta 6-2. Tässä pelissä välierässä loistanut Knight (1+1) latoi kaksi pistettä.

Päivänselvää on, että jos MM-finaali pelattaisiin ottelusarjana tyyliin paras seitsemästä, ei Suomi voittaisi neljää kertaa Yhdysvaltoja. Vaikka yksittäisissä peleissä voi hyvän päivän koittaessa käydä miten tahansa, voidaan kyseenalaistaa, onko Naisleijonista kaatamaan kahta maailman kovinta joukkuetta peräkkäisinä päivinä?

Rolle-setä olisi mielellään väärässä tuon väittämään suhteen, mutta tuumiskelee näin realistisesti ilman sinivalkoisia laseja.

Yhtäkaikki, Naisleijonat ovat jo nyt saavuttaneet näissä kisoissa jotain uskomatonta tehdessään kiekkohistoriaa.

Jenkit tuskin lähtevät nöyryyttämään murskalukemilla kisaemäntiä, vaan ratkaisevat MM-finaalin hyvissä ajoin ja nautiskelevat loppupelin euforiasta ja hyvistä fiiliksistä suomalaisten tyytyessä kohtaalonsa hymyillen häviten. Niinpä maaleilla ei tänään mässäillä.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Ottelussa tehdään alle 5.5 maalia (varsinainen peliaika)

1.83
100% Bonus 200€ asti
1.83
100% Bonus 100€ asti
1.83
100% Bonus 100€ asti