SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Union Berlin – Hertha Berlin: Pääkaupungissa luvassa historiallinen derby!
  • Ville
    Rahijärvi

Union Berlin – Hertha Berlin: Pääkaupungissa luvassa historiallinen derby!

julkaistu: 02.11.2019 08:00

Lauantai-iltana koko saksalaisfutiksen suurin huomio kohdistuu maan pääkaupunkiin, ja tarkemmin sanottuna Itä-Berliinissä sijaitsevaan Köpenickin kaupunginosaan, jossa Union Berlin kohtaa paikallisvastustaja Hertha Berlinin ensimmäistä kertaa ikinä Bundesliigassa.

Union Berlin kärsi niukan 2-1 tappion Bayern Münchenin vieraana viime viikonloppuna, mutta joukkueen esitys oli pirteä. Monet olettivat hallitsevan mestarin kävelevän sarjanousijan yli, mutta Union ei nöyristellyt vaikealla vieraskentällä, vaan pyrki myös itse maalintekoon.

Union kaatoi tiistaina Saksan Cupin ottelussa Freiburgin vieraissa 1-3, joten itäberliiniläiset lähtevät tämänpäiväiseen historialliseen paikallisotteluun erinomaisissa tunnelmissa.

Alkukausi pääsarjatasolla ei ole kuitenkaan ollut Union Berlinille hyvä. Kuudesta edellisestä Bundesliiga-pelistään se on hävinnyt jopa viisi, joten voittoja olisi nyt otettava. Myös maalinteko on ollut ongelma, sillä Union on tehnyt kauden yhdeksässä sarjapelissään vain yhdeksän maalia. Sen hyökkäys onkin tilastollisesti koko sarjan heikoin.

Unionin ehdottomana vahvuutena on kuitenkin Bundesliigan persoonallisin ja tunnelmallisin kotipyhättö. Stadion An der Alten Försterei tarjoaa valtavan kiimaisat puitteet kaikkien aikojen ensimmäiselle Berliinin derbylle Bundesliigassa, ja se tulee olemaan todella merkittävä voimavara isännille. Tällä kaudella Union Berlin on pystynyt voittamaan kotonaan Freiburgin sekä kivikovan Borussia Dortmundin.

Hertha Berlin ehti pelata neljä matsia perätysten ilman tappioita, ennen kuin viime viikolla Hoffenheim kävi hakemassa sarjapisteet Berliinin Olympiastadionilta 2-3 voitollaan. Keskiviikkona Hertha pelasi Cup-ottelun kotonaan Dynamo Dresdeniä vastaan. Voitosta huolimatta se joutui tahkoamaan 120 minuuttia ja rankkarit päälle, ennen kuin jatkopaikka varmistui.

Herthan sijoitus sarjassa on tällä hetkellä keskikastissa, 11. sijalla. ”Die Alte Dame” on kerännyt yhdeksästä pelistään 11 sarjapistettä. Joukkueen otteluissa on tehty runsaasti maaleja. Edellisen 12 pelin otannalla jopa 11:sta pelissä on tehty vähintään kolme maalia kussakin.

Viidestä tämän kauden vierasottelussaan Hertha on pystynyt voittamaan ainoastaan yhden, kun se kukisti heikohkon Kölnin reilu kuukausi sitten.

Herthan maalitilaston kärkinimet ovat Javairo Dilrosun, Dodi Lukebakio sekä veteraani Vedad Ibisevic, joilla kaikilla on kolme tehtyä maalia kasassa tällä hetkellä.

Kolmeen maaliin ovat yltäneet myös Unionin Sebastian Anderson sekä Marius Bulter.

Herthan riveistä puuttuu varmuudella Vladimir Darida, joka otti punaisen kortin edellisessä sarjapelissä Hoffenheimia vastaan. Samoin sivussa on puolustaja Dedryck Boyata, joka loukkaantui myös edellisessä sarjapelissä.

Unionin terveystilanne on varsin hyvä. Riveistä puuttuvat varmuudella ainoastaan rotaatiopelaajat Akaki Gogia, Michael Parensen sekä Grischa Prömel.

Puhtaasti peliesitysten perusteella Union Berlin olisi ansainnut alkukauden otteistaan muutaman pisteen saatua enemmän. Joukkue ei missään nimessä ole Bundesliigan kärkikastin tasoinen materiaaliltaan, mutta selvästi parempi kuin muutamat sarjan häntäpään ryhmät.

Hertha Berlin on kahdesta joukkueesta laadukkaampi, mutta ylityöt keskiviikon cup-ottelussa tiesivät sitä, että palautuminen tähän otteluun ei ole ollut optimaalista. Lisäksi Herthan materiaali ei ole niin leveä, että penkiltä löytyisi riittävästi päteviä paikkaajia avaukseen. Oletettavasti Ante Covicin Hertha aloittanee pelin varovasti ja hitaasti pauhaavalla stadionilla.

Paikallispeleissä sarjasijoitukset ja formit lentävät usein romukoppaan. Tätä historiallista ottelua on odotettu pitkään ja siihen on ladattu massiivisia odotuksia kummankin leirin puolelta. Isot jännitteet osaltaan syövät maaliodottamaa jonkun verran lisää.

Union Berlin voittaa ottelun @2,80 Unibet

» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Epävarmuustekijöitä ja muuttujia on derbyissä paljon. Mitä pidemmällle ottelu pysyy maalittomana, sen parempi se on isännille. Union Berlin pystyy haastamaan isoveljensä kunniakkaaseen taisteluun ja sen voitolle on tarjolla yhä hyviä kertoimia. Aavistuksen paremman edun tarjoaa kuitenkin Under 2,5 -veto, joka on pääheppa tämän lauantain isoimpaan otteluun.

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Ottelussa tehdään alle 2,5 maalia

1,97
Kerroinvertailujen kärkipäätä päivästä toiseen!
1,91
Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa.
1,90
170€ Tervetulopaketti
1,90
100€ ilmaisveto
1,90
100% Bonus 100€ asti
1,90
100% Bonus 200€ asti
1,90
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
1,90
100% Bonus 100€ asti