SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres: NHL Global Seriesin toinen näytös!
  • Roland
    Nilsson

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres: NHL Global Seriesin toinen näytös!

julkaistu: 09.11.2019 02:02

NHL Global Seriesin jälkimmäinen keitos Itäisen konferenssin joukkueiden Tampa Bay Lightningin ja Buffalo Sabresin välillä pelataan Tukholman Ericsson Globessa lauantaina.

Eurooppalaista maksavaa yleisöä hemmoteltiin sarjan ensimmäisessä näytöksessä tasaisella ottelulla, missä liikkuvampi Tampa Bay oli alusta asti potkun pari niskan päällä, mutta Sabresin ruotsalaisveskari Linus Ullmark piti joukkuettaan pystyssä.

Sabres oli pudota jo avauserässä eilen Lightningin kyydistä. Bolts kontrasi vastaan erän neljännellä minuutilla, missä Kevin Shattenkirk löysi pystysyötöllä vasemmasta laidasta Brayden Pointin, joka pisti kahden pakin estelyistä huolimatta lätyn maalin takatolpalle viilettäneen Nikita Kucherovin lapaan ja limppu oli ensimmäistä kertaa Ullmarkin selän takana.

Sabresin kasettia sekoitti sittemmin Kucherovin lonkkataklaus, jonka seurauksena tsekkilaituri Vladimir Sobotka talutettiin askista. Venäläinen sen sijaan selvisi törttöilyistään kuin koira veräjästä. NHL antanee jälkikäteen Bolts-tähdelle aivopierustaan pelikieltoa.

Kuten Rolle-setä ounasteli NHL Global Seriesin avausosan ennakkovihjeessä, Victor Hedman toipui kuin toipuikin pelikuntoon ja pelasi eilen. Hedman tykitti ylivoimalla Tampa Bayn Alex Killornin ohjaaman toisen uunin.

Toisessa erässä Sabresin Rasmus Ristolaisen siniseltä lähettämän tykin ohjasi puolestaan Andrei Vasilevskiyn taakse Sam Reinhart. Suomalaiselle syöttöpinna oli 200:s piste änärissä!

Päätöserässä alkoi kuppi mennä nurin puolin. Erityisesti Ristolainen toimi askissa grillaajana. Yhteensä kolmannessa erässä tuomittiin viisi pikkukakkosta, vaikka enempäänkin olisi ollut aihetta.

Boltsin nelonen kasvatti johtoa, kun viime kaudella Stanley Cupia Bluesissa juhlinut Patrick Maroon pelasi Yanni Gourdelle tyhjän tontin takatolpalle. Tuo jäi myös ottelun voittonyytiksi, sillä Sabres ei päässyt enää lähemmäksi kuin maalin päähän Reinhartin iskettyä illan toisen uuninsa B-pisteeltä.

Vuosina 2017-19 NHL Global Seriesin pelejä on pelattu seitsemän kertaa Euroopassa. Noissa otteluissa neljästi on tulitettu seitsemän ja kahdesti kuusi osumaa jatkoaika mukaanlukien. Ensimmäistä kertaa jäätiin nyt alle kuuden maalin eli harvinaista herkkua Ericsson Globelle ahtautuneille reilulle 13 tuhannelle silmäparille tarjottiin.

On syytä myös olettaa, että Hedmania, Ullmarkia ja Viktor Olofssonia lukuunottamatta vaisusti avauspelissä esiintyneet ruotsalaiset Rasmus Dahlin, Marcus Johansson ja Johan Larsson jättävät itsestään paremman kuvan lauantaina, mikä lisää maaliodottamaa.

Erityisesti nuorukaista (Dahlin, 19) tuntui jännittävän vanhojen NHL-kiekkoniilojen tapaamiset, joiden kanssa rupattelut tahtoivat mennä änkytyksen puolelle. Toisaalta ymmärtäähän sen, jos on fanittanut Nicklas Lidströmin kaltaista moninkertaista Stanley Cup-voittajaa.

Osuma tyhjään maaliin @3.10 Nordicbet

» pelaa kohdetta nordicbetillä

Ylivoimamaalit (sis. jatkoajan) yli 1.5 @2.15 Nordicbet

» pelaa kohdetta nordicbetillä

Koutsit Jon Cooper ja Ralph Krueger antavat varmasti, kuten hyviin tapoihin kuuluu, tänään back-up -veskareille peliaikaa. Tällöin tolppien välissä seisoisi Boltsilta Curtis McElhinney (89.94%/3.94) ja Carter Hutton (92.83%/2.09), minkä ei ainakaan pitäisi laskea maalimäärää.

Rolle-setä luottaa kylmään tilastofaktaan ja siihen, että lauantaisessa B2B-pelissä verkkoja soitellaan taas entiseen tapaan vähintään kuuden-seitsemän osuman arvoisesti. Sitä puoltaa myös se fakta, että jälkimmäinen ottelu pelataan ilman välipäiviä, eikä takana ole enää viikon taukoa, kuten oli eilisessä pelissä.

 

 

 

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» Ottelussa tehdään yli 6.5 maalia (sis. jatkoajan ja rankkarit)

1.95
100% Bonus 200€ asti
1.95
100% Bonus 100€ asti
1.95
Talleta 25€, saat 50€ (vain 1x kierrätys)
1.95
170€ Tervetulopaketti
1.92
100% Bonus 100€ asti
1.92
100€ ilmaisveto
1.92
100% Bonus 100€ asti